pomoooc prosim

Vite prave dodelavam svuj web a chci aby tam chodilo hodne lidi a chci znat take kritiky tady je adresa: nudatuneni.wz.cz. prosiiiim prosiimpodivejte se a ohodnotte. ta stranka je ale spis urcena pro ti napr. ve veku 12-13 a tak .diiiiky vam vsem
Lissi: Mě bude za měsíc 12 a musím říct, že je to perfektní! Akorát je tam na mě až moc růžový. Ale jinak je to fakt moc hezký. I ten cursor. Já mám něco podobnýho, ale tomu tvýmu webu se to teda nevyrovná! Kolik let vůbec máš?
Moc růžové? Astronome, klidni své pubertální reakce a vem si z ní příklad:
1) žádný iframe
2) žádná nepřehledná navigace

To jsou dle (nejen) mého názoru věci, na kterých dobrý web stojí a které webu nudatuneni.wz.cz rozhodně nechybí.

Co se týče té růžové, proč ne. Již na první pohled je takto poznat, že web je určen dívkám ve věku kolem 12 let, neboli pubinám (dříve puberťačkám). Rozhodně tu barvu neměň ;)

Jediné, co vytknu, je technická stránka věci:
Že je to dělané ve Wordu. Je takový problém pro mladou holku, která je určitě schopna se učit, aby se naučila ručně psát HTML&CSS? Talent a barevný vkus na to máš ;)
no musim s VzA souhlasit, rozhodne to neni spatne.
ale preci jen par rad:
-to menu a vubec odkazy by snesly nejakej hover(treba do cervena)
-<meta name=Generator content="Microsoft Word 9">---->mno, zacinas(nejspiz) to beru, ale Word na tvobe webu? to si radsi spust Front Page(je soucasti MS Ofiice do XP)
-z toho prameni dalsi veci jako, treba dat slyly do externim souboru, mas dlouhy a neprehledny kod(no word)>>>imho desne pracna udrzba webu
-obsah leveho sloupce je roztahly(nejspiz dusledek spatneho tabulkoveho layoutu)
-existuji i jine prohlizece nez IE tak by se vnich moly stranky zobrazovat stejne(tim narazim na velke J, na misto smajlika)


Jinak jestli chces velkou navstevnost tak to chce mit na webu dost clanku vyuzivajicich velkou slovni zasobu Imho (to je pro google.com, jyxo.cz ...) a registrovat do katalogu centrum.cz seznam.cz zdroj.cz ........

jinak to odeme neber jako kritiku ale jako rady do budoucna. Protoze na zacatecnika se mi ten web zda solidni

ps. navstiv jakpsatweb.cz
Nípal: Si připadám, že na webuzdarma nemůžu ani dejchat.
Dekuju vam vsem chci rict ze sem se ucila html a prave na jakpsatweb.cz jenze ja...no...zda se mi to hrozne slozity... ale mam doma takovou obrovskou knihu kde je to html precetla jsem par stranek....a za chvili jsem byla na mrtvici...neco sem nepochopila a neco zapomnela.. ale neco vim...nemuzete mi s tim nejak pomoc? Diiik
Lissi: Jakou pomoc konkrétně máš na mysli?
Nevim...abych pochopila to html
Lissi: Aha. No.. Tak u čeho začnem? Chceš to tady, nebo na mejla?
VzA: to myslis vazne?
Pro zacatecniky je dobre toto: http://kosek.cz/clanky/html/index.html
Bass: Proč ne?
mk: Hej! Právě si mi sebral práci! :-(
Bass: Už jsem učil vyřezávání z kódu asi 6 lidí naráz, tak tohle by měla bejt hračka... :-D
Poradíme hezky tady.

První věc - hledat jednotlivé programy apod. budeš muset sama, vhodný je google.com, případně co se týče programů, můžeš je sehnat na slunečnici.

Druhá věc - sežeň si nějaký editor s výrazňováním syntaxe, protože v obyčejném Poznámkovém bloku se ztratíš. Stáhni si tedy PSPad.

Třetí věc - napiš si kostru stránky. XHTML se skládá z tzv. tagů, které utvářejí strukturu dokumentu. Běžný dokument má strukturu jako oddíl, kapitola, odstavec. Kostra XHTML vypadá třeba takto:

<?xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html>
<head>
<title>Titulek stránky, který je vidět nahoře v titulku prohlížeče</title>
</head>
<body>
Tady bude nějaký obsah stránky
</body>

Tak, tím bych zakončil první díl, teď očekávám nechápavé dotazy :)
VzA: myslim ze by se radsi naucila HTML a CSS nez krast nekomu jinymu kody

sorry za OT:
VzA: proc si me pripravil o to skvely poteseni divat se na tvoje super stranky? me se po nich stejska :)
Vis Lissi, chce to mit knizku u pecka a rovnou zkouset, abys videla co jakej tag udela. Nevadi, ze si to vsechno hned nezapamatujes. To bys byla imho masochistka:-)))). Jenom tak zjistis orientacne co si muzes dovolit a postupne dohledavat to co potrebujes. Kdyz budes porad neco tvorit tak ti za chvilku prijde html a css jako prkotina(i kdyz to jeste nebudes chapat ulpne) a vrhnes se na php:-))
Bass: řekni mi svou IP a podívám se na to.
Nípal: Hej!
Lissi: Co přesně na tom nechápeš?
K nípalovi bych dodal, že jako vyhledávač na programy je dobrý google.com a na stažení slunecnice.cz + stahuj.cz
A ten editor: Jsou dobrý i anglický. Já např. používám 1st Page 2000 a jsem s ním spokojenější než s PSpadem. A máš tam navíc fůru scriptů.
A ke kódu:
<?xml version="1.0"?>
Tam nemusí bejt.
Lissi: Jo. spook má pravdu. Jinak,
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<head>
<title></title>
</head>
<body>
</body>
Tohle všechno je povinný. to tam musí bejt. A ještě by tam mělo bejt kódování. Já používám tohle. To poznáš podle toho, jestli se ti stránka zobrazuje správně ( texty ):

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
To se dává Do Head
VzA: Pokud se má někdo učit dělat stránky, měl by začít hned s XHTML a CSS. Takže ten xml version blablabla tam je důležitý ;-) Jinak javaskripty jsou mi naprd, když dělají jen kraviny.
Nípal: Šak jak vždycky říkám: "AŤ si každej vybere to, co je pro něho nejvhodnější". Když si kupuješ oblečení, taky si nekoupíš šaty.
No, XHTML neznám, ale podle mě tvoří základ samotný HTML
Nípal: Javascripty se taky dost užívaj. A to css, to až postupně. Napřed musí znát "trošičku" HTML a pak může připojovat CSS.
VzA: No právě protože XHTML neznáš, tak meleš takové kraviny. Web plný FONTů, IFRAMů... ne, to XHTML NAŠTĚSTÍ nezná! IMHO by se člověk, který chce začít s tvorbou webu, měl naučit o hodně jednodušší XHTML a CSS - to mu pak stačí znát asi 10 tagů (skutečně, jen deset) a zbytek hodit do CSS. Taky by ses mohl začít učit psát web. jakpsatweb.cz
Nípal: Šat kdo říkal, že font atd. se v HTML "musí" nezbytně psát?
Iframe může nahradit include.
Ale musíš uznat, že někde se víc než CSS hodí fonty i b u atd.