Problém s počítačem

heh, nevšiml jsem si některých připsaných postů

co chceš měnit podle příkazových řádků?

ty klíče jsou klíče v registru systému

zmáčkni win klávesu + r a pak napiš regedit (a enter)

tam si naklikej daný klíč ("cestu") a můžeš přidávat, ubírat programy, které se mají spouštět...
VzA: a jestli tomu nerozumíš (myslím registry a klíče), tak se v tom pořádně ponimrej, přepiš a pomaž různý hodnoty - a za chvíli už bude format C: jediným východiskem :D :D

ne vážně - jestli tomu nerozumíš, a nechceš přeinstalovávat, tak opatrně s registry...
dis: to mi povídej, teď jsem si jen tak hrál s ikonkama systémových složek a jiných objektů a nějak jsem si úplně rozhodil chování systému, po dvojkliku na jakoukoliv složku nebo diskovou jednotku se otevřelo hledání namísto toho, aby se složka otevřela :-/ a opravoval jsem to asi pul hodiny, než jsem přišel na to jak :-) ten systém je divný, přes možnosti složky to nešlo vůbec, protože z nějakého mi neznámého způsobu zakazuje mazání a editaci akcí jako open/explore/find a v registru jsem pak zase nepochopil, proč je tam jak klíč folder, tak directory a jsou různé... ale hlavně že jeden zůstal správně a mohl jsem z něho okopírovat hodnoty :)
Můj známý Astronome:
Ty se prostě lepšíš den ode dne. Nedal sis náhodou nějaký závazek, jak zničit Webzdarma včetně svého PC jednou ranou?
Lama: Ta první věta byla myšlena ironicky. Co?
Ne. Díky. To chce jen někdo zničit mě ;-)
dis: heh... díky. Zas tak šíleně moc se v tom nerejpu. ( i když celkem dost ) A i tak, celkem ten systém chápu a snažím se to pochopit, než přepsat. Ale v poho.
Džej Ár: Aha... jj. Zajímavé. Ale ty jsi mě asi pochopil z části.
Pořád mi zchází jedna odpověď. Dobře. Jo. Spustí se to jenom mě. Fajn. Dal bych ti jedničku. Ale to s tím příkaz. řádkem. Prostě:
Podle registru, když se přihlásím, spustí se mi soubor rezim.bat, kterej po mě bude žádat zadání režimu.
Ten script si zjistím ( i když nevím jak, protože je to jen v .exe a to mi notepad nepřečte... ) a napíši režim, např. web.
script rozpozná režim a už jede webrez.bat
{ C:\Windows\Plocha\aktualni.jpg smazat(existuje záložní kopie)
zkopírovat web\aktualni.jpg
aktualizovat plochu(nevím jak, někdo mi může poradit)
otevřít složku Web
otevřít editor
otevřít přijímač zpráv pro web
změnit barvu motivu windows na stříbrnou( to je to na co se ptám)
zavřít výběr motivu
konec dávkového souboru}
To v závorkách ber vážně. To je komentář
Jo a jak tam mám tu úlohu vložit?
no, tak příkaz na přepnutí režimu, to netuším, ale myslím, že by to mělo nějak jít... jinak do toho registru to vložíš tak, že v té "složce" klikneš někde pravým, vybereš nový -> textová hodnota -> nějak to pojmenuješ po vzoru ostatních položek... teď si nejsem jistý, jestli se to pojmenovává celočíselně nebo jakkoliv, asi to druhé... a do hodnoty napíšeš spouštěcí příkaz...
Ne, vždyť já ani nevím, co to slovo znamená... myslím "ironicky". :-)
VzA: Dávkovým souborem pro MS-DOS v XP ani nezměníš motiv plochy, ani pozadí. Tak maximálně tak opevření těch složek a spuštění programu.
tam je řetězcová hodnota, víceřetězcová hodnota, binární hodnota, hodnota DWRAV bo tak něco a pak ještě cosi, ale textová tam není.
A nevíš, jak se aktualizuje ta plocha, aby šel vidět ten změněnej obrázek?
Jo a asi jsem přišel na ten problém s PC.
Spybot mi to pořád blokuje, ale jakmile si změním skin na nějaký, který to nezná, je spybot systému šumafuk. Spybot mi našel 7 souborů a mezi nima byl nakaženej jakejsi systémovej, kterej nemoh opravit, kvůli tomu, že je spuštěnej jiným procesem. Pak se mě zeptal, jestli ho chci spustit při příštím startu systému a já jsem řek, že jo.
Spouštím compa a spybot se po přihlášení rozjede. Ovšem chybu jsem udělal a to tu, že jsem měl stejnej skin jako včera. Dojede to k souboru a žuch! Málo RAMKY, systém ukončen.
Taky si myslím, že mi ten soubor blokuje hudbu a IE. V IE mi najednou nefungujou filtry pro IE 6.0 atd.
Jo a zajímavý je, že AD aware to neblokuje. Proč? Protože mi ten soubor vůbec nedokáže najít! A ještě něco.
V tom spybotu bylo nakažených položek:
6 registrů a myslím, že to bylo u toho run
1 systémovej soubor.
Není to zajímavý? Jak to mám odstranit, když se teď k tomu stejně ale nedostanu?
Lama: :-D srandisto :-D... to jsem potřeboval :-D
Kdo vůbec jsi? Marek z Markova? Já jenom, že už v tom mám zmatek.
Copak to bude asi řetězconá hodnota, že by text?
Džej Ár: Tak. Už mám podezření. Na dva soubory:
kernel32.dll a kernell.dll.
Tihle zmetci se pořád spouštěj při startu systému a když je vypnu, nic se nestane. Jak už tady kdosi říkal, nechápu, proč by to tam mělo bejt.
Jenomže je tu jeden problém:
Oba soubory se používají systémem a nejdou odstranit.
Potřebuju nějakou úlohu, která spustí oprava.bat ještě před startem systému. Doufám že nic nepodělám. Však když tak mám systémovou disketu a soubory mám na jiné zálohovaný.
Teď mě to napadlo. Při startu dám F8 a pak 32bytový podsystém MS-DOS nebo jak to tam je. To by se teoreticky neměl ani Windows nastartovat a kernell.dll by zůstal na odpočinku. Nemám pravdu? A nebo zase půjde kernel32.dll co zajistí chod i toho druhýho kernellu? Co myslíš? Vypadá to tak. Že? Asi patří k sobě a kernel"32" je pro 32bytový podsystém.
Jak to teda jde? Systémová disketa? Naplánovaný úlohy? Půjde to nějak?
Než dostanu odpověď, do ničeho se nehrnu. Jenom chci říct, že mě to celkem sere. Omezuje to systém a když to chci spybotem odstranit, tak se restartuje PC. A moje heslo na wz je dost dlouhý, takže nesnáším, když ho musím tolikrát zadávat...
Myslíš? Zkusím...
Hmm, ale dám změnit data a napíře se mi tam místo C:\Program Files\Poserka\Motiv.bat C AF P AT bo něco takovýho..
Hmm.... Já tam napíšu (jak je to v ostatních) před každý písmeno tečku a v datech se mi zobrazujou jakýsi čtverečky a je to dlouhý aspoň 200 znaků.
Astronom: no kernelly bych fakt nemazal :)
jinak už nevím, co jsem napsal, le zaisté jsme myslel řetězcovou hodnotu... jinak za pomocí .reg souborů můžeš měnit registry... a pokud ten .reg soubor otevřeš regeditem z dávkového souboru, tak tak vlastně můžeš editovat registry... v registru změníš cokoliv, pozadí určitě a motiv snad taky...

poslední tři tvé posty mi nějak unikají :-/
.To bylo Quinixovy.
Že zkusím tu řetězcovou hodnotu.
Pak jsem zase psal, že když na to kliknu pravým, a dám změnit data, tak semi to tam nenapíše vše. Já jsem to ale psal místo doprava doleva.
Ale když to napíšu doprava a jak je to všude jinde, všechny písmenka oddělím tečkou, hodnota se zapíše jako plno čtverečků.
Jo a do příkaz. řádky se nemůžu dostat, jako ve Win98. Asi to není systémová disketa. Příkaz. řádek můžu spustit jedině ve Windows a to zase ten soubor nesmažu. Asi si nainstaluju MS-DOS. Jo to jsem si vzpoměl, mám ten MS-DOS 6.22 ale když ho chci dát na PC, setup se mi otevře v CMD.exe a to zabrání přístupu k pevnýmu disku, takže to nemůžu nainstalovat. Jak na to? Vím, že až to budu mít, můžu přepnout na MS-DOS pomocí F8. Ale jak to mám nainstalovat, když Win brání?
Jo a k tomu motivu:
Já si chci udělat ten soubor motiv.bat kterej se mi automaticky spustí( zatím se nespustí, protože se mi do registru píšou ty čtverečky místo adresy) a tam zadám příkaz motiv škola a ono to přepíše pozadí na jinej obrázek.
Ale pak nevím ty dvě věci:
Jak mám aktualizovat pozadí plochy, aby si Win všiml, že ten obrázek co zobrazuje už takhle nevypadá? A jak můžu pomocí toho příkazovýho řádku změnit ten motiv? Na to už mi Džej Áre asi neodpovíš. Co? .....
škoda. Ale dík.
Džej Ár: Jo a proč bys to nedělal?
no, když jen změníš obsah souboru, tak si toho win nevšimne, ale když změníš odkaz, tak snad i jo...

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes\LastTheme

tady je hodnota wallpaper a tam cesta k obrázku....

takže nejjednodužší budeš mít si nastavit první obrázek a pak si vyexportovat klíč HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes\LastTheme do .reg souboru, potom další obrázek a vyexportovat si další soubor.... atd... a pak zkusit provést každý z tech souborů, co se stane...
hmmm... zase tam mám ty čtverečky. K sakru!
tak to máš nějaké čudné, no...
jinak to asi nebude ten pravý klíč, hledal jsem jen prví výskyt slova wallpaper v registru, co se zdál být pravděpodobný, no nic, kdyžtak hledej sám... mám teď jiné věci na práci...
No jako změnilo se to. že, ale neřek bych, že si toho systém všiml.
ne. je to on. 100% ale prostě systém by potřeboval menší šok.
Pokud odstraníš ty kernelly, tak ten šok dostane na 100% :-)) Tedy - pokud se ti je podaří odstranit.
Lama: Nahoře mi kdosi říkal, že to v úlohách vůbec nemá. Já tomu věřím.
Schválně se podívej do adresáře:
C:\Windows\system32
máš tam soubory kernell.dll a kernel32.dll?
Džej Ár: Jo našel jsem jich víc, ale ani jeden to nebyl. Akorát jsem tím změnil v nastavení |Plocha| vybranej obrázek a na úvodní stránce obrázek za tou hláškou. Ale na ploše byl furt ten samej. Ale i přes to se to chovalo jako by tam byl ten obrázek, co jsem chtěl.