Spouštění souboru v počítači

čau.
Jako obvykle se ptám.
Tentokrát se chci zeptat, jestli existuje nějaký způsob, jak spustit program v počítači.
Je mi jedno, v jakém jazyce.
JS, (X)HTML, PHP, CSS,MySql nebo v Macromedia Flash Player.
Jestli to bude v odkazu nebo rovnou v souboru jako se vkládá video je mi jedno. Prostě to potřebuji.
Příliš nechápu dotaz, ale jestli chceš spouštět nějaký software na počítači klienta, tak je to přinejmenším neslušné.... popiš přesněji, co chceš udělat... jinak CSS není jazyk, (X)HTML taky ne MySQL bych jazykem taky moc nenazýval a navíc je to pouze server side aplikace, stejně jako (tentokrát už jazyk) PHP....
Džej Ár:
1) je mi jedno, co to je
2) neslušné to není, protože je to jenom pro mě
DJ: (X)HTML neni jazyk? a copa asi znamena to L na konci.

PS: jestli nevis tak to znamena Language, to je v prekladu jazyk :)
Bass: asi jsi to nepochopil, ale jazykem J-R myslel jazyk, ve kterém se dá programovat. HTML není programovací jazyk. HTML je značkovací jazyk. ;-)
PHP:

<?
exec ("subor.exe");
?>

alebo:

<?
system ("subor.exe");
?>
Nipal: ja nechapu spoustu veci, VzA je jedna z nich
Sorry, za překlep, uvědomil jsem si to hned po odelsání, že jsem tam nenapsal ono slovíčko PROGRAMOVACÍ, ale čekal jsem, že to lidi pochopí stejně, jak jsem to myslel, ale moje chyba, no...

Jinak ZoRRo: chápeš, co je to php? Jak si vůbec potom můžeš myslet, že těmito příkazy spustíš něco u klienta?
Zorro: Ne. Bohužel.
Bass: Já zas nechápu jak někdo může dostávat basy
Džej Ár: jj. v pořádku. Jo a ty si říkal, že máš vlastní server. že? Tak bys to moh vědět. Kde se dá prosím tě "zadarmo" sehnat dodatečnej php server? Víš, to spouštění je pro moje jedno DVD, terý bude jako záloha disku a k tomu si udělám programy v .bat, který všechno z DVD aktualizujou zpět na svý místo v komplu. a pokud je můžu spustit jenom přes php,( v průvodci ) tak potřebuju ten server, abych to moh spustit bez nutnosti připojení k internetu. A php server by se hodil i tak. Protože v komplu nevidím, jak bude php vypadat. napřed to vždycky musím nahrát na web.
VzA: ak chces mat PHP + apache + MySQL doma skus

http://www.slunecnice.cz/product/Intranetovy-server/
http://www.php.sk/clanok.php?cislo=247
http://www.slunecnice.cz/product/PHP-Triad/
lacop: Dík. Kdysi jsem našel nějakej php server a ten chtěl apač a nakonec to nešlo ani s ním.
A jak to teda jde pomocí toho php? Já bych to vážně moc potřeboval.
no, na php můžeš použít funkci exec(), ale trošku nechápu, proč to chceš spouštět přes web... nemáš jednodužší, když si spustíš přímo ten dávkový soubor? nebo když si na něho uděláš zástupce třeba na plochu a budeš to spouštět zástupcem?
PHP skripty lze spoustet primo pomoci php.exe, ci prostrednictvim weboveho serveru (apache, lze doporucit, IIS s PHP jako CGI, nedoporucuju). JavaScript a VBscript pousti "windows scripting host" (default soucast windows) nebo webovy prohlizec. HTML a CSS "spousti" webovy prohlizec. SQL se pouziva v dotazech na nejaky DB server. K tomu je treba dotycny server a klient. Bejva v jednom baliku. Napr. PHP ma spoustu klientu k ruznym DB serverum.
Sojkovec: Tak to si mě teda dostal. Z toho nechápu ani prd.
Džej Ár: Ten exec jsem zkoušel, ale to mi nejde.
No proto:
Vložím DVD a otevře se mi HTML průvodce aktualizací veškerého softweru.
Na první pohled obyčejný program, pro spuštění málo programů. Ale klikneš na jeho ikonku a už to jede. Můžeš aktualizovat vše, aktualizovat vybravé programy, podívat se na strukturu DVD a nebo se podívat, kam se bude který program přenášet.
Ovšem že všechno pod heslem!
( to proto, aby si to do svýho komplu nemohl dát jenom tak někdo, kdo to najde. - kdyby se to třeba ztratilo )
Pro aktualizování čehokoli je navíc potřebná speciální klíčová disketa s doplňujícímy programy pro aktualizaci. Pomocí této diskety lze také všechna hesla odstranit, pokud si to vyžádáš a zadáš správné heslo.
( funguje pouze po dobu spuštění programu )
Pokud jsi disketu stratil, můžeš si ji pomocí programu na DVD vytvořit - opět pod heslem.
No a proto ty programy potřebuju nějak spustit.
A kdybych chtěl nějaké programy přidat, tak je přidám, protože si DVD vypálím jako ýcefrekvenční disk. Kdyby byla potřeba ho přepsat úplně, tak můžu, protože je to DVD-RW.
Co na to říkáš?
Tak si napis nejakeho tlustocha. Nemusi to prece byt ve webovem prohlizeci..
Imho je to zajimavy napad, ale to RWo bys potreboval denne aktualizovat. Tedy pokud nemas pristup na net, tak to muze byt zajimave.
Kdo to vymyslel?
omg, co to je za slátaninu? určitě bych kvůli tomu neinstaloval webserver, když bych ho nepotřeboval i na jiné věci.... asi by bylo dobre se podivat na nejake CD, co se davaly k casopisu PCworld myslim, uz dlouho jsem to nemel v rukach, ale nejak to meli vymyslene... ale kazdopadne to byl jakysi program, co zpracovaval davku, ktera byla ulozena v odkazovanem souboru...
jo, a navic, jak pise DA, je takove DVD v kazdem PC worldu....
Marek z Markova: Jakýho tlusťocha?
A proč bych to aktualizoval? Jenom když budu mít novej program.
Džej Ár: no jo.. jenomže já exe neumim, nikde o tom nic není, nikdo mě to nenaučí a nikdo mi to nedá zadara. A říkám, že ten server se i tak hodí.
Ale teda jak to mám pomocí toho execu udělat fakt nevím. Je tam nějaká chyba.
Tlustoch je tlusty klient, alias to exe. Nebo jako skript, treva vbscript, Php ke seve cinnosti taky zrovna web server nepotrebuje, tak by to slo i s php...
Marek z Markova: Vážně?! řekneš mi prooooooooooosíííííím jak?
lacop: Hmmm... bezva. Jako minule. Mám nainstalovanej ten server, ale php soubory se pořád zobrazujou špatně.
já se na to vykašlu. dělám to furt dokola jak blbec. nainstaloval jsem to, a nešlo to. Restartuju počítač, nic. Zkouším to spustit z hlavní nabídky start, nic. Já si už teda fakt vůbec nevím rady. Buďto jsem takovej kretén, že to nemůžu pochopit a nebo je někde chyba.
VzA: Ne, chyba skutečně nikde není.
Nípal: Tak jak to teda je? Proč mi to nejde?