Soudím, že je tu nějak mrtvo, tak zas trošku pobouření :)
Ano, opět bude řeč o USA :)
Víte o tom, že jejich přistání na měsíci nikdy neproběhlo?
Důkaz č. 1 - Na jediný fotce nejsou hvězdy.
Důkaz č. 2 - Vlajka vlaje!
Důkaz č. 3 - Kde jsou stopy po přistání? Díra v zemi, zvířenej prach, cokoliv?
Navíc imho v tý době neměli tak dobrý vybavení, aby mohli to přistání ze země takhle hladce navigovat.
Tak - konečně jsi mi to potvrdila. Smradi jedni prolhaní!
ad1 - retuš
ad2 - přinesený ventilátor
ad2 - počkali, až sedne prach a zanese díry
Ne, vážně, včéra to bylo na ČT2 a já nevidim důvod tomu nevěřit!
Hm a co na to říkali amíci? Jistě to nějak vysvětlili. Nebo tam jejich názor nebyl zmíněn?
Nó, voni jenom seděli jak kokoti... a pak řekli, že žádný protiargumenty nemaj :)
Lama: ventilator by ti byl asi k nicemu. ale takhle vystuzit tu vlajku dratem, to uz by stalo za pokus ;-)
Tonik: já slyšela, že něco podobnýho na to i řekli
vy ste magoři, na vakuu vubec nezáleží, ta vlajka bude vlát i když tam nebude vzduch protože to pořád je látka, nezkamení bez vzduchu
Jasně, že tam měli drát, ale nejde o to, že nevisela, ona se třepotala! Copak je tam vítr?
myslíš třepotala jako v normálnim prostředí (viditelný pohyb vlajky způsobený pohybem vzduchu)? Nebylo to třeba setrvačností, gravitací měsíce...?
V téhle souvislosti jsem slyšela ještě jednu věc, co tam prý byla - že když se do tý vyztužený vlajky strčí, tak díky nízký gravitaci a žádnému odporu vzduchu se kejve ještě dlouho...
Škoda že jsem ten pořad neviděla :-)
No, to, co říká Thalia, je imho logický - vypadalo to prostě jako třepotání ve větru, ale třeba to bylo tim drátem, že se kejval... Ale co ty ostatní důkazy!?:)
zkus si cvaknout nocni nebe fotakem z ty doby. imho ti to hvezdy ani nezachyti. a stopy po pristani, jaka dira v zemi? nohy toho modulu nemely 10x10 metru... a nebyl to granat, proste pristali a zas odjeli pryc, proc by tam delali nejakou diru?
Já teda nevím, ale když tam není vzduch, tak snad ten prach ani nemá jak vířit, ne?
skaff: Já vim, jak vypadal ten modul (nebo co to bylo), nožičky měl muří, ale předpokládám, že při dopadu (snad něco vážil) by byly na zemi po tom nějaký známky, ne?
hanyZ: Já myslela jako odhozenej ten prach (nebo písek či co to je) právě tim dopadem a taky těma tryskama - nebo žádný neměli?
Já to vidím tak, že měli už tehdy tu vlajku nějak vyztuženou Viagrou :-)
Taky existuje film - Kozoroh 1 - který je jasně motivovaný přistáním na měsíci. Málem se to tehdy provalilo, tak pustili do světa Kozoroha, aby odpoutali pozornost.
A co se týká těch stop po přistání: on se jim ten modul při přistávání převrátil na bok. A protože je tam 6x menší gravitace, tak jej dva maníci snadno zase postavili na nohy. Potom přišlo na řadu koště - aby ten bordel trošku uklidili.
Myslím, že v tom hledáme nějakou vědu, ale ono je to takhle jednoduché. :-))
Rammsteini do vystihujou přesně... :)
Lama: Ten film jsem kdysi viděl, myslím. Jak nafingovali přistání na Marsu a pak se ty astronauty pokoušeli zlikvidovat, aby se to neprozradilo, ne?
btw. Tohle je dobrá haluz: http://xdesign.cz/lander/
http://www.stuffucanuse.com/fake_moon_landings/moon_landings.htm
hanyZ: Jo - to je on. Bylo to natočené snad někdy v 80. letech.
Jo, to jsem taky viděl. Sice už si z toho prd pamatuju, ale vim, že se mi to líbilo.
Viděl jsem ten pořad na čt2 a imho to názorně docela dobře objasnili. Ten poslední test (který tady mimochodem nikdo nezmínil) s vysíláním laserového paprsku je myslim neoddiskutovatelný ;o)