Co to je za fórum?

No, jak si tohle všechno čtu, zjišťuju, že VĚTŠINA příspěvků, které jsou na tomhle fóru začínají krásně: Poraďte mi,... Jak mám,...atd. ale postupem času se to změní buď v hádku a nebo v přetahování se o znalosti a shazování ostatních uživatelů (třeba už jen tím WTF co třeba někdo nezná) a nebo sem se také dočetl, že někdo o někom řiká, že ví úplně hovno. No a co? Přece když někdo řekne svůj názor, nemusí ho někdo hned napadat.
A ještě k tomu o čem se tu píše: Nemyslíte si, že je blbé, když někdo začne nějaký téma a postupem času se to změní v úplně jiné téma?

No a když už jsem u toho: Mohl bych tady používat kurzívu na písmo jako moderátoři?
Tak a to je všechno co jsem chtěl říct. Myslím, že byste se nad tímhle měli všichni co tu píšete, zamyslet.

Zdar
No, co na to říct, aby se někomu nadávalo, že něco neumí, to je mi hodně proti srsti. Jak známo, žádný učený z nebe nespadl, a každý to co umí musel nějak zjistit. a v tom je asi ten problém, jak to někteří zjišťují. Já osobně jsem se HTML naučil z časopisu, pak jsem objevil JPW a bylo to. ;-) Nikdy bych se asi nikde nezeptal "Poraďte mi, jak udělám stránku" atp.

Bohužel, nadávání nezkušeným je zlozvyk spousty lidí na tomto foru. :(


>Nemyslíte si, že ...

Jo někdy je to blbé, ale někdy si o to téma vyloženě říká. :)

K poslední části: ne, kurzívu, odkazy a všechno ostatní mohou používat jenom moderátoři.
Nad tím by se měli zamyslet i moderátoři. Kvalita fóra svědčí nejen o kvalitě návštěvníků, ale i o kvalitě moderátorů. Úplně nejhorší totiž je když se podobně chovají přímo oni, teda abych nekřivdil všem tak jeden kontrétní - on ví koho myslím (byl to např. případ s tím že ohledně FP se opovážil podat smysluplnou radu někdo kdo neumí dělat weby a správně psát slovo design, což ostatně je trn v patě onoho moderátora), ostatní lidi možná ne protože on za sebou umí zametat stopy... Takže čekám že zamete i tady :-).

Nerad bych aby došlo k mýlce - já moderátora(y) nekritizuju proto že bych nějak záviděl že oni jsou moderátoři a já ne. To v žádném případě. Zaprvé moderátorem kontrétně na tomhle fóru nikdy být nechcu a nikdy nebudu (já vím, stejně mi to nikdo nenabízí) a to mimojiné už i z toho důvodu že tu chodím jen náhodně a zadruhé vím z vlastní dlouhodobé zkušenosti, že být moderátorem není ani v nejmenším žádná výhoda, ale právě naopak.
Plne souhlasim s Tomem. Ja na tomto foru, narozdil od moderatoru, uz hodne dlouho pobyvam. Taky jsem se nikdy nechtel stat moderatorem, i kdyz sam sobe i jini mi reknou, ze na to mam. Radeji budu takovy, jaky jsem.

Jinak reakce na prispevky se odviji dle tematu a na momentalni nalade uzivatelu. Ja sam jsem mirny a snazim se vsem pomoc. Ale obcas taky nekdy vyjedu, ale to jen v pripade, ze mne nekdo vyprovokuje. A o tom to je. Pokud jde o slusne a srozumitelne napsanou otazku, tak lze ocekavat slusnou a jasnou odpoved. Naopak u nesrozumitelnych a stale se opakujicich otazkach, nebo otazkach vzbuzujici agresivitu, lze ocekavat odpovidajici odpovedi.

Casova zmena tematu je sice blbe, ale ve vetsine pripadu puvodni tema jiz bylo vyreseno. Uzivatele jen pokracuji v tom, co jiny uzivatel zacal a vetsinou uz jde jen o kecy bokem.

A jeste jedna vec. Jde o muj nazor a mozna s mym nazorem nebudes souhlasit, ale je to svym zpusobem pravda, protoze jsem v tomto foru uz dost dlouhou dobu.
Za vetsinu problemu muzou sami zacatecnici. Vim, ze nic nevi, a proto se ptaji. Ale na druhou stranu jsou tito zacatecnici naprosto lini neco delat sami. Proc pisou nove prispevky, kdyz ten samy problem je jen o radek nize? Proc nejdrive neco nenajdou, kdyz vyhledavanim se problem vyresi rychleji, nez cekanim na odpovedi od nekoho z nas. Vim, ze to nekteri neumi a pohybuji se ve svete tvorby webu poprve, ale proc se obtezuji delat web, kdyz neumi ovladat ani zaklady internetu? Kdyz to porovnam s tim, co bylo pred 2-3 roky a s tim, co je ted, tak je to naprosta katastrofa.

Proste si uvedom, ze ve svete for je takovy pristup bezny. A mohu ti rict, ze forum WZ je na tom rozhodne lip, nez jine fora. Jeden za vsechny - zive.cz - jakmile tam nekdo neco zacne, tak ostatni zacnou buzerovat, proto tam vubec neprispivam.
WTF co je tohle za stupidni vocas_vlakno :D

ne fakt, souhlasim. agresivita je k nicemu, uz jen proto, ze nadavky takhle na foru na me osobne pusobej desne smesne:) ja osobne to resim, u neustale se opakovajicich temat tak, ze je ignoruju a jen kdyz mam naladu tak na neco odpovidam...

... ale kdyz jsme u tech novacku, tak nemuzem zapominat, ze nekteri z nich zapominaj dosti casto na slusne vychovani a pak vznikaji zbytecne konflikty, ktere je narusuji tohle forum. napr. pamatuju na dva zacatecniky, kteri nesnesly sebemensi dobrou radu a palicate prosazovali sve nazory a vyuzivaly dost casto vulgarismy, urazky atd.

imho:
lidi nezmenis, kazdej se chova tak jak je zvyklej a hresi na anonymitu internetu a kvuli tomu, ze se to nekomu, koho ani nezna nelibi, tak se urcite nebude menit

zdejsi moderatory docela lituju, vzhledem k vsudypritomne nespokojenosti(ale kdyz nemame nadavat na novacky, nemely bychom tolerovat i moderatory. precejenom to jsou vsichni jen lidi)

veta zaverem:
za vsechno muze system(aneb obdivuju zbytecna vlakna) ;)
Niekedy moze odpoved na otázku hoc je dobre myslená vzbudit pozornost a reakcia je tu hned :) ide o to kto je aký a ako to vezme maly by sa tu riesit hlavne problémy a nie chytat sa za slovícka od toho je si myslím aj toto fórum a malo by byt natahovanie sa je myslím od veci a tobôz nadávanie jeden druhému ci zhadzovanie jeden druhého to len svedcí o inteligencii cloveka ten kto polozil otázku caká odpoved a mala by byt vzdy slusná aspon podla mojho skromného názoru ale ludia sú rôzny a rôzne sú preto aj rekcie mnoho ludí asi radsej islo inde po radu ako tu ked sa nedockali odpovede alebo boli o comsi inom. Skoda ze poniektorý si tu namiesto podpory webu riesia svoje vnutorné problémy ako si nájst stratené sebavedomie zhadzovaním jeden druhého co len skodí tomuto webu. Som zo Slovenska ale tento web si vázim lebo ako prví mi pomohol publikovat svoje stránky nie som nejaký borec :) vo tvorbe ale snazím sa vzdy pomôct tím druhím co hladajú tak isto cestu ako som hladal ja alebo vacsina znás.
Good luck
sory za rekcie správne malo byt reakcie aby nedoslo k zbytocnému natahovaniu za slovícka ;) co by som nerád... Inak písem z práce máme tu nenormálne pomalý inet pripojenie cez adsl moju stránku ani nenatiahne ani ostatných co sem prispievajú do fora co ma dost mrzí ale co uz preto tá neskorá hodina :) ale aspon rychlejsie ujde cas plánujem ze prejdem k svojmu providerovi siete teda uz doma co mám inet a priplatím si smiesnych 200sk za vlastnú doménu uvidíme co to spraví a ci bude po problémoch je to sila ked mi natiahne stránku webuzdarma v pohode sice pomaly ale natiahne a web kde patrím natiahne raz za mesiac rozmýslam kde sa skor obrátit no uvidíme je to hladaní toho pravého :). Good Luck.
<HTML>Takže to shrnem:

1) vadí vám přemíra přihlouplých dotazů

2) vadí vám některé rekace na ně

3) <span title="Jo, Tom je asi velký majstr...">Tomovi vadím já</span>


Když to rozvedem:

1) ty jsou tady stále, a pokud to průběžně kontroluju, tak některé průběžně mažu. z kempu ze zahraničí nemoderuju ;)

2) bez komentáře, nikdo není dokonalí

3) tohle je už pěkně omleté, stěžoval jsem si někdy na tebe? co ti na mě vadí, proč furt do mě reješ? děláš to jen protože ti to přináší potěšení?

Škoda jen, že jste si stěžovali v době, kdy jsem byl pryč. On problém je hlavně v lidech, kteří sem chodí. Moderátoři mají jen usměrňovat, ale nemůžu být na 50 místech najednou. Postupně to tu promažu, ale dejte mi čas, hrabat se v 20 dnech sček není snda.</HTML>
Nípal - já jsem už říkal že nemám nic proti tobě osobně, proti člověku s nickem Nípal. Ozvu se když mi vadí nějaké kontrétní jednání, ať už se ho dopouští kdokoliv. Bohužel nemůžu za to, že se to nějak nahromadilo u tebe.

Tady v tomhle tématu jsem psal o moderátorech (a za tím co jsem napsal si stojím protože sám jsem moderátor na velkém zahraničním fóru takže vím co ta práce obnáší) a uvedl jsem kontrétní případ naprosto hloupého a povýšeného chování moderátora (hloupé by bylo i od "normálního" návštěvníka fóra, od moderátora působí i povýšeně), zase bez spojitostí s předchozí neshodou co jsem s tebou měl.
To jen ty to pořád dáváš do spojitostí. Kdyby takovou reakci jako jsi udělal ty v tom tématu o FP (bohužel či bohudík je to smazané takže o čem mluvím víš jen ty a lidi co tam byli) napsal třeba Richard, taky bych se ozval. Mimochodem kdyby to ještě existovalo, viděl bys, že jsem svůj nesouhlas s tvým postojem řekl naprosto slušně, do nikkoho jsem neryl, spíš jsem vyjádřil podporu tomu típkovi. A údiv nad tvých chováním tenkrát vyjádřili všichni co tam psali, tuším že i Richard napsal něco jako "hmm..." což se taky dalo chápat spíš jako nesouhlas. Některé příspěvky navíc za podivných okolností zmizely ještě před smazáním celého tématu, asi se někomu nehodily.
Prostě šlápl jsi jako moderátor (který by měl jít příkladem) hodně vedle, udělal jsi chybu, kterou bych ti samozřejmě pořád nevyčítal (neboj, do smrti to nebude :) kdyby ses ovšem zachoval poté jinak, například se omluvil tomu dotyčnému nebo zaujal nějaký jiný podobný postoj. Ale ne to hodit pod stůl a ještě se cítit ukřivděně když si někdo dovolí připomenout ti to.
<HTML>Tom: jasný, šlapat vedle umím, mohu to předvést, ale nechám to tu. Ale štve mě, když mi to někdo připomíná.

Zavírám, nečtu. Máte-li něco proti mě, kontaktujte <b>přímo</b> mě na <a href="mailto:lamparna@nadrazi-bubny.cz">lamparna@nadrazi-bubny.cz</a>.</HTML>
Jj svatá pravda!:)