úprava (zlepšení) kvality fotky (pachatele)

Mam VELKOU prosbu na zdejší eskamotéry. A to zda je možné tuto fotku - http://www.pitbull.webz.cz/auto/4.BMP upravit tak, aby se dala přečíst poznávací značka. Moc by mi to pomohlo.
Sice za to nemůžu nikomu nic nabídnout, snad jen dobrý pocit, že by pomohl odhalit seriové zloděje aut.
Pokud by se vám fotka někomu podařila upravit, pošlete mi ji prosím na mail josmach@seznam.cz
Před moc děkuji
Abych rekl pravdu, neznam efektivní způsob jak zlepsit kvalitu fotky ... muzes si udelat nejakou zalohu a zkusit ji doostrit (trochu by to melo pomoct), ale asi nejlepsi cesta bude takova -> neco z te znacky precist jde, a to co neni jasne, tak udelat jako novy obrazek a zkusit ho rozostrit podobnym zpusobem jako je na te fotce a porovnavat vysledky (ale to je opravdu velmi pracné ... ) ...
<HTML>Abych se přiznal, tak tady asi nepomůžou ani některé algoritmy využívané policejními počítači. Z těch dvoupixelových mršek přečtu toto: ?A? 6?7?, což je úspěch, protože to při současném stavu vymezuje max. 10000 aut.

Pokud by ses pokoušel o rekonstrukci, pak nezapomeň, že to je mírně natočené. Obávám se však, že při tomhle zkreslení budou 1, 5, 6, 8 a 9 vypadat úplně stejně (poslední a předpředposlední znak).</HTML>
Muj vizualni odhad je: ?A? 4?7? Ale muze to byt taky ?A? 6?2?
Jinak. To cislo lze podle mne vylustit. Bude k tomu ale potreba prece jen vic nez jen zaostrovovani. Pro tyto ucely se pouziva UI.
Jenom je potreba znat vzory, coz neni pro policii problem, a system to nejak prekousne. UI umi delat zazraky :)
Zrovna se ted ve skole ucime umelou inteligenci - neuronovou sit. A divili byste co lze vycist z totalne zdeformovaneho obrazu ;)
Mohl bych to zkusit rozlustit, ale nejak se mi nechce. Navic mi chybi prave ty vzory, bez nich by to slo tezko.
Můj odhad je stejný jako Nípalův... Ovšem když jde o krádež, proč se tím neobrátíte na policii?

Z čeho je to záběr? Z uliční kamery asi ne.. (a jestli jo, tak sou dost naprd s takovym rozlišením)
Po jednoduchých úpravách, zesvětlení, změna barev atd mi vyšlo číslo ?A? 6878
Pokud jde o prvni tri znaky, tak mam pocit, ze tam vidim 1A2. A nevim jak vy, ale ja u ctvrte pozice vidim spise 4 nez 6. Na horni casti je videt delsi tah, coz vice vypada na ctyrku. Sestka ma mensi tah a navic do nej zasahuje spodni kruh, ktery je prece jen vetsi nez samotny tah.
<HTML>Tisíc lidí tisíc názorů.</HTML>
ja tam treba nevidim nic nez zmet par pixelu, z ktere nemuze nikdo nic vycist
Tak ono z toho urcite neco vycist pujde, ale pochybuju ze vsechno :( navic nektere čislice jsou celkem podobne, tak to muze byt vzdy dalsi problem ... :/
A nebo jednoduše - Jestli byl pachatel chytrý, určitě neměl pravou SPZku, nebo dokonce i to auto mohl ukrást...
Tak já z registračky poznám velký ho... teda kulový. Já poznám akorát AUDI, typ si bohužel nepamatuju, ale možná že si někdy vzpomenu ;)
podle mě je tam jenom a26878 . je to muj odhad..ale co by to bylo za SPZ to nwm..jinak typ auta si nejsem jist ale mozna octavia
<HTML>to je audi 80, vyrabel se od roku 95... Kazdopadne ne vzdy je SPZ k necemu uzitecne... Clovek ktery jede krast jine auto urcite neprijede tim, se kterym jezdi kazdy den na nakup do samosky. Plus clovek ktery jezdi v tmavym audi to nedela poprve, je to nenapadny stary auto, nebudi pozornost. Imho je i SPZ ukradena.

Oni maji system. Jezdi ve vnitroblocich na sidlisti a vytipovavaji si auta, nekolikrat si to zkontroluji aby sli na jistotu, ze to auto nebyl jenom navstevnik ale rezident ktery tam parkuje vzdy. A urcite neni v jejich zajmu aby si nekdo zapamatoval pravou SPZ auta se kterym jezdi na tipy nekolikrat na stejne misto.

Btw muzu se zeptat, ta fotka auta je vlastne fotka auta ze ktereho vystoupil clovek ktery vam ukradl auto?</HTML>