Jak se dělá náhled?

PLs napište mi někdo jak se dělá náhled fotky.
Jasně, bez toho abych fotku zmenšil v graf. programu nebo nastavil její velikost pomocí width a height.
Jestli mi nerozumíte tak mrkněte třeba na :
http://www.skatemag.cz/index.php?loc=galerie&filtr=&onpage=30
tak sem to myslel. Dík
$novasirka=100;
$novavyska=100;
Header("Content-type: image/jpeg");
$img=ImageCreateTrueColor(100,100);
list($sirka, $vyska) = getimagesize($cesta_k_obrazku);
$vstup=imagecreatefromjpeg($cesta_k_obrazku);
imagecopyresized($img,$vstup,0,1,1,1,$nova_sirka,$nova_vyska,$sirka,$vyska);
ImageJpeg($img);
sakra, na tom čtvrtém řádku jsem napsal přímo čísla, mělo by tam být

$img=ImageCreateTrueColor($nova_sirka,$nova_vyska);

jinak $cesta_k_souboru je cesta k tomu obrázku, co chceš zmenšit...
Tak jsem tam nakoukl a jsou tam náhledy o velikosti 75x75 px. Pokud to nechceš zmenšit v nějakém editoru, případně upravit width/height (což je dost šílené při větších fotkách z hlediska doby načítání stránky) - tudíž jsem asi nepochopil tak úplně, co vlastně chceš.
Džej Ár::: tohle PHP mu přece udělá zase jenom zmenšeninu - a jen jednoho obrázku. To už je lepší udělat dávkovou konverzi, například Irfanem.
Josef, však si udělá druhý skript, který přečte adresář a zavolá tento na každý obrázek, omg... asi tak jako mi (skoro) stejný skript funguje na http://schody.koprivnice.org/oktava
Tak diky
cO JE TO IRFAN?
Džej Ár::. Myslíš, že je na tom tak dobře, že si udělá php script? Když se ptá co je Irfan?

IrfanView = freeware grafický a multifunkční program - viz Mr. Google
Džej Ár::: Koukal jsem na ty tvoje stránky, ale načítají se strašně dlouho a dávat 4 MB obrázky na web je asi nerozumné.
Jako jo, no, ale to je spíše tím množstvím fotek... Tu velikost fotek lidé, kterým to bylo určeno vyžadovali i za cenu, že budou půl minuty čekat na načtení.... jinak, jestli sis všimnul, je možné si nechat posílat jakoukolivvelikost těch fotek.....

Ovšem náhledy se z takových fotek dělají už dost pomalu, no :(
to je jediný webprostor, kde mi to jede jakžtakž rozumně, na wz mi to dělalo jeden náhled 20 vteřin (složka tablo, ostatní v poho) a to by bylo k nevydržení, než by se načetlo všechno, že.... a tak...
Existuje mnoho free softov ktore umoznuju tvorbu web galerie a b priebehu par sekund a na celkom dobrej urovni...a nechapem preco nechces zmensit tie obrazky ak ich mas vela existuje program ktory ti ich zmensi all naraz na akukolvek velkost...a povodne ti ostanu dobra vecicqa ak chces ozvy sa na e-mail ;-)
fogy: ale to není ono, proč se obtěžovat spouštěním nějakých dalších softů a mít dvakrát tolik fotek, když mi stačí si ty obrázky jen nahrát na ftp a o zbytek se postará skript?