Proč máte zrovna ten nick, který máte?

Nípal… Nípal… ani ne tak dlouhá historie, ale budiž, svěřím se :)

Před třemi lety (± pár měsíců) jsem měl doma konečně dobré připojení k Internetu. Vybral jsem si tehdy jinou přezdívku, ale moc ke mně nešla, nebyla mým jedinečným identifikátorem (anglicky znějící tuctová přezdívka, co jiného byste asi od 15letého [nebo 16letého?] Nípala té doby čekali…), tak jsem ji nějak opustil. Toulám se Internetem, narazím na Tiscali (zajímají mě technika, vesmír, věda, prostě tyhlety věci) a zabloudil jsem do fóra a tam bylo (a stále je) takové téma "Co si myslíte o kruzích v obilí?" Tak jsem si to pročetl a vyjádřil jsem tam i svůj názor (skeptický, dělaj to lidi, že jo), ovšem přemýšlel jsem, jakou přezdívku si zvolit. Muselo to být šťourání, takhle se motat do diskuse, ale nick Šťoura(l) mi přišel příliš tuctový. Vzpomněl jsem si, co mi občas říkala mamka: "Nenípej si ty uhráky!" A tak jsem Nípal, nípající se v diskusích.

Jinak na škole se mi říká jinak, protože Nípal není odvozeno od mého jména (příjmení). Ve škole mi spolužáci říkají Matyas [matyjas].
No, já sem si to prostě vymyslel. Dřív jsem používal nick Johny, ale ten mi přišel moc obyčejný, tak sem si něco vymyslel. A je z toho Quinix. :)
no u me to neni taky nic uzasnyho. proste jsem premejslel, premejslel premejslel, premejslel a kdyz uz jsem byl v koncich tak jsem si jen tak z nudy zacal v poznamkovem bloku spojovat ruzny pismenka az mi nakonec vzniklo spook a neznaje anglictinu se mi tenhle nick zalibil a tak uz mi zustal. (ale ve skole jsem mel jinou prezdivku a ta mi nejspiz zustane navzdy)
no tak skaff... sem se jednou rano probudil a napadlo me slovo skaff, coz je takovej ten prach, proste takovy drobny jemny chloupky z kytky marihuany.... a navic jsou vsechny pis,ema ma jedny radce na klavesnici
spooku > a teď znaje angličtinu si ten nick přesto pořád necháváš? :-D

skaff > jaké výhody to konkrétně přináší mít písmena nicku na jedné řádce klávesnice? ;-)
Tom, nevím jaké výhody má jméno v jednom řádku, ale mnohokrát jsem si vyzkoušel, jaké výhody má heslo, kde není y, z a čísla...
MzM > jistě. A pak taky diakritika ;-)
K těm číslům ovšem - spíš se doporučuje v heslu číslo mít. Já vím že s tím mohou být problémy kvůli klávesnicím, ale je to obecně bezpečnější.

Pěkný ukazatel kvality hesla je přímo ve FF - z menu Nástroje - Možnosti - Soukromí - Uložená hesla - Nastavit hlavní heslo
Je to blbost. Číslic je pouze 10, zatímco prostých písmen anglické abecedy je tuším 26. Pokud přidáme i velká/malá písmena, máme 52 znaků. Což je trošku víc, než je číslic. Proto já bych spíše doporučil v hesle písmena, ovšem nesmí to dávat rozumné slovo, že :)
Nípal > jasně, ale takové heslo se může stát lehce tím nejhorším heslem co může být (to znamená heslem které zapomenete).
Když máte nějaké existující slovo, zapamatujete si ho dobře, ale jednoduše (well, do určité míry že ano) se dá uhodnout. Když to bude existující slovo a na konci číslice, je už to horší (ale pořád se to zapamatovat dá). Ovšem, místo té číslice tam může být i další písmeno, no ale to je fuk, stejně je to offtopic :-D
Mám nick milster, protože jsem nabubřelej egoista a kretén a chci to dát patřičně najevo.
nick - no comment
2Tom> no anglictinu jeste neznam, ale muj nick uz jsem si prelozil a myslim, ze ke me pasuje:-)))
strašidlo :D
spook: slovnik.cz našel:

spook - strašidlo
spook - bubák
spook - strašit
spook - skutečný pisatel

- že by skutečný pisatel? (-;
Ještě další významy z Lingei:

spook - duch
spook - špión (am.)
spook - negr, černá huba (am. slang.)
spook - vyplašit
spook - leknout se a další synonyma co vás napadnou
mno, ja si prekladal na centrumu a vybral jsem si variantu
spook - strašidlo

ale nektere z tech ostatnich taky nejsou spany
spook - skutečný pisatel(to by se cestinarka divila:-))))))
spook - špión (am.) - mno 007 nejsem:-((
spook - negr, černá huba (am. slang.)
Můj nick by se správně měl vyslovovat Lóra, ale nikdo to tak nevyslovuje. Začala mi tak říkat kamarádka, když vysílali Twin Peaks (ačkoliv s tou postavou nemám nic společnýho) a už mi to zůstalo. Takže s postavou z athos.aktualne.cz to nemá nic společnýho :)
Muj nick jsem castecne vymyslel, castecne mi tak rikali kamosi ze stredni. Jinak, nick souvisi s mym jmenem Tom.
Ze zakladky jsem mel nick Vindi, ale od toho jsem se upustil. Ma segra v te dobe male nick Vanda. A muzete hadat od ceho. Nejak se to vykrkolomilo z naseho prijmeni.
O mým nicku si každej myslí, že ho mám podle seriálu Ranč U Zelené sedmy:) Ale není tomu tak, já jsem byla Elis mnohem dřív, než se Ranč začal natáčet... Vzniklo to jednoduše, je to fonetický přepis mého jména, které pochází z angličtiny:) Už ani nevím, kdo a kdy to vymyslel, ale je to už hoodně dlouho. Vzhledem k výše jmenovanému seriálu, kde se nositelka přezdívku Elis jmenovala Eliška, si plno lidí myslí, že jsem taky Eliška. A někteří kamarádi mě oslovují Eliško zcela normálně, takže okruh lidí, kteří si to myslí, se rozšiřuje... a tak dále. Dopadlo to tak, že už na Elišku slyším víc, než na své pravé jméno, a občas se jen tak ze srandy někomu i jako Eliška představím:)
btw. seriál "Ranč U Zelené sedmy" je co?
Dávali to nedávno v televizi, je to o rodince, která se přestěhovala z města na ranč a tam začala žít vesnickým životem... no a měli jednak dceru Elis a pak taky kozu Elis:)
Aha, no takové seriály mě fakt neberou, ale díky za objasnění :) Jsem si tam nahoře začal připadat trošku out :)
Ranč u zelené sedmy patří spíš k těm lepším seriálům. Je to nepokrytě komediální seriál.
Co to je seriál?
Džej Ár: >> "btw. seriál "Ranč U Zelené sedmy" je co?"

nic ve zlým, asi jsi chtěl dát najevo že prostě nekoukáš na televizi a opovrhuješ jí, ale tuhle otázku jsi snad nemohl myslet vážně. Co by to bylo? Myslš že to na kila prodávaj v Kauflandu?
:D

MzM: prodávaj to na kila v Kauflandu.