faq.webzdarma.cz

Je ještě další - ve faq neuváděná možnost kopírování - mazání atd.
TotalCommander:
Pravé tlačítko na soubor(y) nebo složku(y) označit a potom kopírovat. Stejným způsobem lze i smazat. Připadá mi to pohodlnější.
hanyZ: se nějak nudíš při sobotě ;-) hezký, dík

btw
>>Nechceš nové logo? :) Trochu jsem si zagrafičil ...
co já... chcete ho tam vy? Je tam!
No jo, nudil jsem se ... trochu :) Snad se bude líbit
Vím, že jsem otravný jak Lama, ale je dost velký rozdíl v zobrazení stránek mezi IE a FF. Ve FF je to OK.

FTP: odkaz 1 a 4.
WZ: 4, 10.
HTML: číslování otázek...

Prostě jsem neměl v tuto hodinu co dělat :-))
Lama: dík, já na tu mrchu IE občas (ráda) zapomenu...
Jsem lama a mám to i v nicku, ale napiš mi prosím tě, co vlastně lidem vadí na IE kromě toho, že je od Microsoftu? Já jej používám (spolu s FF) - ale zatím jsem nenašel něco, co bych nemohl vytýkat i jiným prohlížečům a nadávat na ten nebo onen. Já přece chci od prohlížeče, aby mi zobrazil stránku a nespouštěl se věčnost, to jsou asi moje hlavní kritéria.
A protože je implementován do většiny (teď mě nekamenujte) OS v PC - tj. Windows - tak jej používá většina (?) lidí. A nadává na něj :-))
Lama: IE je samá (bezpečnostní) díra. To je hlavní důvod proč na něj lidi nadávají. Pak taky MS trochu zaspal, a chybí mu taby, a donedávna blokování pop-up(jen v XP, v ostatních Win není stále) atd.....
a co teprve implementace css2.1 ......
Quinix: No - říká se to :-)
Už jsi měl někdy nějaký problém kvůli nějaké "díře v IE?" - já ne. Většina lidí (můj odhad) ani netuší, co je pop-up, taby - a nebezpečné se jim zdá hlavně slovo "díra" - pokud se o něm doslechnou nebo dočtou :-))

Ono je to asi podobné, jako zvyk nadávat na Windows - jak jsou špatné, neschopné a dokonce nebezpečné - přitom 99% "takyuživatelů" si problémy způsobuje sama svojí neznalostí, zvědavostí, zkouškami - "co to udělá, když...támhle něco nastavím, támhle něco smažu..." Ale nebrání jim to v nadávání na Win - potažmo na celý Microsoft, BG nevyjímaje :-))
Lama: Já jsem problém s "dírou" v IE nikdy neměl, ale taky mám antivir, firewall, Anti-Spyware.
BFU afaik, ani neví, co je to spyware, pop-up, natož aby věděli co je to FireFox a opera....

Ale nebude z toho prohlížečoví flame, že ne. ;-)
Quinix: Bill mi za to neplatí dost...$ :-)
Lama: "mrcha" je to pro mě jenom pro to, že ho prostě nepoužívám když nemusím, a když zapomenu že existuje, tak nezjistím, že se mi v něm některý stránky nezobrazují tak jak jsem chtěla, a pak musím upravit něco, co funguje, aby to fungovalo taky v IE. Žádný vědecký důvody nemám ;-)
dis: Ty mě děsíš! Chceš říct, že nepoužíváš IE na základě nepodložených pověr a domněnek? :-))
To je pak ovšem jiná... Kdybys alespoň napsala "Nepoužívám IE, protože mi to nakecal můj guru!" :-)) - to bych sice taky nepochopil, ale... :-)
Lama nevim jak dis, ale já jsem zkoušel kde co. A skončil jsem u FF. Prostě jsem VĚDĚL, že si můžu vybrat a vybral jsem si...
Marek z Markova: Já nijak nehájím IE (i když to tak chvílemi vypadá) - ale "kampaň" proti IE je až skoro hysterická. Používám oba prohlížeče (jsem Lama) a jsem spokojený s oběma stejně (nebo nespokojený!) - podle toho, co na stránkách zrovna vidím :-)

Heslo dne zní: Za blbý stránky může prohlížeč! :-)
No, já teda jsem spokojen jen s Operou, s FF tak trochu a s IE skoro vůbec (ale občas ho taky použiju) a jak už jsem myslím jednou zmiňoval, na IE mi vadí hlavně že neumí CSS2... a potom spousta dalších věcí, jako tab browsing, !mouse gestures!, bez toho ani ránu, integrovaný mailklient a hlavně rss čtečka, taky mě sere, že neumí zobrazovat favikony, ale není to to nejpodstatnější...
a další a další a další...
Lama: Omyl, za blbě zobrazený stránky může AUTOR!
Quinix: Fajn, takže když teďka na hoďku sednu k programovacímu prostředí a sesmolím velice primitivní prohlížeč, kterou každou stránku zobrazí zaručeně špatně, je na vině autor stránky?
Quinix: Autor sice může blbě napsat stránku, ale zobrazuje ji prohlížeč... :-)
>> Chceš říct, že nepoužíváš IE na základě nepodložených pověr a domněnek? :-))
houbičky, chci říct, že jsem spokojená s tím, co používám (FF) a nemám důvod používat nic jinýho ;-) ale občas musím, a protože ledacos je v IE jinak (a jak říkají chytré hlavy, tak v IE většinou blbě, což ale v mém případě nehraje roli), tak musím právě kvůli IE ledacos předělat / dodělat.. to je vše přátelé, tádydády...

a k tomu zobrazování - Lama: nedělej lamu.. přece je jasný, že existují standardy, které jsou pro to, aby se dodržovaly, a prohlížeče, které chtějí správně prohlížet, by se podle těchto standardů měly zařídit, ne? Když to přeženu - chci aby to bylo nahoře a modrý, a prohlížeč si to vyloží jako že to má bejt dole a žlutý - no tak sorry, za to může ten prohlížeč, a ať táhne ;-)
Nípal: Takhle to nebylo myšleno.

Jde o to, co nazýváte "špatným zobrazením".....
dis: No jo - jenže kde byli FF, Opera, atd., když vznikl IE? Třeba je trošku starý, trošku přisleplý, nefunguje tak akorát, jak si ten který uživatel přeje, ale proto jej není třeba zatracovat takovým způsobem (teď to není na tebe - ty jsi jej označila jenom jako "mrchu" :-)) - jiní se o něm i o jeho uživatelích vyjadřují podstatně "vzletněji" :-))

Vždyť je to jenom legrace...
>> No jo - jenže kde byli FF, Opera, atd., když vznikl IE? Třeba je trošku starý,...

to jsem tak trošku nepochopil :-/

btw... víš vůbec, že první IE vzniknul "vykradením" tehdejší veze Mozilly?
Quinix: nevím jak kdo, ale já za špatné zobrazení považuju jiné zobrazení, než podle specifikace....
Džej Ár:
I kdyby to bylo, jak píšeš - vykradené - tak co vlastně bránilo producentům Mozilly nebo ostatním v dalším vývoji? Nejspíš peníze - a ty měl BG.

Jenže to už je zase ten kolotoč otočený zpátky - co bylo dříve, kdo koho vykradl a bylo to vykradené? Já se přiznám, že jsem se o to nezajímal. Microsoft měl navrch (jak toho dosáhl - je mi v podstatě jedno), ale asi by nebyl moc dobrý strategický tah dávat do Microsoftích produktů prohlížeč někoho jiného. A ruku na srdce - vždyť je to především o penězích.