nechce se vypnout - notebook

mám problém. na stole mi leží notebook s Win XP SP2 a nechce se vypnout. přechod z úspornýho režimu trval vždycky normálně, pak se to prodlužovalo až na nějakejch 10 minut a ted tam je jenom obrazek pozadi. mys reaguje, ale nic jinyho ani ctrl alt delete ani ctrl shift esc. a HW restart tam neni. co mam delat
vypnout ze zásuvky a vyndat baterku :-) popř celý notwebook vyhodit do koše.
vyndat baterku a sformátit ..
děkuju vám oběma, tohle mě opravdu VŮBEC nenapadlo. Nevíte někdo příčinu a nějaké řešení?
"na stole mi leží notebook s Win XP SP2 a nechce se vypnout" co jinýho ti na to kdo asi poradí?
kladivo!
Mike: kdyby tvoje hlava obsahovala inteligenci, asi bys věděl, že některé z funkcí systému ovládají jakési dll nebo exe soubory. některý z těchto souborů můžou bejt po instalaci nějakýho programu nahrazeny upravnou verzí tohoto programu, což v některých případech může vést k nestabilitě nebo nesprávné fci systému.

a proto se ptám, jestli jste někdo neměl takový problém. vim, že můžu naformátovat disk a @!#$ off na to, ale bohužel na tom disku nemam jenom tetris, jako třeba Mike, takže si nemůžu dovolit jen tak z prdele formátovat disky. záloha - ok, ale je tam spoustu nastavení systému, nastavení sití, nastavení všech programů včetně několika účetních...
Vypnout, znovu zapnout a zakázat úsporný režim.
Mně se stávalo cosi podobného - win xp zamrzly při vypínání na obrazovce "windows - vypínání". Nikdo nevěděl co s tím, až jeden místní IT specialista přišel na to, že to dělal nějaký ovladač (myslím síťovky, ale nejsem si jistá), který čekal na odezvu... Asi zkus kompletně přeinstalovat systém, nebo tam místo woken dej zrovna Linux - ten tohle tuším nedělá;)
no konečně někdo! dík moc, pomohlo zakázání síťovky :))
napadla mě také jedno možnost, někde na boku by měl bít reset (najít podle manuálu).
Pokud problémy začaly nastávat až po nějaké instalaci, tak bych spustil obnovu systému, "příslušenství - systémové nástroje - obvonení systému". Vrátí vás vždy o něco zpět, data se neztatí, jen různé instalace a nastavení se vyruší a vrátí se původní nastavení.