Jak se dela dynamickej banner?To se udela v nejakym programu jako prezentace a pak da jen na stranky,nebo si udela vic obrazku,ktery se pak menej pomoci javascriptu?
Stačí animovaný gif. Na webu najdeš i prográmky zdarma, které ti jej vyrobí ze statických gifů.
Nenapsal bys par linku,pls?Ja ty programky hledal,ale nasel sem jen nejakej online editor,kterej mel preddefinovany styly a sel zmenit akorat text a barva pozadi...
Já používám super malý a jednoduchý UnFREEz:
http://www.whitsoftdev.com/unfreez/
Jednotlivé GIFy do animace si vyrobíš v libovolném grafickém programu a UnFREEz ti z nich vytvoří animovaný GIF.
Nebo třeba jednoduchej Microsoft GIF animator.
Nebo já používám "Selteco Bannershop GIF Animator"
Podotýkám, že GIF animovaný z 20 statických bude velký jako těch 20 dohromady. Takže pozor, viděl jsem už animovanou ikonu 50kB velkou.
Nemusí tak tomu být. Pokud je na tom GIFu nějaká část, která je statická, tak se neukládá zbytečně dvacetkrát. Jinak 50kB ještě jde.
50kB? To clovek stihne tu stránku přečíst dřív, než se ta ikona načte, ne?
donny, bohužel, já ztrácím pomalu přehled o tom, co je pomalu načítající se web. V mém případě totiž uvidím jak stránku, tak tu ikonku okamžitě.
nj, bylo to mozna trochu prehnane, ve skole, kde stahnu 200MB soubor ani ne za pul minuty, tak tam taky... doma bych si nejakejch 50 kB taky nevsiml, spis sem mel namysli 500kilo+ a takovyhle bomby, flashe a podobny, kde uz preci jen ten rozdil je videt...snad me chapete
Jsem přesvědčen, že i statické věci se ukládájí znovu, že animovaný GIF nemá žádný algoritmus na to, aby poznal, co se mění. Dá se to snadno zkusit.
Viděl jsem ale řešení, zvíře, mrkající očima, že byl obrázek rozřezán na 9 částí, napasován do tabulky bez okrajů a jen ta část s očima byla animovaná. Pochopitlně toto musí být uděláno dobře, nesmí se vžádném prohlížeči objevit mezery mezi obrázky.
Na rozřezání obrázku jsem někde viděl free program.