FTP

nevite nekdo, jak se mam prihlasit pres FTP, kdyz to nefaka? pomozte :-)
<HTML>http://faq.webzdarma.cz/otazka.php?34</HTML>
no to bych mel ten stejnej dotaz
<HTML>http://faq.webzdarma.cz/otazka.php?34</HTML>
Ehm... nevíte, jak se mám přihlásit přes FTP, když to nefunguje? Pomozte prosím, hledal jsem to všude a pořád nic :'(

(lolec)
Kukni sem:
http://firstpage.wz.cz/?page=programy
je tam popsane jak co nastavit..
<HTML>2Gyfis&mazn: popište problém podrobněji, řekněte, jaké chybové hlášky to případně hlásí a dejte sem log ftp.

2DeedX: nehraj to na nás ;-)</HTML>
no hlasi do docasne offline diky za pochopeni!Pouzite prosim FTP.TAk co Mam delat?
mazn: no, muzes pouzit ftp, nebo cekat a nedelat nic. mam to vic rozvest?
to bis bil hodnej
<HTML>2mazn: měl by sis rozmyslet, jestli máš problém s ftp nebo se správcem souborů. Odkaz na návod na ftp jsem tu již dávala dvakrát...</HTML>
no tak ja to zlehka zkusim rozvest...
takze v zasade mas v teto situaci spostu moznosti, co delat. pokud vynecham cinnosti jako ze si pujdes uvarit cas, vyvencis psa, podivas se na telku a dalsi cinnosti naprosto nesouvisejici. vsechno tohle vynecham a zamerim se pouze na cinnosti primo souvisejici s touto vzniklou situaci. v zasade pak jsou tyto moznosti:
1. nepouzit ftp
2. pouzit ftp
prvni moznost ma vyhodu v tom, ze vlastne nemusis nic delat. proste jenom cekas, az to zase zacne fungovat. pritom muzes delat naprosto cokoliv: pujdes si uvarit cas, vyvencis psa, podivas se na telku... obcas jenom zkusis, jestli uz to funguje, a pak zase pokracujes v jine cinnosti. pritom je potreba zvolit vhodny interval zkouseni funkcnosti. kdyz to budes zkouset porad, asi te to hodne nakrkne a navic tim promrhas more casu, ktere bys mohl vyuzit efektivneji. kdyz zase zvolis ten interval moc dlouhy, tak muzes obnovenou funkcnost zjistit se znacnym zpozdenim.
krome obtizi s volbou intervalu kontrolovani ma tato varianta taky tu nevyhodu, ze nemuzes aktualizovat svuj web. jest vsak otazkou, zda ti to vadi a jak moc.
dalsi moznosti je pouzit ftp. zde je treba si nejprve polozit nekolik otazek. napr. potrebuju to? bude mi to k necemu? stoji mi to za tu namahu? a co to vubec je, nekouse to? pripadne dalsi. paklize po zrale uvaze dojdes k zaveru, ze opravdu potrebujes aktualizovat web, a to do te miry, ze to risknes s tim ftp, mas zase nekolik moznosti.
napriklad si muzes na internetu vyhledat, co to ftp je, kdo to vymyslel, kdy, jak to funguje a proc, procitat specifikace a rfc a tak dale. tim se sice jiste vzdelas a dozvis se mnoho zajimavych faktu, nicmene web stale zustane neaktualizovan. nebo muzes systemem poku-omyl zkouset pomoci ftp soubory na web nahrat a tak ho aktualizovat. oba tyto postupy nedoporucuju, protoze i kdyz mohou vest k zadanemu cili, jsou vysoce casove narocne. v pripade metody pokus-omyl se asi ani tak moc nevzdelas.
samozrejme je tu i moznost, ze o ftp vis dostatek informaci na to, abs pomoci nej mohl web aktualizovat. v takovem pripade muzes fazi studia zcela vynechat a pristoupit rovnou k cinum.
pokud o ftp ale vubec nic nevic, ani te to nejak nezajima a jedina vec, o kteo ti vlastne jde, je aktualizovat web, bude patrne nejjednodussi prejit primo k cinum a fazi budovani myslenkovych konstrukci vynechat a ucit se za pochodu. pro podporu tohoto pristupu doporucuji precist si navod na praci s ftp, ktery lze nalezt napriklad na webu zodpovidajicim nejcasteji kladene otazky tykajici se primo i neprimo nebo i vubec hostingu na serveru webzdarma.cz. adresa na tento web jest faq.webzdarma.cz. nasledne po podrobnem nastudovani navodu dpoporucuji postupovat presne a dukladne bod po bodu podle navodu. vysledek muze byt dvoji: bud to bude fungovat nebo to fungovat nebude. paklize to funguje, tak hura a mame vystarano. pakliz ne, je nekde problem. doporucuji projit znovu navod a kontrolovat, zda se provedeny postup neodlisoval od navodu. nejlepe provest tuto kontrolu vicekrat. pokud je zjistena odchylka, je treba ji odstranit. pokud odchylka zjistena nebyla, je patrne chyba nekde jinde.
v takovem pripade doporucuji prohledat toto forum a pokusit se najit odpoved na nastaly problem. v drtive vetsine pripadu bude tento postup, je-li spravne proveden, uspesny. pokud uspesny nebude, doporucuji polozit zde konkretni dotaz. jak se spravne ptat lze nalezt napriklad na http://stare.cz/otazky.
doufam, ze jsem to dostatecne rozvedl. dalsi rozvadeni uz odmitam, nebot bychom se mohli dostat do podrobnosti naprosto nesouvisejicimi s ftp. napriklad jak se vari caj, jak mam vencit psa, kdyz ho nemam, nebo nefunguje mi telka, co s tim mam delat.
(za pripadne preklepy a podobne chyby se omlouvam, bylo to vysilujici)
no tak dik za radu i kdyz jak varit caj i kdyz ho nepiju nebo jak vencit psa kdyz ho mam no stejne dik
= mazn (nekvalitne.wz.cz) =
Taky muzes poustet rybicky :)
hura uz to funguje