Jen od třinácti výš

hmmm, ve 12? vzpominam si matne, ale jestli to je 6/7 trida, tak neco prece..

asi tak 1 za 2mesice sem musel doma oznamit, ze ve skole potrebujou znovu zasklit okno, postupne jsem s kamosema objevoval nejvetsi metlu lidstva alkohol, ve tride jsme hrali neustale fotbalek(za coz bylo i par poznamek) a mel jsem co delat, abych se nezblaznil z nasi tridni(cestina/nemcina/dejepis). jinka jsem jsem si uzival, jako jeden nejhodnejsi zaku, hodiny fyziky:-))))
Ve dvanácti? To sme s kámoškou takhle jendou nocovali samy u nás na chtě...sousedům sme naházeli šutry do bazenu, taky jabka, taky do sklepa, komína a po celý zahradě...prostě sranda. užávaly sme života a lezla na nás puberta, která nás zatím ještě neopustila, ale taky se časem dočkáme:-) Jo taky sme jim ozdobili plot okurkama a paprikama a rajčatama...pak sme to svědli na nějaký kluky, z jablek sme se vykroutili že sme je házali posobě a šutry v bazenu? No, tak to sme zapřeli. Ale žádnej problem z toho nebyl, jen sem se pak nebyla schopna se sousedama asi dva roky bavit:-)
Ve 12-ti letech jsem byl zamilovaný do své spolužákyně Kateřiny Šindelářové (viz http://4c.xf.cz/fotogalerie/fotky/s29.jpg - spodní řada přesně uprostřed, s kravatou:-). Myslím, že jsme si dali asi 4 pusy, napsal jsem jí spoustu milostných dopisů a také několik básniček ("Mám Tě rád, tak nesmíš se smát, že mám Tě rád, jsem napnut jak drát...").

Také se schylovalo k třídní důtce za to, že jsem před školou házel sněhové koule po popelářích. A v tento rok jsem na kapitalistické televizi ZDF poprvé viděl videoklip Queen - Flash a odstartoval tak svou lásku k této legendární skupině.

Jo a naše parta z paneláku nazvaná "Tygčí oko" (dle tenkrát premiérového filmu "Sindibád a tygří oči") se rozpadla, resp. ta lepší část v čele se mnou odešla a založila si protipartu nazvanou "Lví pěst".

Ochutnal jsem svůj první alkohol - něco jako zkvašený kompot zvaný "Bowle" prodávaný v plechovce. Nic moc, vrátil jsem se zase ke své oblíbené Karotele.

Vyhodili mě z Pionýra, protože jsem neplatil známky. Známky jsem neplatil, protože jsem je neměl kam lepit - neobdržel jsem průkazku. Průkazku jsem neobdržel proto, že jsem včas neodevzal svou fotografii. Fotku jsem neodevzdal proto, že jsem byl líný si zajít k fotografovi (později jsem na této lenosti založil svou pověst disidenta).

Získal jsem 2. místo v recitační soutěži Puškinův památník. Ale nepostoupil jsem dál, neb z naší třídy se přihlásili právě 2 žáci a spolužákyně na 1. místě recitovala báseň přesně 15x delší než já (ta její měla 15 slok).

V jiné soutěži "O partyzánský samopal" jsem byl členem družstva, které doběhlo se ztrátou cca půl dne, neb neumělo pracovat s busolou. Proto se při určování azimutu vydalo přesně opačným směrem a přestože po zhruba 2 hodinách brození močálem už bylo všem jasné, že jdeme špatně, naše hrdost nám nedovolila to obrátit. Takže jsem se ke škole vrátili až večer vlakem...

Na vysvědčení jsem měl 2 dvojky a rodiče mi za to koupili knihu "Poznáváme naše houby" (Albert Pilát a Otto Ušák).

V n.p. Pramen začali prodávat zelený Thermix s pistáciovou příchutí. Do té doby existovaly pouze 2 druhy jogurtů - bílý a růžový (Jovomix), takže to byla opravdu velká událost, která na několik let ovlivnila skladbu mých školních svačin.

V Československé televizi začal běžet nový program "Cvičme v rytme". Jeho protaginistky v přiléhavých trikotech (12 - 65 let vč. mužů) zapříčinily další velkou událost v mém životě - první ejakulaci (ale to je už tak dávno, že si přesný letopočet nepamatuji a tak je možné, že to mohlo být i dříve;-)

Svět byl krásný...
no tak ten posledni prispevek fakt jako mazec! no tak komunisty ja nepamatuju vubec:-D ja sem demokrat ne?! :-D ted je mi 14 ale co sem delal ve dvanacti.. no.. par prusvihu by bylo... reditelska dutka taky :-D za to mi tata poradne narezal protoze sem si ji podepisoval sam a nekdo a to proste prisel... a jinak uz asi nic...
Jo v té době jsem protestoval snad proti všemu(snad pozustatky revoluce). Přestalo mě bavit kouření. Holky jsem přímo nenáviděl a vyhlašovali jsme jim válku, pral jsem se se svými nejlepšímy kamarády.

Dále následovalo kamarádství s klukem ze San Diega, v té době u nás na prázdninách. Z té doby si aspoň pamatuji pár anglických slovíček jako "@!#$..."

A ve volných chvílích jsem po večerech klepal Spectrum Basic a poslochal šílené zvuky plynoucí s pásky při nahrávání programů.

Krásné časi. Občas mi chybí ta svoboda a naivita.
@!#$... je dobré slovíčko. Má ovšem dost složitou výslovnost.
hanyZ: mělo to být něco jako fuc..., ale je tu filtr na spr. slova, tak se to nezobrazilo
Zdenda: To byl jenom fór.
@!#$. = At! Sharpdollar. V překladu: Na! Vostrej dolar.
No, 12 mi bylo asi tak před 6ti lety, takže zážitky z pionýru bohužel nemám:) Byla jsem ve druhém ročníku osmiletého gymplu, a měli jsme tehdy naprosto šílenou češtinářku, kterou jsem upřímně nenáviděla. Shodou okolností jsem zrovna v tomhle věku nějakou náhodou objevila v drogerii kondomy, a samozřejmě jsem si hned jednu krabičku koupila a druhý den ji donesla do školy. Když jsme se spolužáky důkladně prostudovali návod k použití a dostatečně se nasmáli nad obrázky v něm pro větší názornost uvedenými, jeden kondom jsme napustili vodou (samozřejmě praskl), a druhý nafoukli a pinkali si s ním (zanedlouho ho jeden ze spolužáků propíchl). No a já jsem dostala nápad... Další hodinu měla být zrovna čeština, takže jsem nelenila a poslední kondom z balení navlékla zevnitř na kliku od třídy. Učitelka samozřejmě nezklamala, a při vstupu do třídy si na "extra lubricated XXL comdom" sáhla:) Bylo z toho jen napomenutí třídního učitele, takže nic moc. Ale účel to splnilo - příští rok jsme dostali jinou češtinářku, protože ta původní už u nás ani za nic nechtěla učit:) Ve 12ti jsem se taky poprvé v životě vožrala jako prase, z čehož už byl průšvih větší. Jinak jsem žila celkem normální život 12tileté holky, takže mými hlavními starostmi byly neshody s rodiči a učiteli, asi tak 15tiletí frajírci prohánějící se po ledě na veřejném bruslení, a to, aby máma nezjistila, že s nimi občas místo na zimák zajdu do hospody:)