Firefox - už mě pomaloučku štve....

Nevím proč, ale v IE to jde pořád a v mozille firefox ne....
title jsem nahradil divy, které skrývám a odkrývám pomocí scriptu při najetí na odkaz nebo obrázek.....
no... validítor ( http://www.w3.org ) mi říká že v dokumentu nemám nic špatně ( teda kromně marquee, ktereý jede směrem nahoru - proto tam má nastavený hodnoty, který validátor neuznává - nevím proč ) ale když marquee smažu, taky to nefunguje...
kvůli validátoru jsem musel divy co jsou u odkazů přepsat na spany, a se spany už to nefunguje.... ve ff to funguje pouze u tlačítek, kde mimochodem divy jsou... jak na to? Stačí přepsat script, nebo nahradit spany něčím lepším? ( to by byla špatná zpráva )
můžete se na jeden z těch souborů podívat na adrese http://www.lukasuv-svet.wz.cz/Kocky.html
Vy*er se na validator + IE
Firefox ukazuje stránky správně, IE ne.
Pokud to jde v obojím a validator kelý bludy, prď na něj.
1 z 10000 návštěvníka zajímá, jestli to mas v "normě" !
nechápu problém (že nechápu proč děláš takový vopičárny s popisky necháme stranou) - ta stránka je stejná v IE6 jako ve FF a ty popisky taky.
dis: aha... jo. Ale když to mám v iframe, tak mi to nejde.
Astronome. Možná to chce zase malinko něco nastudovat o html. Třeba to, jak se chovají divy a spany. Div je blokový element span řádkový. Chovají se jinak.
Jsem se na to díval. Ve ff to funguje ne?

Týjo. Dělá se mi nevolno (neboj astronome, není to z tvého webu). Včera naše kočka porodila. A rodina rozhodla, že koťátka nebudou, protože je nikdo nechce. :-(
Ještě že jsem měl doma dost alkoholu, jinak se mi ještě teď klepou ruce. Nic hezkého, ale měly to rychle za sebou.
Marek z Markova: Ty víš že mám rád kočky.... že jo. Proto mi to říkáš?
Já vim, že div je blokový a span řádkový. Ale mě se ve ff span nezobrazuje, pokud je v iframe... chápeš?Mám to udělat podle toho co říkal Big Bing, a vykašlat se na validaci, nebo to mám udělat nějak jinak?
Big Bing nemá pravdu
on totiž úplne správne nezobrazuje stránky nikto (okrem textových prehliadačov, ale to len obsah anie formu)

Mal by si to urobiť nejako inak, napr.:
uvedomiť si nasledujúce
- nie každý má zapnuté obrázky = naštuduj atribút alt
- paranoja vládne svetu = nevyrábaj navigáciu založenú na JS a obrázkoch / alebo doplň alternatívu /
- nie každý prehliadač (teda žiadny) podporuje CSS (hlavne 2.x) v plnom rozsahu = nevyrábaj navigáciu založenú na CSS a obrázkoch / alebo doplň alternatívu /
- nie každý veští z rozsypaného čaju = nauč sa niečo o kódovaní (zna) a ukladaní súborov v rôznych kódovaniach (stačí aj systém pokus->omyl)
- pohyblivé obrázky odpútavajú pozornosť od obsahu je na tom založený celý reklamný priemysel a marketingové praktiky
- a skús niečo ako pravopis ZAREGYSTROVAŤ nieje správne ani v češtine, že?
(zna) = znakových sadách
no.... moc moudrej z toho nejsem
1) jak je správně zaregistrovat? Všude se používá slovo registrace.....
2) pořád teda nevím.... jak to mám udělat s těmi barevnými divy.... opouštět se mi od nich nechce....
Súhlasím so Stanlym, tie farebné divy stoja hádaj za čo...
A "zaregystrovať" sa píše s mäkkým "i".
btw jestli nechceš upustit od barevných divů, tak rozhodně upusť od iframe ;-)
>> Vy*er se na validator + IE
>> Firefox ukazuje stránky správně, IE ne.

...zas takovej optimista bych nebyl, FF je rozhodne nevykresluje spravne, jen lip! Osobne jsem zastancem FF a nehodlam v dohledne dobe prejit na jiny prohlizec, ale mam-li byt objektivni, tak v dnesni dobe ma asi (co se dodrzovani standardu W3C) nejlepsi "jadro" Opera 8. Zadny ze soucasnych prohlizecu vsak v tomto ohledu neni dokonaly. Pokud budeme porovnavat IE a FF, tak samozrejme FF rulezzzzz :)
Uvidime, jak s kartami jeste zamicha IE7, zatim ma ta beta verze IHMO stejny jadro jako 6ka (mel jsem moznost ho testovat jen chvili). Doufam, ze hosi od mrkvozroutu na nem jeste poradne maknou a predelaji i design, ponevac "ergonomie" ovladani mi byla dosti proti srsti
Nejlepší jádro má Safari ;-)

Validátor ti může dost pomoc, najde nějaký neukončený tagy a tak, ale na nějaký jeho hlášky se můžeš s klidem vykašlat, jen musíš vědět na jaký.
Béďo, nejlepší jádro má kešu ořech... aspoň podle mě. (-;
Béďa: dík... taky si myslím...
dis: no jo.... když pak bych musel na frame... :-)
Klephy: Aha... pardon. To sem jaksi nevěděl... :-D
Broli: no... já taky doufám, že IE7 bude lepší než IE6, ale uvidíme.
Marek z Markova: jj... asik máš pravdu :-D
>>dis: no jo.... když pak bych musel na frame... :-)

Imho nemusel, co třeba include?
Thalia: Já už jsem kdysi include řešil... a vysvětlili mi to tak, že na include se nedá odkazovat. Resp. Když kliknu na odkaz, v iframe nebo frame se se může zobrazit místo toho předchozího, ale v include zůstane pořád ten samej obsah, jako před tím... a já ho potřebuju měnit. a nechci to dělat tak, že budu mít jeden soubor s obsahem co by se jinak zobrazil v iframe a to ostatní by tam bylo includnutý... to ne. stejně bych tam potom kdesi musel iframe použít. A navíc se na jakpsatweb píše, že prohlížeče co nepodporujou iframe už zmizely.
Imho ti to vysvětlili blbě. Prostě tam kde máš teď iframe vložíš php skript s funkcí include, ve které bude nějaká proměnná. A podle toho jak nastavíš tu proměnnou, tak se ti bude vkládat soubor. A proměnnou budeš nastavovat v odkazu. Takže když budeš mít několik odkazů (např. menu) a v nich různě nastavenou proměnnou, tak se ti z každýho odkazu vloží pokaždý jinej soubor.
Thalia: No... to sou celý oni! Nakonec se v tom všeci tak zamotali, že nevěděli, co vlastně plácaj... ale aspoň že to vím.. teď už to ale rozhodně znova přepisovat nebudu... to mě určitě chápeš. už mám v plánu dokončit to a navíc už jsem to přepisoval asi třikrát... a abych pravdu řek, už mě to přepisování neba. ale dík žes mi to řekla.
Například lynx iframe imho určitě nepodporuje a používám ho poměrně často a nemyslím si, že někdy přestanu....
Asronom, s těma kočkama to tak nebylo, sorry, omlouvám se...
k tomu ostatnímu. Include je fakt dobrý. Místo iframe určitě.
Přepisování? Někde jsem slyšel, že 1g analýzy = 1kg ladění/přepisování.
Takže trochu si práci napřed rozmyslet někdy stojí za to.
Odzkoušet si technologie na jednoduchých přikladech a pak to nemusíš 5x přepisovat.
Džej Ár: Dopr.
Marek z Markova: omluva se přijímá.
No. O tom rozmýšlení se ti to řekne... já sem se ptal, jestli iframe podporujou všechny prohlížeče a kdosi mi řek že ne, protože proč by se tam jinak psalo noframe, bo cosi. Tak jsem to dal do frame, pak jsem se ptal na include, to jsem se dověděl to co je vejš, a pak jsem na jakpsatweb.cz narazil na to, že iframe dnes již podporují všechny prohly, že neptuny( bo jak se to menovalo :-D ) už vymyzely. tak jsem to přepsal na iframe... pak jsem se dověděl to, že hudba je ilegální i když bude jen hrát a ne se stahovat, tak jsem to zas přepsal, pak jsem to zas přepisoval, protože jsem se dověděl o barevnejch divech, a teď se zas o iframe a include dovídám pravej opak! Tak co je to doprčic za bor*el!
//zkušenější_user->ignore(this);
" že neptuny( bo jak se to menovalo :-D ) už vymyzely"
Chtěl bich takoví Neptun (tj. Nescafé) potkat. Sežeň si prohlýžeč s názvem Mossaic a užyj si brouzdáňý :)

"hudba je ilegální i když bude jen hrát a ne se stahovat"
A hraní na uživatelově kompu snad neznamená, že ji uživatel nejdřív stáhne?

Jinak nenech se oklamat módou. Jak víš, móda se po pár desetiletích vracívá (je to vidět třeba v oblékání), třeba se jednou vrátí textové prohlížeče, tagy font a layer, 12" monitory a kompy s 640kB paměti (což bylo, jak trefně poznamenal jakýsi moudrý pán z Ameriky, ještě v roce 2000 pořádné a postačující množství paměti). Tak přece zas nebudeš chtít předělávat svůj web na něco, co za chvíli vyjde z módy? Naopak, když si počkáš, móda přijde za tebou ;)
Nípal: Přesně. A ten kompl jsem měl... byl z roku 1994 bo tak nějak... já už si to přesně nepamatuju
Radši se nebudu dohadovat, proč si to nepamatuješ, jedna moje sarkastická poznámka by zněla, že jsi tehdy ještě houbařil ;)