Chtěl jsem se zeptat který je podle vás nejlepší internetový prohlížeč :
Internet Explorer 7,6
Opera 8,7,6
Netscape -__-
Prosím odpovězte potřebuji to docela nutně dík !
touto otázkou spustíš akorát tak flame. Ve spoustě aspektů je to věc názoru, v jiné otázka konkrétních vlastností, kumulováno ještě s tím, co kdo od prohlížeče potřebuje a co mu třeba "promine".
http://www.google.com/search?hl=cs&q=nejlep%C5%A1%C3%AD+prohl%C3%AD%C5%BEe%C4%8D&btnG=Vyhledat+Googlem&lr=
Souhlas s dis, flamewarů na tohle téma je jako much na tuhém metabolickém produktu. Ale můžeme se shodnout na nejhorším prohlížeči, jestli chceš. A tím je Internet Explorer kterékoliv verze.
Jinak používám Operu 9 TP2.
Neštěstí je, že IE používá většina uživatelů internetu a tudíž je třeba vyladit stránky právě pro něj (a zároveń je udržet funkční i pro ostatní uživatele).
Opera ruleZZZZ vy n00bové! :PPP
ehm, pardon... flame je železná košile :)
Jinak myslím, že diskuzí o nejlepších prohlížečích je tu na fóru víc než několik.
nejlepší je lynx 2.8.1
můžete se přít, můžete i nesouhlasit, ale to je tak vše, co s tím můžete dělat.
ještě viz http://markovo.wz.cz/optimalizovano.html , ale upozorňuju, že je to text stary, tak asi, priblizne 6 let...
... a ještě pro neznalce "viz" je rozkazovací způsob od slova vidět... (-;
Je starý 6 let, ale pořád aktuální.
já si stojim za svym názorem a to, že cokoliv kromě IE je dobrý. používám FF, Operu uznávám ale nejlepší prohlížeč je stejně linuxový Gecko. ve škole máme kompy tušim něco okolo Pentuim I na 400 Mhz a 128 Ram ... a už jenom to gecko se spouští necelou vteřinu,, tak linuxy žjo ;-) =) škoda že nemohu totéž říct na nb s téměř dvakrát větším výkonem.
ještě pro zajimavost: nyní je oficiálně potvrzeno to co se dávno vědělo: že uživatel IE má 21X větší šanci chytit do kompu nějakáho šmejda či cokoliv než uživatel FF.
A znova, nejlepší prohlížeč (stejně jako kolo, hifi, televize, tenisová raketa, squashová raketa, auto, dům, slečna, manželka, jídlo, atd atd.) je ten, který máte a vyhovuje vám.
Znám jednoho hodně dobrého počítačového odborníka (a to ze všech stran, je to bývalý hacker, nyní se živí podobnou činností na opačné straně zákona), který nedá dopustit na IE s nástavbou Maxthon (nebo jak se to jmenuje, bývalé MyIE). FF ani Operu neuznává. Takže není pravda, že IE je nepoužitelný prohlížeč, u kterého zůstávají tak akorát sváteční uživatelé počítače.
Z hlediska bezpečnostních rizik - je pravda, že IE jich má suverénně nejvíce, ale čím více se rozšiřuje FF a Opera, tím více děr je nacházených i v nich. Je to dáno prostě tím, že nikomu se nechce hledat díry v něčem, co stejně používá jen 1% uživatelů. A SW bez chyb neexistuje (teda pokud nemluvíme o aplikacích typu "hello world" kterými začíná 70% učebnic programování).
MzM: Dalo by se souhlasit, dokud nezačne typickej Čech bejt závistivej. Takže nejlepší není moje manželka, ale ta šéfova, není nejlepší moje auto, ale to sousedovo atd.
Já si myslím, že nejlepší je zcela jasně Firefox!
Vychází to skoro ze všech testů a to i na elitních portálech o problematice internetu. Asi má taky své mouchy, ale z hlediska bezpečnosti je to jasně no.1!:-)
IrtenJohn: neskákej do stropu, snes se z oblaků do reálného světa a přečti si http://mywebpages.comcast.net/SupportCD/FirefoxMyths.html
Už právě z hlediska bezpečnosti bych si jej neinstaloval, poslední dobou se množí FireFoxí díry
http://news.com.com/Symantec+Mozilla+browsers+more+vulnerable+than+IE/2100-1002_3-5873273.html
http://www.spamdailynews.com/publish/Firefox_vulnerable_once_again.asp
Viz můj příspěvek 08. 03. 2006 11:00. Díry jsou v každém programu, jde jen o to kdy budou nalezeny.
"Poslední dobou se množí FireFoxí díry" by mělo spíše být řečeno "Poslední dobou je nacházeno množství FX děr". Ty díry tam jsou celou dobu, stejně jako jsou v IE a stejně jako jsou v Opeře. Dokud měl IE víceméně monopol, hackeři hledali téměř výhradně v něm, protože to bylo jediné co se vyplatí. Takže IE měl šíleně hodně bezpečnostních rizik, FX (FX je zkratka pro firefox, nikoliv FF) a Opera byli naprosto bezpeční svatoušci. Čím více se FX rozšiřuje, tím lepší sousto je pro hackery - začíná se zjišťovat, že není až tak bezpečný. A čím víc na to lidi budou reagovat jako Nípal a budou přecházet k Opeře, tím méně bezpečná se najednou Opera bude ukazovat.
Doufám že si nikdo nedělá iluze, že Opera je děruprostá. Není. Žádný SW není bez chyb a byla by obrovská náhoda aby žádná z chyb nepředstavovala možné bezpečnostní riziko. Jde jen o to, kdy se vyplatí lidem začít ty chyby vyhledávat. Zatím jich má ze trojice IE, FX, Opera nejméně, proč asi? Protože je až třetí v používanosti.
nevíte někdo, jak sdělit opeře aby odesílala formuláře? http://supss.pretel.cz/user.php?akce=login FF no problémo. Jináč s těma dírama to je asi jako když říkali, že Unix má globálně víc děr než win.
Majkls: úplně obyčejný formulář, kde je problém? Mi to v Opeře funguje. Googluj, šmudlo.
Tom:
Co se týče děr, nemusíš mi tady přednášet, že jsou díry ve všem. O TOM VÍM TAKY! Ale když někdo řekne, že je něco (XYZ) nejlepší už jen kvůli bezpečnosti a když řeknu, že se poslední dobou množí díry, tak to snad říct můžu. Je to můj názor a nikdo mi ho nebere a nevezme. Poslední dobou skutečně slyším čím dál tím více zpráv o dírách ve FF i v běžném FFF tisku. (FFF = FireFoxFanataix).
Já neprohlašuji, že používám nejbezpečnější prohlížeč, jen poukazuji na to, že FF NENÍ nejbezpečnější prohlížeč. Nejbezpečnější prohlížeč nemá žádnou díru a takový neexistuje.
Neboj, v Opeře se taky hledají díry a taky na pár přišli. Takže nějaký problém, Tome? Snes se z oblaků, vrať se do reálného světa a netvař se, že jsem nějaký pablb, který čte jen články o FF, aby jej napadal a který NEVÍ nic jiného. Takhle jenom dokazuješ, že víš méně než já. Od debaty na úrovni bych čekal, že každý známe o svém problému dost a že víme, co ví ten druhý.
Jo, co říkáte na Acid2 test? Opera už jej zmákla a je tedy prvním Windowsím prohlížečem, který to dokázal.
soráč beru z5... moje chyba. Nerefreshnul stránku.
jináč tahle diskuze je nesmyslná
Je, ale když už je tu Tom... tak se tím opravdu nic nemění, jen se stává ještě nesmyslnější.
Bože ten chlap je podrážděný až běda.
Nevím co se vzrušuješ, nic z toho co jsi řekl jsem ani náznakem nepopřel. Jen jsem rozvedl důvody PROČ tomu tak je.
Tys řekl, že FX se ukazuje mnohem méně bezpečný než se říkávalo. Já to potvrdil a uvedl jsem proč tomu tak je. Opravdu nechápu o co ti zas jde. Mi absolutně nestojí za to se kvůli pitomé diskuzi na internetu s lidmi které neznám jakkoliv rozšilovat či vzrušovat. Tebe to asi baví a proto hledáš záminky kde se dá. Tak klidně pokračuj, zkracuješ si život.
Kupodivu mi to život nezkracuje. Píšu docela v klidu ;)
lol a to jsem ještě před odesláním mého příspěvku neviděl tohle:
Je, ale když už je tu Tom... tak se tím opravdu nic nemění, jen se stává ještě nesmyslnější.
DOcela by mě zajímalo co z toho co jsem napsal bylo nesmyslné, ale pochybuju že mi to řekneš protože ty za vším co napíšu vidíš bezmezné vychvalování FX a shazování Opery a urážení tebe osobně.