Firewall problém

mám Sunbelt Kerio Personal Firewall a nějak mi začal blbnout, reinstalovat jsem to zkoušela a nic. Jo a neřekla sem v čem je hlavní problém: při zapnutí počítače se automaticky nezapne. Prosím o jakoukoliv radu. Dík J.
Kerio je haklivy na DOS utoky. Pokud pres nej projde hodne nesmyslnych paketu, tak se zhrouti a ukonci se. Toto se mi taky posledni dobou stavalo.
Jinak si zkontroluj v jakem stavu je na seznamu sluzeb. Treba ho mas jen vypnuty.

Pokud ti hodne zalezi na bezpecnosti a spolehlivosti firewallu, tak se zkus poohlednout po jinem. Prehled s testem muzes najit treba na http://www.matousec.com/projects/windows-personal-firewall-analysis/leak-tests-results.php
moc nerozumím co myslíš tím ´seznamem služeb´
Dej start-spustit a zadej "services.msc". Vyhledej kerio poklepni na nej a zobrazi se okno. Mela bys tam mit -> typ spousteni: automaticky a stav sluzby: spusteno. Pokud je tam neco jineho, tak je dej do stavu automaticky a spustit.
typ spuštění byl automaticky ale stav byl přitom nespuštěn (ikdyž na liště sem měla firewall spuštěný) Tak sem dala Spustit a po restartu tam bylo to stejný (automaticky a nespuštěn) ... pokud mi někdo poradí jinou verzi Firewallu, budu ráda.
Me doporuceni jsou dvojice na prvnich dvou mistech z linku, ktery jsem uvedl. Tedy Jetico a Comodo. Jenze tyto firewally jsou pro nezkusene dost slozite na obsluhu.
Konkurentem Keria z teze branze je ZoneAlarm free. Ma prej pratelske prostredi. S timto programem vsak nemam zkusenosti.
Já bych doporučil Linux, tam bývá firewall celkem dobrý a většinou funkční bez potřeby složitějších zásahů, ale to bych asi zase byl nazván fanatickým přívržencem Linuxu ... tak radši nic :)

Jinka, Win tady taky někde mám a s KPF problém nebýval. Zkusil bych jej odinstalovat, restartovat PC a vyzkoušet instalaci znovu. Ony i Windows mají své dny, že?! ;)

No a když už mluvím o Windows, tak mám taky jeden dotaz: kopíroval jsem celý disk z jednoho kousku na druhý (vždy přímo celou partition ze starýho disku na identickou partition na novej disk). Linux to přežil bez újmy na zdraví, ale u Win mi nastal drobný problém: nechtějí se přihlásit. Vše se tváří jako že v pořádku, ale když napíšu uživ. jméno a heslo, tak to začne přihlašovat a potom tam najednou skočí odhlašování a jsem tam, kde jsem byl. Ne že by mi na těch Oknech nějak moc záleželo, smáznou a nainstalova znovu by nebyl problém, ale hledám elegantnější řešení...
Btw, Win XP Pro OEM.
Elegantnejsi reseni? Formatovat Windows ;D
Nevim a neznam reseni. Jen blbnu. Nevim jestli za to nemuze prave novej disk. Ono partition muze byt identicky, ale disk je jinej. A windows si toho vsimne. A to nemluvim o tech jejich priblblych ochran. Nevim, jestli uz to je v XPckach, ale microsoft pouziva hardwarovou metodu ochrany, tim ze z nekolika komponent (vcetne HDD) vygeneruje kod, kterym pak kontroluje legalnost softwaru. A novej hadr to nejak narusil a odmitne te pustit dal, nebo zblbnul windows.
Zkusil bych se jeste prihlasit jako administrator. Nekde na netu je navod jak se k nemu dostat. Pokud se dostanes dovnitr, pak zkusit upravit nebo vytvorit ucet.
Tomík: formátovat Win umí každý exot, dokonce i můj bratranec a to je co říct...
... hardwarová ochrana se nespustila (mám takové tušení, že ta se aktivuje až při výměně základní desky nebo všeho ostatního - ale to už se okýnka sesypou...), problém byl v tom, že když jsem vyplnil uživatelské jméno a k němu heslo, tak se systém začal přihlašovat, ale ještě než se přihlásil, tak místo nápisu "načítání osobního nastavení" naskočilo "odhlašování" a po několika sekundách jsem byl z5 u logovací obrazovky. Problém jsem už odstranil:
po tom kopírování 1:1 jsem chtěl vyzkoušet, jestli systém přežil a tak jsem nabootoval Windows s připojeným původním diskem. Okna sice nastartovala z nového disku, ale jaksi nepobrala že jsou identicky dvakrát vedle sebe a něco se asi spustilo ze starého disku a přepsali se písmena disků, takže když jsem jej poté odpojil a spustil jsem je bez starého disku, tak asi něco nenašli a nepřihlásili mě (ani administratora, ani uživatele, ani hosta, nikoho ...). Původní disk jsem mezitím pro jistotu smáznul, takže řešením bylo vypálit Live distribuci založenou na Win2000 (někde se povaluje po netu), tu nabootovat, přeházet písmena diskům tak, jak byly původně a už to jede.
Takže pokud by tohle náhodou taky někoho potkalo, může se inspirovat ... nebo přejít na Linux ;)