Jedna lamácká ohledně placenýho hostingu

http://www.hostway.com/personal/webhosting/index.html
Pardon, ale já tomu všeobecně vůbec nerozumim a tomu, co tam píšou, taky nějak extra ne, takže:
Když si zaplatim doménu, kterou mi to na těch stránkách napsalo, jako volnou, zvolim si, jestli chci osobní nebo firemní stránky, nějakym způsobem je zaplatim, nahraju soubory a jedu?
Je to linux, ale WZ taky, že jo... Jak nastavim FTP, resp. kde zjistim, jak ho mam nastavit? Pokud budou stránky v angličtině, musím měnit kódování?
Jo a nechápu, jestli když mi to na těhlech našlo volnou doménu, jí musim kupovat od nich a používat jejich server, nebo si můžu extra koupit doménu a vybrat si jakejkoliv server...
Ještě jednou se moc omlouvám :)
IMHO ti veškeré potřebné detaily a nastavení pošlou na mail, když se u nich zaregistruješ, resp. objednáš hosting. Kódování si normálně nastavíš v html, podle toho, jak to máš uložené. A IMHO si můžeš registrovat doménu u kohokoli a hosting si zaplatit u někoho úplně jiného.

Jenom nevím, proč to raději neřešíš přes nějakou naši společnost, bylo by to jednodušší. Já měl doménu registrovanou u nějakých amíků a hostovanou u nás. Teď jsem si i doménu přeregistroval u našeho registrátora.
No, právě proto se ptám! Tušila jsem, že to jde jinak a jednodušejc... A kde sis to registroval?
jestli sháníš referenci, tak já jsem to registrovala třeba na nethouse.cz; přitom u nich nemám hosting.

http://search.seznam.cz/?w=registrace+dom%E9n&mod=c-s-p-1-y&from=1
dis: Dík :)
A ohledně hostingu máte někdo nějaký zkušenosti, doporučení?
Já mám teď hosting u forpsi.com, protože je to zadarmo. :) Funguje jakž takž. Myslím, že je spolehlivější než pipni.cz, což je další hosting zadara.

Zkus se podívat sem: http://www.hostingy.cz/

Většinou je to tak, že čím je dražší, tím je spolehlivější, má lepší technickou podporu atd. Tak to ale funguje vlastně u všeho :)
Forbsi hosting zdarma je koľko MB?
forpsi nabízí 100MB
Hm, hm... zadara, jo... A je tam podpora php? A je to bez reklam? V čem je háček?
2Laura: neříkej, že je tak těžký napsat forpsi.com a zmáčknout enter?
http://www.forpsi.com/webhosting/free.php
Thalia> já jsem líná... :) Mimochodem, ty seš na mě jak na cizí!
Jo a navíc (uražeňák) já se ptala na ten háček, a ten většinou zjistíš jen ze zkušenosti vlastní či někoho jiného. (další uražeňák)
:)
Když já jsem po včerejší návštěvě koncertu trochu mimo (příště koupím raději lístky dál od pódia) a zapomněla jsem napsat smajlíka. Takže tady je dodatečně:
;-)
a ještě dodatečně:
jó kdyby ses ptala jen na háček, tak ani neceknu ;-)
Když já jsem po tom svym narození ještě pořád trochu mimo (příště koupím lístky na jinou planetu), takže přiznávám, mě voubec nenapadlo si zadat forpsi.com :)
Teď na to koukám a háček jsem zatím nenašla. Podezřelé!
2Laura: však on ti hanyZ jistě ještě něco napíše :-)
Thalia> Anebo ne a svět se nezboří :) Maximálně se zaregistruju, objevím gigantický fatální háček a oběsim se na fusekli :)
Tak minimálně mi budou chodit od nich spamy, muj mail poskytnou někomu třetímu pro účely marketingu... Prostě normálka :)
2Laura:dneska je tu nějak veselo, jeden se tu šel utopit do rybníka, ty se zas budeš věšet na fusekli, kam to ten wz spějě :-D Tipuju, že největší háček bude asi ve větě "Funguje jakž takž".
Thalia: No, tak uděláme nějakou hromadnou sebevražednou akci, né? Vezmem si fusakli a pudem se zastřelit do rybníka :)
No, pokud je termín "jakž takž" procentuelně srovnatelný s chodem WZ asi tak 95% ku 100% , tak bych "jakž takž" docela i brala (ale já nikdá nebyla dobrá matikářka)...
Mimochodem, čím víckrát to "jakž takž" píšu, tím více mi to zní jako totální blbost. Kdo ten termín, sakra, vymyslel? :)
hanyZ In Da House!
Háček to žádný zvláštní nemá. Jenom musíš mít zaregistrovanou (zaplacenou) vlastní doménu. Pojem "jakž takž" (výraz napyču wtz) znamená, že dostupnost je přibližně jako dostupnost wz, možná je i malinko lepší. Reklama není. Nemáš garantovánu technickou podporu => Když se něco zesere, musíš vyrazit na jejich fórum a hulákat tam tak dlouho, dokud si tě nějaký admin nevšimne a nezjedná nápravu. Ale až na výjimky (http://freeforum.forpsi.com/forum/forum.php?tema=1551) jsem zatím problémy neměl :)
hanyZ: Docela pěkná ukázka samomluvy se zdárným koncem? :-))
Oni tam zakazují linkování na zip, mp3, obrázky atd.? To je tedy "jakž takž" dost VELKÝ HÁČEK. Anebo jsem taky něco nepochopil...

>>> Linkovane akychkolvek, suborov s vynimkou indexovych (napr. index.php), je na freehostingu zakazane.

(Jedná se o forpsi)
hanyZ: (hurónský smích...) Uf, tak jsem se zasmála (..."Děkuji uctivě, služebníček..." mě dostalo :)) ...no a zjistila jsem, že tam teda nejdu!
Pokud nebyli schopni dva měsíce odpovědět na tvůj inteligentní dotaz, dovedeš si představit, jak by vypadaly moje thready?!
Mimochodem, jak jako že to je s těma odkazama? Vono je zakázaný odkazovat z jinejch stránek na svoje vlastní soubory?
Ano, to je vlastně asi to největší omezení. U freehostingu je zakázáno vzdáleně linkovat cokoliv jiného než html dokumenty. (obrázky, zvuky, video atd. nejsou povoleny) To s tím zákazem linkování jakýchkoliv souborů s výjimkou indexových je nesmysl, to špatně formuloval, to už by bylo naprosté šílenství :) Holt musí nějakým způsobem nutit lidi přejít na placené varianty. Kdyby to byla taková pohůdka se vším všudy, většina lidí by zůstala na freehosting :)
*na freehostingu
No, já si řikám... Ale stejně je to sprostá buzerace, já bejt tebou, tak tam vlítnu a seřežu jim ty arogantní p....e :)