Možná je to přeci jen kravina, ale slyšel jsem od někoho kdysi, že existuje nějaká aplikace do mobilu disponujícího Infraportem, který pak funguje jako dálkový ovladač k televizi, samozřejmě s omezenými funkcemi.
Nevíte někdo o tom něco?
Víme. A úspěšně použváme, ale to musíš mít smartphone a ne kdejaký telefon, jinak jsi bez šance.
Neber mě za negramota, ale co je Smartphone? Mám Sony Ericsson K700i, takže jak správně chápu, je mi to t.č. na nic.
smartphone = chytry telefon, alias telefon s operacnim systemem symbian nebo windows mobile.
K700i je normalni telefon, takze DO nebude fungovat.
no, někde jsem viděl aplikaci pro N6310i, která dělala taky ovladač pro televizi. Jde spíš o to, jestli se dá programově ovládat infraport, či nikoli. Nejsem si tím ale úplně jistý..
>> Jde spíš o to, jestli se dá programově ovládat infraport, či nikoli.
a to je presne duvod proc potrebujes symbian nebo Windows mobile
pomoci javy na tech trochu blbejsich mobilech infraport ovladnes docela tezko
No a ještě bych dodal: nevím, jak je to se softwarovým přístupem k IRC portu, ale taky dost záleží na tom, zda tvé IRC podporuje přenosy dat na dlouhé vzálenosti (i signál pro TV jsou v podstatě data). Pokud ne, tak ti je i celej Symbian k ničemu a můžeš z toho mít akorát tak "Blízkový" ovladač. Já oobě mám to štěstí, že vlastním postarší smartphone od společnosti Panasonic a přepínat TV na 5 metrů není problém. Hodně lidí tento telefon sice zatracuje, ale já na něj nedám dopustit! =)
<HTML>Mám Nokiu 6600 a protože manžel programátor si potrpí na různé aplikace do mobilu, tak mám kromě jiného i dálkové ovládání televize. Zkoušeli jsme to v hospodě, funguje to dobře, i teletext jsme zapli :-) Samozřejmě jsme to zkoušeli i doma, taky fungovalo, dokonce šlo ovládat i video a dvd přehrávač. Akorát ty vhsky a dvdčka tam nejdou strčit dálkově :-) A samozřejmě záleží na tom, zda danou značku zařízení aplikace podporuje.</HTML>
Zabava > dalkove ovladani. aspon na me SE W550i. jinak www.sonyericsson.cz a najdi si manual k K700i
goddard (goddart.wz.cz): nj, jenže (aspoň na k700i) to je na bluetooth.