Načítání věcí na NET z mýho kompu

Heledte da se nejak udelat, aby se z myho kompu nacitaly nejaky veci na NET?
Myslim tim, ze by jsem si poskytoval misto na stranky vlasne sam sobe... Kdybych byl offline, tak by stranky samozrejme nesly... ale chtel bych to zkusit - jak na to? Mam nainstalovanej Apache, ale nevim, jestli ten s tim ma neco spolecnyho... - jak na to?
potrebujes webovy server - apache. dal potrebujes verejnou ip, aby se na tvuj pocitac lidi dostali. to je asi tak nutny minimum.
Oboji mam - ale jak to zprovoznit?
To je vse. Jen nekomu sdelit tvoji statickou adresu a uz se ti budou hrnout na tvuj web. :)
A pochopitelně zajistit aby to neblokoval firewall (pokud nějaký máš).

Jinak připojovat se můžou pomocí tvé ip adresy například takto:

http://123.234.123.234/stranka.html
Tak v pohode - uz mi to funguje....
viz.: http://84.42.177.95/BattleField2/index.htm .....

ALE mám este nejakej dotaz: jak udelat, aby mi fungovalo vlastni 404? Kdyz tam nacpu .htacces tak porad nabiha ta hnusna APACH stranka - ja bych chtrel ale vlastni - jak na to?
asi musis v konfiguraku apache povolit ten .htaccess. dela se to AllowOverride All, napises to do nastaveni toho webu do sekce <Directory>. kdyby se nezadarilo, tak nekde vystav svuj konfigurak (nedavej to cely sem na forum, jenom odkaz), jestli budu mit cas, mrknu na to. jeste by bylo fajn, kdyby se nemusel do te adresy zadavat to index.htm, ale to ted nevim, cim se dela...
kdybys nahodou nevedel, kde je ten konfigurak, tak je to apache/conf/httpd.conf
Neříkej hop... ehm, mam problem - kdyz se podivas na
http://84.42.177.95/BattleField2/forum.htm a pokcas pet vterin, vse v pohode funguje a PHP se nacte, ale nekdy, kdyz kliknes na to ZDE (tj. nepockas pet vterin), tak se PHP jenom vypise jako normalni text a NIC SE NESTANE :-(
To samy je tady: http://84.42.177.95/BattleField2/email.php taky netusim, proc to nejde :-(((
hm, tak to nevim. to se mi na mym apache doma nikdy nestalo. a ze uz ho nejakej ten patek provozuju. tohle uz jsem jednou videl, ale ten hosting, kde to bylo, zrovna rusili...
vypada to, ze apache neposila soubory php na interpret, ale odesila je rovnou prohlizeci jako text/plain. pritom php tam mas, jinak by ti asi to forum nejelo... fakt nevim.
Ja taky nevim - pro jistotu jsem Apache preinstaloval a stahnul si nejnovejsi PHP z php.net a porad to nejede :-(
.htacces mi funguje - uz jsem na to prisel - dalo to zabrat :-), ale to PHPcko mi porad blbne :-(
Kdyz na me budes hodnej, mozna ti prozradim tajemstvi ........
uz jsem prisel na to, jak se da nastavit u adresare ta stranka, co se bude nacitat jako prvni (misto adresy www.adresa.cz/index.htm uz zadavas jenom www.adresa.cz) - dela se to pres .htacces a to radkou DirectoryIndex index.htm (misto index.htm muze bejt treba magor.php) ;-)

jo a to PHP mi porad nefunguje :-(((((
hh, vypada to tak trochu, ze trpim samomluvou :-()
Už jsem to vyřešil - musel jsem nainstalovat nižší verzi a už to běží :-D
v souboru httpd.conf musis mit nastaveno, ze soubory s extenzi php (napriklad) bude posilat s MIME typem pro PHP a bude je tedy zpracovavat php parser (nastaveni se lisi podle toho, jestli pouzivas CGI nebo sapi modul). Jsou to ty dva radky, ktere po instalaci PHP vpisujes do httpd.conf, treba (pro sapi):

LoadModule php4_module "c:/php-4.4.1-Win32/sapi/php4apache2.dll"
AddType application/x-httpd-php .php

Pokud mas toto spravne nastaveny, nemuze se stat, ze proklouzne ven zdrojak (pokud pouzivas stable verzi apache i php).
A netusis nahodou, jak se da povolit ukladani veci pomoci PHP (upload)?
jak jako povolit? prece udelam formular na upload a ve skriptu, kterej ho zpracovava, si ten nahranej soubor zpracuju... bud ulozim do db nebo nejak zpracuju nebo presunu z docasnyho umisteni nekam jinam (tusim move_uploaded_file())
no, jakou verzi apache pouzivas? ono se muze stat ze blbne a nepreda to PHP ke zparsovani.. zkus upgrade na 2.0.55 (resp 2.1.x, 2.2.x neumi PHP, ptze ma jiny jadro) a uvidis..
Pouzivam Apache 1.3.23, ptze vyssi verze mi nefunguje :-(