Lidičkové mám jeden takovej malej dotaz,kdo ví a´t prosím odpoví.Mám vytvořené stránky,ale nevím v čem dělám chybu.Obrázky které jsem si nahrál a aktivoval tím že jsem je přepsal v editoru mi jedou jen v prohlížeči firefox ale explorer a další prohlížeče ty obrázky nezobrazují.S tímto si vážně nevím rady.
A který máš na mysli? Já vidím v IE to co ve FF.
No nevím,možná to že mám staré prográmky tak mi to tak dělá,ale fakt to nechápu,mám jak IE tak FF ale IE některé věci nezobrazuje
zkus F5 nebo Ctrl+R, treba se ti stranky nacitaj z cache, a ne primo...
Ne to nepomůže f5 jsem zkoušel,problém je že ostatním se to taky nezobrazuje.Jinak používám klasický front page ale starou verzi,ani to tu nepíše rok,ale jsou to prográmky asi z roku 98:-) Může být i v tomto chyba,že mi to prostě ten explorer nenačte jen protože v té staré verzi jsou některé věci ,které bohužel IE nepodporuje?Nebo fakt netuším,možná plácám hlouposti
Ah, už to vidím. Asi myslíš to tlačítko Brány.png v IE, žejo.
Piš odkazy i názvy stejně, bez diakritiky, malýmy písmeny a to včetně přípony a bez mezer.
Prostě brany.jpg místo třeba Brány$do pEKEL.Jpg
a nebudeš mít problém.
aha tak to je pěkně cinklé,sem netušil že na to to může mít vliv,zkusím to
na linuxovych systemech ano.co se tyce diakritiky v nazvech souboru, tam je to zavisle hodne na prohlizeci, jak zpracuje "odkaz" na obrazek ze stranky a jaky tedy posle pozadavek na tento obrazek.V URL pismena s hacky a carkami byt nesmeji, musi byt nahrazena odpovidajici entitou (%XY , kde XY je kod znaku v ASCII v sestnactkove reprezentaci). Zalezi potom na prohlizeci,zda tuto "chybu" (diakritiku v nazvech souboru) opravi, ci nikoli.
výborně,tudiž ty háčky a čárky asi nevyřeším:-) nevím jak to přepsat jelikož teprve začínám ,jinak s těm obrázky to chápu,teď to zkusím celé znova nahrát a opravit ty chyby
to samé,co platí pro obrázky, platí i pro html soubory,viz: http://hrobka.wz.cz/členové.htm
prostě členové.htm přejmenuj na clenove.htm a zároveň ve zdrojáku odkaz přepiš taky na clenove.htm
na obrázky to platí taky (a vlastně na jakékoli soubory;-))
jej kdo ten systém vymyslel,zas to přepisovat,kua ,sice jsem to zkoušel,jenže háček byl v tom že se mi to přepsalo zpátky,takže fakt netuším,musím si s tím pohrát,ale nemám tolik času
nejspíš někdo, kdo neumíí čééskýý
Já neumím ty ano?No jinak všem děkuji za rady.Samotného by mě to nikdy nemohlo napadnout:-)
nejde o mě, jde přece o toho kdo ten system vymyslel
No to možná,ale nemyslím že si s tím dával moc velkou práci,každopádně kdybych to vymýšlel já,dopadlo by to asi ještě hůř:-)
já nevím jak vy, ale já mám ie6 a tam se žádný obrázky nezobrazují....
Nezobrazují se tam zatím jelikož to teprve nahrávám,smazal jsem to,ale jiank už to fakčí,teď už jen jediný problém a to háčky a čárky,dělá mi o hrozné hieroglifi a to ať už mám jakýkoliv styl písma .V editoru to zase přepíšu tak aby to bylo správně a stejně to píše kidy:-/
lida007 : nic ve zlém, ale ve Firefoxu
http://osmakdegu.euweb.cz/uvodnik.html také moc k světu nevypadá, schvalně to někdy zkus a podívej se
když tak hieroglyfy a to jsou celkem hezké obrázky.Problém je v tom, ža na stránce http://hrobka.wz.cz/pravidla.htm je v metatagu windows-1250, ale stránka obsahuje i znaky z iso-8859-2 a také jiné - teda chtělo by to dodržovat použité kódování (např. při editaci souboru pomocí správce souborů ve webovém rozhraní je použito iso-8859-2)
sakra jsem s toho jelen trochu nerozumím čem to tu píšeš,jak to mám dodržovat,prostě něco napíšu a uložím,boohužel ono už si to samo ten text upraví na tyto hovadiny,nevím proč,ale spíše co je důležité,nevím co proto mám udělat abych to spravil,ten web dělám poprvé v životě a ať mi tu řekneš jakoukoliv věc o metatagu windows 1250 tak jsem s toho jak zelená paprika křížená s klokanem.Nemohli by jste mi vysvětlit jak to mám udělat trochu lajcky řečeno?:-D
za prvé editor ukládá místo š až toto &-#-65533-;(ty pomlčky tam nepatří jinak by se to zobražilo takhe (�)(viz Návrhy a připomínky mi pošlete na e-mail dole) -to vypadá že ten tvůj FP neumí česky - máš českou verzi?
Jinde je zase vložen znak š pomocí jiného kódování češtiny (viz Neporušovat pravidla) - to vypadá na použití jiného editoru
přečti si:
http://www.jakpsatweb.cz/cestina.html
no já používám starší verzi frontpage4.0 a je to v jednom a tom samém ten zbytek co se zobrazil jinak je proto že jsem se snažil to přepsat ručně,ale netušil jsem že mi to ty háčky nepřečte a udělá s toho právě toto