jak na paměťi?

Zdravím, rád bych se svámi poradil ohledně jedné věci týkající se paměťí RAM, ale teď už k problému..

Do svýho starýho PC (mám 2 jeden nabušenej novej a jeden starej) a tak sem si řekl že starej PC by potřeboval větší RAMky (teď tam je 512 kingston/400 pracující jako dual channel - 256+256) no tak jsem koupil v normálním kameném obchodě (velice dobrém) jednu novou 256 kingston/400 ale mám problém že když vše zapojím do základní desky tak mi PC stále vykazuje v jakýchkoliprogramech že tam je stále pouze stará 512ka tak mě napadá jestli se někde nemusí nastavit z dual channelu single channel, nebo něco podobného, děkuji za případné odpovědi.
1) co to je za pc? motherboard podporuje pamet vic jak 512mb?
2) je pamet spravne vlozena ve slotu? neni tam blbej kontakt?
3) jakym programem zjistujes kolik mas pameti?
1.) mno tak AMD Athlon 64 3000+ (1.8 GHz), ASUS A8V deluxe, ATi x1600pro
2.) MB podporuje 2gb pameti, kontakt blbej neni a sparvne to tam strceny je :)
3.) jak pres vlastnosti PC, AIDU, tak pres vsemozny ostatni Benchmarky.. uz si fakt nevim rady :/
no, hlavně na to musí vidět BIOS. Zbytek se beztak kouká do BIOSu.
Napadá mě. Ne všechny paměti jsou stejné. Tzn. napětí, frekvence, jestli je DDR nebo ne, Jestli to není nějaký ten RamBus nebo co to bylo kdysi vymyšlené. Atd. Asi nejlépe vzít stávající paměť a ukázat ji maníkům v obchodě. Případně tu, co nefunguje vyměnit. Pokud by fungovat měla, tak bych se podíval do manuálu od desky. Někdy je třeba zaplňovat sloty na paměti v určitých kombinacích. Jestli máš 64-bit, tak je možné, že je potřeba paměti dvoje (což bude asi ten pravý důvod). Atd atd.
<HTML>Pokud mas dualni ram a prihodis k nim dalsi tak uz to dualne nejede.
Zapojeni by melo byt postupne od slotu 1,2,... zalezi kolik mas slotu, ale idelani by bylo ty dve dualni dat na sloty 1 a 2 a novou dat do slotu 3.
DIMM pameti nemusi byt dualne ani pro 64bit takze v tom bych problem nevidel. Problem v parametrech (frekvence,casovani) by take byt nemel, system se vzdy prizpusobi nejpomalejsimu.
Nektere ram maji problemy na urcitych deskach s urcitymi CPU, seznam najdes na webu vyrobce.
Jak rika MzM.. zalezi jestli to vidi bios</HTML>
No tak sem povyměňoval paměti a jak sem opět zapl PC tak šleh, trochu zakouřilo, jinak PC jede, naběhnou hlavní obrazovky s ASUS, apod.. a pak napise chybovou hlasku ze nebyl nalezen nakej soubor a ze nelze spustit windows a dole pod tim ze pokud chci chybu opravit mam tam nahodit CD/disky k instalaci systemu to sem tam dal a nic :D takze jsem vcelku stastnej ze jsem odpalil pc, pokud mate naky napady budu rad
1. Začni šetřit
2. Zjisti, co shořelo
jejda...
já bych to viděl jinak jak zbi:
1. zjisti, co shořelo
2. začni šetřit.

jak něco zasmrdělo, tak to není dobré. Skoro bych si dával pozor aby neuhořelo něco dalšího (třeba procesor).
Nezasmrděl ten disk? Že by to byla třeba náhoda (to zasmrdění) a nesouvisí to s výměnou pamětí, ale třeba s tím, že jsi nechal šroubek na elektronice disku?
V každém případě, takové zasmrdění nechává stopy, tzn hledej černý flek. Pokud je na MB, tak bych tam už nestrkal procesor, jednoho takového odpálení jsem byl svědek, nehezky to smrdí.