Dotaz ohledně IE

Mám dotaz - co blokuje ona nová funkce SP2 "blokování aktivního obsahu" nebo jak to je. Je to když se zobrazí nahoře žlutý pruh podobně jako u vyskakujícího okna.
Je to blokování JavaScriptu, Javy, ActiveX nebo čeho?
Děkuji, moc se v IE nevyznám a z dost komplikovaného důvodu bych to rád věděl ;-)
no me se ten pruh objevoval treba kdyz sem zkousel filtry v IE, konkretne pruhlednost. blokovalo to prave tu pruhlednost, po povoleni se zobrazilo vsechno tak jak ma, nic jinyho {js, java atd} sem tam nemel
zkrátka to blokuje všechno, co by mohlo byt zdrojem nákazy pro PC. blokuje to teda aj JavaScript apod. chrání se tím před nebezpečnyma zdrojákama popř. jenom částma zdrojovyho kódu, ktery by mohly poškodit PC
vyser se na ie a mrkvosoft a používej FIREFOX
Dík za radu Jakube, ale asi to nepůjde. Nemůžu Firefox začít používat, když už ho od verze 0.9 používám.
Jojo, někdy nepoužívat IE prostě nejde. A když se člověk o IE něco dozví (ne jenom, že je to "naprosto neschopný prohlížeč"), tak se dá i používat. Ostatně zatím má stále převahu nad ostatními (tedy co do počtu používání). Neznamená to, že je nejlepší?
ne neznamená. znamená to že BFU si nestáhnou lepší prohlížeč protože to neumí, nechce se...
Marek, proč by si BFU stahoval něco jiného, když IE funguje?
fakt? toho sem si nikdy nevšim....

co má prohlížeč umět primárně?
-zobrazit správně stránku poskládanou z html. podotýkám správně, tedy dle standartů...

hmm? bohužel už primární funkce nefunguje takže nemá cenu se zabývat něčím jako je uživatelské prostředí a tak...
Marku (pouze Marku, nikoliv z Markova) jsi vedle. BFU od prohlížeče vyžaduje, aby HTML stránku *zobrazil*. Nějaké standardy jsou mu ukradené (ani neví co to je a že to existuje).
A ono navíc pravdou je (pravdou, která ti zřejmě je, nevím proč, utajena), že v IE se zobrazuje "správně" (tím myslím tak, jak autor stránky zamýšlel) více stránek než v FF.
Marek, jo, BFU navíc neví, co je správně. A navíc primární fce je zobrazit informace, nemusí být zas až tak správně. Pokud se dozvím, kdy mi jede vlak, tak je mi vcelku jedno jestli je to hnědým písmem nebo černým.

Tom, já teda osobně nejvíc webů dělám v linuxu ta tak zamýšlím v Mozille (tedy tak, jak to má vypadat ladím v Mozille), jak IE zobrazuje správněji? Vím akorát, že se u IE musí dávat bacha na box model, který, jak píše Marek kapku uhýbá od toho, co w3.org píše v manuálech CSS.
Pak jsem ještě narazil na případ, kdy IE zobrazovalo jisté divy poněkud jinak jak mozilla a u mozilly se mi to zdálo, že je to tak, jak má. Příklad ti teď nevymyslím.
No neříkej mi žes ještě nenarazil na stránku, která v IE vypadala v pořádku a v Mozille se rozhodila? Jenom tady na WZ pořád někdo žádá o názor na web, který je dělaný výhradně pro IE.
Existuje mnoho tvůrců stránek, kteří mají pouze IE a tudíž stránky "ladí" pro IE. Nemají ponětí, že v Mozille se některé věci berou jinak a potom stránka v Mozille nefunguje.
A co třeba jedna banka, která má internetové bankovnictví funkční v IE a nikoliv ve FF?
Já nevím jestli mi rozumíš, protože jinak tě teď opravdu nechápu já.

Nemluvím o tom, že by IE zobrazovalo některé stránky lépe než Mozilla. Mluvím o tom, že některé stránky se v Mozille nezobrazí tak, jak bylo zamýšleno jejich tvůrcem, protože ten je ladil pouze v IE.

A mimochodem některé stránky mohou opravdu v IE vypadat lépe a přitom být plně funkční i v Mozille. Třeba když někdo využije filtry IE, které Mozilla nezná, ale použije je tak, že stránka na nich není závislá, jen ji přidají na pěknosti (třeba dobře použitý gradient dokáže divy, já vím, jde to i bez něj, ale zase takhle je to bez obrázku).
Tom, a ták, teď mi to docvaklo, to jsme si nerozumněli (holt jsem pomalejší). :-o (-;
ano, koncovým uživatelům je jedno co řiká w3c, jde o to zjistit kdy mi jede vlak, s tím souhlasím.

ale tím že IE je monopolní a nepodporuje standarty si tvůrci webů "můžou dovolit" psát web IE only. protože ie má pořád nějakých 80 procent nebo kolik.

většina nefunkčích webů (pro ff..) je způsobena použitím document.all - nestandartní a tudíž ve ff neznámá věc....

takže mi opravdu zůstalo utajeno že IE zobrazuje správně. ie si hafo věcí domýšlí (jednotky...) a tím podporuje laxnost při pasní webu. je tudíž jednodušší psát web ie only a říkat si že zobrzuje správně, nezobrazuje.

zobrazuje podle svých pravidel a protože má ie většinu tolik mu to nevadí. toť vše...
Marek, viz výš, zobrazuje správně podle sebe....
Je to jenom o penězích. Ať mi bill netvrdí, že to dělá hlavně proto, aby dal světu něco funkčního...
Nemyslím si, že je jednodužší psát web IE only.... nejvíce čsu mi vždy zabere dolaďování webu pro IE...
Hehe, jak jsem psal, píšu to více méně v linuxu, takže IE tam nemám. Pak se na to kouknu i v IE a když je to čitelné, tak to vypustím. Nějaké ty scrollbary navíc mě už poslední dobou nerozhodí. Nervy mám jenom jedny. (Stačí že kočky občas pokaknou něco, co nemají (koberec, schody, ručník, boty, smeták, židli....))
>> Nemyslím si, že je jednodužší psát web IE only.... nejvíce čsu mi vždy zabere dolaďování webu pro IE...

To je něco jiného psát web IE only a dolaďovat web pro IE.

V prvním případě píšeš html jak jsi zvyklý, pro jediný prohlížeč, takže např. velikosti divů a podobně píšeš jediným způsobem, IE to zobrazí dobře (= tak jak jsi chtěl ty), v Mozille se to rozhodí.

Ve druhém případě píšeš kód správný tak aby se zobrazil v prohlížečích co dodržují standardy a potom (nebo lépe přitom) ho musíš upravovat (hackovat) tak, aby se zobrazil i v IE.

Který postup je jednodušší? Zcela jistě první postup. Takže není pravda, že není jednodušší psát web IE only.
Mnohem příjemnější a taky přehlednější je psát validní kód, tudíž kód který se chová správně v Opeře a spol. Zvyklý jsem taky na validní kód, takže je to opravdu jednodužší (tedy aspoň pro mě)... nechápu, proč by mělo být jednodužší plácat nějaký kód a pak zkoušet, jak to bude v IE vypadat, když se to u něho nedá předvídat
Jakto že se to nedá předvídat? Kdybys byl zvyklý psát pro IE, věděl bys jak to bude vypadat.
Tak jasně, něco se předvídat dá, to jo, ale ne tak dobře jako u Opery.... já veškeré weby dělám tak, ať jsou 100% funkční v Opeře a pak až lehce optimalizuju pro zbytek prohlížečů... nejvíce problémů, jak jsem už říkal, nadělá IE
No jasně, ale to vypadá že nechápeš o čem mluvím.
Ty porovnáváš psaní validního kódu s psaním kódu IE only.
Já porovnávám psaní validního kódu funkčního i v IE s psaním kódu IE only.
No, tak asi jo, nečetl jsem si celou diskuzi...
2 Tom: IE zase neumí moz-border-radius, PNG s Alpha channelem... Zkrátka je ÚNH.