Oddíly

Mám na jednom fyzickym disku tři oddíly 6G +5G + 64G . Chtěl bych ale jenom dva. A to 69G + 6G. Řekněme, že data si hodim na druhem HDD někam do háje, takže to problém neni. Jak ale odstranim dosavadni oddíly a vytvořim jiné?
zkus program Partition Magic...
a nebo obycejnej diskmgmt.msc

microsoft prece vyrabi skvely programy :)
fdisk z libovolného OS... teda raději ne z dosu..
jak ne z dosu? jed do dosu napis fdisk a v nem to v pohode udelas. nejdriv smas oddily, pak dej vytvorit a cti co po tobe chtej jinak si ten oddil nastavis na celej disk a pok znovu je to jednoduchy. jo a pok ty disky musis sformatovat (format C:) a mas to hotovy a v poradnym operacnim systemu ne v takovy sracce jako je windows. kde jsou ty doby s dosem buu :-(
Cactus, proč ne z dosu? Bo nezná oddíl typu NTFS. A do je dneska ve win, no, doporučené. Jinak jsem udělal prima zkušenost s dosovým fdiskem. Viz. http://markovo.wz.cz/pidimek.php?p=2
Já bych na to šel přes DriveSpace. Už jsem to používal na MS-DOS 6.22, je to i v Win98 ( možná i v novějších ) a je to program kterej je součástí oper. systému. A je na to speciálně dělanej. Dá se pomocí něho vytvořit, smazat či nakompressovat disk.
http://www.partition-manager.com/
drivespace? ten je na zvetšení kapacity disket:D si pamatuju, jak sem ho chtěl dát do WinXP:D
OS: Nehádej se se mnou. Tady si jsem náhodou 100% jistej, že to není jenom na compressi disket. Jde v tom udělat novej disk, starej můžeš smazat, kapacitu z jednoho disku můžeš přepsat na novej disk atd. Vím, že brácha to ještě na Windows 98 měl. Jestli je to na Win2000 WinMe a WinXP to nevim, ale je to dobrej nástroj.
hehe, já vim na co je drivespace, bo ho mam jak na win98(momentálně nefunkční) a i na Win95, takže snad vim k čemu je ne?
OS: Tak to o něm víš prd, a zkoušel jsi s ním akorát compressovat diskety. Ale Já ho už používal i na Dos 6.22 a říkám ti, že kromě toho dokáže vytvořit novej disk, zcompresovat ho, zničit jeden disk atd. Když jsi to nikdy nezkoušel, tak tomu asi ani nebudeš věřit, ale jak by se mi to asi podařilo? na MS-DOS to mělo zkrácenej název, kvůli tomu že tam šlo myslím jenom 8 písmen. DRVSPACE.exe ale jak se to zpustilo tak tam bylo Microsoft DriveSpace. A normálně jsem to v tom udělal, tak asi nelžu. ne? Si to schválně zkus. Bylo to tuším hned na úvodní straně a ještě ( v horní liště ) na tlačítku Drives nebo Compress. Tak nějak to tam bylo. Já už jsem to nepoužíval asi 1/4 roku. Ale tohle tam šlo. Bych ti nekecal. A když sis na úvodní straně klikl na disk, tak se ti objevila tabulka jeho vlastností a tam bylo i "Ratio" a tam byla hustota nacompressování. A myslím že ještě v tom ratiu se dala ubrat kapacita z toho disku na základní disk.
no, já to nikdy ve Widlích neviděl, bo já ho moc nepoužíval (teď už vůbec) a ve WinXP nejde, takže si to nemůžu ověřit
OS: No vidíš. Tak tady nevykládej takový bludy.
VzA: takovy bludy muzes zplodit snad jenom ty

k puvodnimu dotazu, pro praci s diskovymi oddily slouzi vyse zminene programy (fdisk, partition manager, diskmgmt.msc,...)

v ZADNEM pripade se na to NEDA pouzit DriveSpace
hihi VzA>>a pak kdo to dělá bludy.. sem čekal kdo se ozve;)
OS: Jestli sem tě urazil, tak pardon...
Bass: Tak jako ale v DriveSpace to de taky, tak hloupě nekecej. Su zvědavej, kdo to kdy použil a zastane se mě nebo tebe. Předpokládám, že o tom programu nikdo nic neví a tak se ani nikdo neozve ale říkám, že jsem to v tom programu naprosto jednoduše udělal, takže to tam jde a nehádej se se mnou
hehe, pokud mas win98 tak ti poslu muj drivespace3 a schvalne, jestli s nim vytvoris diskovy oddil:) (me nebezel ani fdisk, bo mi to nahlasilo, ze disk je z 100% full, pritim sem vyuzil 0.5mb z 85mb)
No, jestli se dobře pamatuju, tak drivespace skutečně sloužil k vytvoření jakýchsi disků. Ale mám pocit, že tohle dělal vrámci jiného disku. Polopaticky. V klasickém FS (file system), vytvořil veeelky soubor, označil ho jako disk, a ukládal do něj info po svém, tedy komprese a tak. Tohle s klasickým fdiskem moc společného nemá. A jestli se dále dobře pamatuju, tak to byla dost zoufalost a kdo měl jenom trochu větší disk a nemusel DriveSpace používat, tak se mu vééééélkým obloukem vyhnul. Nejednou jsem slyšel brečet člověka s DriveSpacem, že přišel o data. A to není jako klasický disk, že na to něco pustíš a většina dat jde dostat zpět. Tohle bylo naprosto nenávratné. Ale to by VzA nemusleo vadit, bo dělá stejně instalaci OS dvakrát za měsíc.....