Minimální konfigurace PC pro přehrávání filmů

Jaká je minimální konfigurace PC, aby na něm šli přehrávat filmy ve formátu avi?
Ja mel Celeron 466MHz + 128MB RAM a sli na nem spoustet filmy. Ale bylo to uz na hranici pouzitelnosti. Nektere sli bez problemu, ostatni uz sekaly nebo utikal zvuk. Ale dalo se to.
Neco jineho je prehravani v linuxu. Tam to slo o poznani lip nez ve windows.
kdyz sem dostal komp (sehnal zadaco -- celeron 633MHz s 32MB RAM a win98) tak tam byl bsPlayer a par filmu v historii => neco na nem slo.. Potom sem tam pridal 32MB RAM(vic bohuzel doma nemam) a skouknul jsem film naprosto v pohode. Ted tam mam linuxy a zadnej film sem este nezkousel... (taky sem vcera teprve rozjizdel zvukovku, ptze je on-board)
kdyz je malo ramky, skoro vzdycky se rozjede zvuk s obrazem... a nejde to synchronyzovat ani upravovanim casu (zpozdeni zvuku, obrazu) protoze se to furt meni.
nooo, já mam
Mobile Celeron II 650Mhz (10 x 6.5), 128 MB RAM, tušim 16Mb grafika
(teď už 256 ram)

ale i s tou 128 mi zde kupodivu šly přehrávat veškerý filmy, včetně DVD filmů (ano, má to i DVD :-).
(občas se to kouslo, když člověk zvětšil okno na celou obrazovku a nebo zmenšil ale to jenom očas)
ale je to nb, a jak je známo, dle jádra procesoru jsou o krapet výkonější.
výkon odpovídá tipnul bych tak 800Mhz stolního počítače ---
800Mhz, 128MB ram, 8MB grafarna
rozliseni 1152*864@75
system widleXP
a kdyz to dam do fullscreenu, tak mam 1snimek za 3 sekundy :]
jinak v prirozenym rozliseni to beha normalne.
just-paja: 1snimek za 3 sekundy? LOL
Kamos ma taky takovy komp a jede mu to docela svizne. Akorat jel na 8OOx600. Jinak 1152x864@75 na 8MB grafarne je to teda extrem.
Ja na tom celeronu mam taky 8MB grafarnu (ATI Rage64:Mach32 nebo tak nak :D ) a behalo to.. (800*600)

1snimek za 3s? LOL jedna vterina filmu je okolo 25fps (asi)
1152x864@75 je na 8MB grafárně extrém? A smím vědět v čem jako? Vy jste nezažili dobu, kdy 1 MB na grafické kartě byla špička?
To si opravdu myslíš, že potřebuješ 128 MB grafické paměti abys rozjel rozlišení 1280x1024?
ja mam 64MB na grafarne (GeForce2 MX 400) a KDE mi behalo na 2048*1600 (myslim) bez problemu.. (potom sem to ale snizil na 1600*1200, ptze to melo frequency jen 60Hz, coz bylo siiilenyyy)
hehe,,, já si svoji 16Mb nemůžu vynachválit, na 1024X748 jede úplně v pho a 1280X1024 taky utáhne (vyzkoušeno), ale to mi už nezvládá display.....
ja mam 32M grafiku a pouzivam na win 1024×768 a na linuxu 1280×1024, ale tam uz muj starej monitor nezvladne nejakou normalni frekvenci, takze se na to neda koukat dlouho.
Jako na vysoke rozliseni muze byt mala pamet, ale dost to vyzere pamet. Na normalni aplikace, pripadne i na CAD to muze stacit, ale pro hry nebo filmy uz je to prece nejak moc.
v rozliseni 640x480@60 jede bez problemu :]
..ale takhle..
pro upresneni, mam asi tak tohle:
http://elitnitrida.unas.cz/report.htm
just-paja: Mam ten samej celeron :D (asi, ma 128kB L2 a je na s370)
Zakladku mam jinou (ECS P6BAT-B, na netu sem nasel manual)
A nenasel sem v biosu zadnou polozku na overclocking.. a na linux o zadnym programu nevim (ted budu menit procesor na P III 650MHz, tj to, u ceho sedim, MB si necham, i kdyz nema USB ani PS/2, ale za to ma teplomery a ChipAwayVirus (HW antivir))
:)) sel mi pretaktovat az na 1000 .. ale to nevydrzel bezet dyl jak 10 minut :]
jinak.. jak sis jiste vsiml, moje deska ma neznamy nazev..

..koupil sem ji vod kamose za litra kdysi davno i se vsim co je vevnitr. vetsina veci je tam delana "na miru" =|