pomoooc prosim

VzA: javascripty se musej umet pouzit(ostatne jako vsechno ostatni), ty bych jeste Lissi nedoporucoval
Ale to je zase jen věc názoru. Jsou pro to 2 cesty. 1. font i b u h 2. CSS
Zase záleží jen na tom, pro kterou se ten člověk rozhodne. Já jsem ( když jsem začínal ) o žádným wz či jakpsatweb nevěděl a dělal jsem z příručky v ABC, takže jsem se pochopitelně rozhodl pro fonty a takový kravinky.
spook: šak ne... na javu má ještě čas. Pozděj se to ale naučí, protože to bude potřebovat.
Lissi: Tak co z těch základů? Chápeš z toho něco?
Nípal: My dva si moc lezem do zelí :-D
VzA: A když tag FONT nepotřebuješ, musíš se jej učit? Musíš o něm informovat ostatní? IMHO to není nutné, když není třeba! Tag U se nedoporučuje, protože podtržení mate uživatele (podtržené jsou odkazy). Tag B (Stejně jako U) určuje vzhled textu, což je v XML (a tedy i XHTML) špatné - vzhled má určovat CSS. Místo B je lepší použít STRONG, který daný text zvýrazní (obvykle vytučněním). FONT nepotřebuješ, na stránce si po celou dobu vystačíš s jedním a ten stačí dát do CSS.
Nípal: Ale jak jsem říkal, jsou pro to 2 cesty! Taky není zrovna nutný to vypisovat v CSS. tam píšeš underline, a tady u. tam píšeš font-weight:bold a tady b. tam píšeš color: + font-family a tady napíšeš všecko dohromady:
font color="" face="" size="" atd.
Tam změním jeden řádek, tady budu celý odpoledne přebarvovat každý tag. Astronome, CSS má svoje výhody!
VzA: lepsi je to hazet do externiho stylu(tedy CSS) aby byl kod co nejprehlednejsi. A nehadej se s Nipalem o kravinach, takhle z toho bude mit Lissi zase bordel.
<strong> <b> ...
Něco chceš vytučnit a podtrhnout. Např nadpis.
Někde se to hodí a někde ne!
Např nadpisy jsou:
<i><b><u>Nadpis</u></b></i>
Jo když jsme u toho, tagy se nesmí překrývat.
Nemýžeš napsat <i><b><u></b></i></u>
nebo <font><center></font></center>
Du na oběd.
spook: Jen nás nech. Já se rád s někým hádám, už jsem zvyklý. Bohužel jsem zvyklý i na to, že ať řeknu cokoliv, druhá strana svůj názor nezmění.
já du pryč. Moudřejší ustoupí. já chtěl jenom poradit, ale vy mě nenecháte.
Astronome, to byl případ jak noha. Lissi, neposlouchej Astronoma, je mnohem stručnější napsat:

<h1>Nadpis</h1>

Astronome, to co píšeš vůbec není nadpis, i když možná tak bude vypadat, ale vyhledávací boti a podobné mrchy ti to jako nadpis nevezmou. Taky bude problém u čtecích zařízení pro nevidomé apod.
Pardon že do toho vstupuju a i trochu offtopicem, ale rád bych reagoval na to o JS co se tu před pár příspěvky mihlo.
Já JS používám a uznávám, ALE. Ale pouze pro zpříjemnění něčeho pro návštěvníka stránek. Např. když jsem dělal zadávání výsledků zápasů, tak jsem pomocí JS udělal interaktivní kontrolu správnosti, aby hned během zapisování (a hlavně ještě před odesláním) měl kontrolu, zda se nepřepsal. Samozřejmě pak musí být ještě kontrola i po odeslání, ale to už je něco jiného.
Naopak nemám rád použití JS jen pro ukázání jaký jsem borec, že umím udělat aby mi na stránkách za myší létaly hvězdičky (= jaký jsem borec že to umím od někud hotové stáhnout), aby mi stránky utíkaly před očima, aby blikaly, nebo i jen aby tam byly funkční hodiny a podobně.
A další příklad špatného použití JS je udělat stránky tak, aby bez tohoto JS nefungovaly.

Toť vše co jsem chtěl říct, můžete pokračovat ;-)
hehe, koukám že jste chudeře Lissi zase zabrali thread ;-)

Astronome, neříkám že vůbec nic neumíš. Ale dá se říct, že tomu moc nerozumíš, spoustu věcí si myslíš špatně - to je ale život. Ale vnucovat to někomu jako rady a ještě se hádat s někým, kdo tomu rozumí.. mno to je tedy odvaha.

A začít u HTML místo XHTML :-) to máš asi tak, jako kdyby ses učil psát brkem s kalamářem, když už všichni píšou propiskou. Taky něco napíšeš, ale postaru.
Tom: Jo. Tak y si to myslím, ale ty hvězdičky, o kterejch mluvíš a ty hodiny, to byly moje první stránky? který jsem dělal v 10 a nezdal jsem nic krom HTML HEAD TITLE BODY FONT I B U !
Navíc mi to dala kámoška ajá jsem to tam měl ( ty srdíčka i hodiny ) jenom proto, že se mi to tam líbilo! A ty blikající svátky, to asi byla blbost, ale já jsem to v 10 vjímal úplně jinak.
dis: Jo. v tom máš asi pravdu, ale já nevim, já si stojím za HTML. Neviděl jsem moc takových začátečnických - pokročilejších stránek s XHTML ( tím nechci nikoho urazit ).
Lissi: Promiň. Ale já jsem ti chtěl poradit. Kdybys mi aspoň řekla, co například na tom nechápeš, tak bysme začali s vysvětlováním. Koukám, že jak jsem odešel, tak zmizel i Nípal.
A s tím <h1>Nadpis</h1> to měl být hloupý vtip? Já jsem to takhle vůbec nechtěl říct! Já jsem chtěl jenom dát příklad, jak se ty tagy můžou a nemůžou překrývat.
Astronom: teď bych se nerada spletla. Ale samotné XHTML je ještě jednodušší, než HTML, imho - syntaxe prakticky stejná, spíš vlastně ještě jednotnější než v HTML. A tagů (nemám přehled o celkovém počtu, ale těch pro běžné použití) daleko míň!
html, head, meta, body, p, a, h, div, span, form, input, img, table, td, tr, ul, li.. na copak důležitého jsem zapomněla? Moc toho už nebude. Myslím že s touhle sadou napíšeš krásnou stránku v XHTML jen to hvízdne.
Pochopitelně, že aby ta stránka k něčemu vypadala, tak musíš pokračovat tím, že jí dáš nějaký vzhled - samozřejmě v CSS, protože to je DALEKO SNADNĚJŠÍ než v HTML. Ať už co do tvorby, tak potom co do udržování a úprav.
Astronom - a ještě dodatek: Nikdo tě nenutí, abys dělal v XHTML a CSS, nikdo ti nebere HTML, spánembohem si dej na stránku spoustu javascriptů. Ale upřímně tě prosím, nesnaž se někoho, kdo o tom nic neví, přesvědčit o správnosti takového postupu.

A ve vlastním zájmu to neobhajuj před nikým, kdo o tom ví víc než ty. To "ve vlastním zájmu" myslím vážně, pak si třeba nebudeš připadat, že na WZ nemůžeš ani dejchat.
dis: Já už to fakt vzdávám. To se nedá. Myslím bych si měl od WZ nějaký 3 dny odpočinout. Jsem z toho vystresovanej jak nevim co.
Pardon, nechci spamovat, ale musím ještě něco připsat.
Bass: Když chceš povolit tu IP, tak mi ji napřed musíš říct. Víš kolik jich je bloklých? Jak můžu poznat, kdo je kdo. Tam se Nicky nepíšou.
Napiš mi ji na E-mail, nebo apoň běž na adresu http://www.lukasuv-svet.wz.cz/Bass.htm. Prosím, aby tam nikdo jiný nechodil.
" ale já jsem to v 10 vjímal úplně jinak."

ano, s tím souhlasím - v 10, ať už večer nebo ráno (btw - brzo ráno :) ), bývají vjemy úplně jiné než ve zbytku dne... v tomhle ohledu tě chápu ;)
DeeedX: letech!
No nic moc vam dekuju za radu a doufam ze vam az tak nevadi ze sem to delala ve wordu..sem zacatecnice. Ale budu delat mozna dalsi stranky! A tam uz to bude v jazyce html.Moc vam dekuji A nekdy kdyz se budete nudit vzpomente si na muj web. Tak diky moc a ....no vlastne uz nic. Tak ahoj
Jo a nebudte na Astronoma zli, chce mi jenom pomoc i kdyz treba spatne ale ja to ocenuju.
Lissi: Díky. A kydbys ještě s něčím potřebovala poradit, tak řekni. ;-) Ahoj.
>> Tom: Jo. Tak y si to myslím, ale ty hvězdičky, o kterejch mluvíš a ty hodiny, to byly moje první stránky? který jsem dělal v 10 a nezdal jsem nic krom HTML HEAD TITLE BODY FONT I B U !

Astronome já to nemyslel na tebe, já nemám ani ponětí žes hvězdičky (v tvém podání srdíčka) a hodiny na webu měl. Já to psal ze zkušenosti s jinými weby co se tu objevují a psal jsem to obecně, kdy JS uznávám a kdy ne.
Tom: Aha. tak to sorry.