Sériový přenos

Sháním program pro přenos souborů mezi 2 počítači po sériovém kabelu ,existuje nějaký?
Total Commander
Není to zbytečné? Síťovku už má snad každý stroj, ne? Při dnešních objemech dat je sériovka mooooc pomalá....
to MzM: heh to nevim kde to zijes, myslis, ze kazdej ma novej komp, kterej ji ma integrovanou?
no, ja ji mam, ale i nemam v tom starym (486;)). Mam i nemam>>mam ji tam, ale protoze mi nejde CD-ROMka, tak si to nemuze dokopirovat zbyly soubory z CDcka s Wiin95kama.

mam ale i seriovej kabel (COM<>COM) ale ten mi nefunguje pres zadnej program.. at M602(DOSackej) tak ani pres myslimze FW2(asi FireWire2, nepamatuju)
Lucas, kdo mluví o integrované kartě? Zajdi do libovolného PC bazaru a tam dostaneš síťovku do 50 Kč, bude to sice 10Mb/s, ale máš síťovku.

Navíc max rychlost COM je tuším 115200 b/s, což je asi tak 1MB za minutu, což je tak na dlouhé zimní večery...
prehod funkcni cdromku z novyho na stary...
to IMHO nepomuze.. nejede mi ani jedana z tech 2.. stejne bych to mohl udelat jen kdyby nebyl bratr doma, bo by me serval... Ja bych ho:-! ani nevim, jestli by mi dovolil kdybych tam nabodnul ten 270MB hadr udelat si zalohu par souboru..
to OndraSter: jj, bráchové jsou svině. Sám to znám, jsem jedním z nich:)
A co paralelní kabel (to je takový ten široký port, kdysi používaný hlavně na tiskárny než začalo převládat USB)? Ten se kdysi používal na přenos dat mezi počítači.
Jinak pokud toho není moc, tak diskety ;-)
IMHO ten kabel nejni na nizke penezni urovni.. asi 200Kc? ja nevim, psal to kamos.. ted to resim tak, ze se hodim do DOSu, v VC(to samy jako NC) a tam to zkopiruju, vypnu VC a napisu win a tam to nainstaluju;)
A co flaška? (USB flash disk). Koupit nebo půjčit, od win98 se dá nainstalovat podpora, XP ji mají rovnou, a máš minimálně 128mega nebo víc. Jen musíš mít USB na obou. Místo flašky jde také použít digitální foťák, jeví se v systému taky jako výměnný disk.
LPT kabel tzv Laplink se dá i vyrobit, ale dá se i koupit za pár desetikorun. Je rychlejší než COM. Schema určitě najdeš, když budeš hledat Laplink, jsou tam jednotlivé dráty překříženy. Prodává se ještě rovný CAN25-25, to je k datovému přepínači nebo starému skeneru, tím PC nepropojíš.
A pak WC, NC, nebo jiný program pro přenos, dá se s tím udělat i malá síť (tj.2 PC, jedině že bys měl dva LPT porty, nezkoušeno)
LPT je pěkný port, dá se na něj lecos naprogramovat, řídit přes něj třeba i krokové motory, jen ho nezničit, pokud je na motherboardu. Škoda že na notebook se už nedává, máme programátor na Atmely a na notebook ho už nepřipojíme.