Astronome, Astronome...

Džej Ár: Byly na gymplu samý, nebo to bylo horší? ( jestli nechceš, neodpovídej )
tak kdybych se sažil, tak by to asi šlo za samé 1, ale to se mi nechtělo, první 4 roky bez problému vyznamenání, ale pak to bylo horší a opravdu se mi nechtělo učit, takže se pak vždy vyskytla aspoň jedna trojka, většinou z takových těch odpadových předmětů, jako dějepis, biologie, chemie
Džej Ár: Tak já strašně nesnáším dějepis, ale ta chemie, to je něco pro mě... To se navíc hodí i u elektromechaniky.... no.... já se ptal jenom proto, že každej s kým jsem se bavil, říkal, že na Gymnázium nemám z pětky chodit... že je to tam strašný, hrozně moc učení, k žákům se chovaj jak k dobytku a je to jak normální střední skola..... Tak jsem se chtěl poučit.
Jo a ještě jsem něco chtěl.................. Jo! ( pokud nechceš, neodpovídej )
Kolik žáků bylo na přijímačkách na tvým gymplu a jako kolikátej si je udělal?
>>Kolik žáků bylo na přijímačkách na tvým gymplu a jako kolikátej si je udělal?

K čemu ti ta informace bude? Aby ses mohl chlubit, žes byl lepší? Já už si například nepamatuju, kolik nás tam bylo, ale vím, že mě nevzali. Přesto jsem tam nakonec nastoupila ;-), odmaturovala za 6 a vystudovala MU :-)
Thalia: Já se nikde nechcu chlubit. Dřív to stejně bylo všecko jiný, než teďka. Ale když to Džej Ár tak popsal, tak jsem chtěl vědět, kolikátej byl, ať vím, jakou mám šanci, že mi to tak taky bude připadat.
No už si nepamatuju, je to přecejen už přes 8 let.. vím, že jsem byl v první desítce (tenkrát ještě nedávali výsledky na web, byly vyvěšeny jen pár dnů někde ve vestibulu, kde si je byla přečíst kamarádky a nebyla už si pak schopna vybavit mé přesné pořadí, domů poštou mi přišlo jen, že jsem přijat), brali jen jednu třídu = 30 lidí, hlásilo se myslím něco málo přes 100, nevím. Jinak první 4 roky jsem se držel mezi lepšíma, jak jsem už napsal, pak zase jsem byl spíše pod průměrnýcm prospěchem, ale završil jsem maturitou za 4, pohoda :)
Džej Ár: Aha... tak to seš teda dobrej..... u nás brali 2 třídy a bylo jich tam 150....Ale je teda dobrý, že ses udržel v té 1. desítce. Teď už se toho tak moc nebojim.... díky.
hele budem se vytahovat, ne? :-)
mě vzali na gympl bez přijímaček protože jsem od první do osmý třídy měla neustále samý jedničky a nic jinýho. A za čtyři roky na gymplu jsem měla celkem 3 dvojky na vysvědčení včetně pololetních. A maturovala jsem za 4.

a schválně, kdo mi to (ne)věří? :-D
dis:Cože? Tys je podplatile nebo co? Hej! To je nefér! Já jsem si tu poctivě vyseděl přijímačky a tebe vezmou jenom tak? Já jsem od 1. do 5. taky měl v kuse samý jedničky a nic neříkám! :-D
tak to snad každej.... teda já měl v pátý třídě samý jedničky až na matiku ze který sem měl 4
skaff:Cožeeeeeeeeeeeeeeeee?! Tys měl v pátý na ZŠ 4?! Matika je ten nejjednodušší předmět, co existuje! Ten mi jde ze všech nejlíp! Na přijímačkách jsem byl 1 ze tří, co měli celou matematiku správně!
taky pokládám matiku za jeden z důležitějších předmětů :)) jinak já se teda zkusím vytáhnout ještě třeba tím, že mě vzali na FEL ČVUT a na FIT VUT bez přijímaček :)jinam jsem se ani nelásil :)
Džej Ár: Cože? Co to je za zkratky?! Já si dávám šlofíka, bo se picnu...
chrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
Fakluta Elektrotechnicka - České Vysoté Učení Technické (Praha)
Fakluta Informačních Technologií - Vysoké Učení Technické (Brno)
:-D no já vážně nekecám.. akorát že jsem na gympl nastupovala v roce 1988, tenkrát byly možná jiný pravidla.

jo matika - nevím jestli nejdůležitější, ale dost dobrej předmět. Když jsme si mohli vybrat předměty k matuře (předepsali nám jen povinně češtinu a jeden cizí jazyk), tak jsem si vybrala matiku, jako jediná.. ptali se prej PROČ? No protože se přece nebudu učit jak blázen dějepis za čtyři roky, když mi stačí si osvěžit pár vzorečků ;-) přišlo mi to nejjednodušší. Nikdo mi to nevěří.

Jo a přijímačky na vejšku - byla jsem tuším 37. ze 170 kousků ;-)
dis: no tak matika není v současné době vůbec třeba se učit, protože na potítko dostaneš kromě zadání, taky MFCHT, tam si všechny potřebné vzorečky najdeš.... jinak u nás taky bylo povinno mít Literaturu a jeden cizí jazyk, z matiky nás maturovalo myslím 12.
tý vado my tabulky nesměli mít :-(
dis: Seš teda dobrá...... Já bych si matiku taky určitě vybral.... ale ne proto, že je nejlehčí, ale proto že ji mám rád, a že je to základ všeho....
Džej Ár: Sakryš, to je strašný..... 1. brácha je elektromechanik, druhej elektrotechnik a já se dám asi taky na elektřinu.... a ty si se tam dostal ( na vejšku ) ........... kruci, tebe můžu použít jako vzora! :-D
dokonce jsme mohli mít i vlastní kalkulačky.... mám kalkulačku, co umí i určitý integrál, takže celkem v klidu.... nakonec jsem stejně dostal nejlehčí otázku, co byla :) (mocniny s racionáním exponentem + množiny bodů daných vlastností) ... flákárna, na potítku jsem makal asi 2 minuty a pak jen seděl a koukal kolem :)
Džej Ár: Cože? Vy jste mohli mít na přijímačkách kalkulačky?!
Nehoráznost toto....
ne na příjimačkách, u maturity.... jinak já jsem si nakonec vybral, že půjdu na FIT do Brna.... takže elektrotechnika až tak moc ne......
Džej Ár: To je jedno.... možná budu zpravovat compy... :-D
VzA: rofl. jesli to budes spravovat stylem co mas na webu, tak to buh pomahej vsem BFU. jako kdybys k nim nepatril :D

btw: nechces mi prijit domu odinstalovat pocitac a spravit mi to vysunovaci drzatko na kavovej hrnek? me se zlomilo.
skaff: Neboj se....... Odinstalovat počítač? Co konkrétně máš na mysli? OS, nebo ho chceš komplet odinstalovat z baráku? To bych si ho klidně vzal... :-D ....... A to držátko už asi nezpravím.... ale ( nechci se vytahovat... to jen, abysis ze mě nedělal srandu ) už jsem zpravil dost věcí na el.
> " už jsem zpravil dost věcí na el."

opravdu? a cos jim pěkného říkal?