Nabídka odkoupení webových stránek

prisel mi takovej zajimavej mail:

Dobrý den,
velice mě zaujaly Vaše webové stránky http://tonik.webz.cz/ na serveru webzdarma.cz. Jsou velice pěkně zpracované a chtěl bych Vám nabídnout, že bych je i třeba od Vás odkoupil, mohu Vám za ně nabídnout až 500Kč. Samozřejmě pro mne by byla nejlepší varianta, kdyby jste mi je přenechal(a) za nějakou symbolickou cenu, ale nic v dnešní době není zadarmo. Vím, že jste si s nimi dal(a) hodně práce a ani by jste nespočítal(a) kolik hodin jste na nich pracoval(a), ale vážně o ně mám veliký zájem. Vím také, že částka 500Kč není žádná vysoká, ale také vím, že v dnešní době se hodí každá koruna, proto bych Vás chtěl poprosit, aby jste o mé nabídce vážně uvažoval(a). V podstatě by to vypadalo tak, že Vy by jste mi svoje stránky prodal(a) a stránky by byly zachovány tak, jak jsou. Stále by jste byl(a) jejich autorem, jen by se změnil jejich majitel. V případě Vašeho zájmu mě prosím kontaktuje na e-mail: (mail jsem smazal)@atlas.cz. Přeji krásný zbytek dne.

thunderbird si mysli, ze tato zprava je podvodny e-mail. no docela bych i souhlasil. 500 (nebo radsi nic) za zavedenej web? a co to je za blbost, odkupovat osobni stranky? a jak si to predstavuje, ze by koupil heslo k uctu? nebo zdrojaky? no proste tomu neverim ani ten dobry den.
co si o tom myslite? taky jste to nekdo dostal?
Nejsi jediný, komu něco podobného přišlo.
Mě před pár týdny přišlo něco v tom stylu, že můj web je výborně zpracovaný (už teď jsem tomu nevěřil), že jsem si s ním dal hodně práce a že by si zasloužil víc než jen doménu 3. řádu. No a že prý na stránkách xx.yy dostanu doménu se slevou =D

Bohužel nemůžu sloužit originálním zněním, protože okamžitě posloužil jako učební pomůka spam filtru a potom [Delete] :)


K tvému emailu: za 500 bych mu ani neodpověděl ;)

PS: Thunderbird je šikovnej - myslí si správně
LOL ... tak ještě že mám stránky jinde a na wz jenom ucet ... nic takoveho mi nechodi :)

ale Tom ma pravdu, ze za 500 bych mu asi ani neodepisoval ;) - precejenom si se zavedenym webem clovek da asi vic prace nez 2 odpoledne ... :D
vsak ja jsem mu taky neodpovedel ;-)
Nebo me ted napadla jeste takova svinarna ;))

Kdybys treba odpovedel neco ve stylu, ze jsi to z jeho e-mailu nepochopil o co tě žádá, jeslti by to mohl vysvětlit nějak detailněji, tak bys urcite zjistil jestli je to nejaky silenec nebo spamrobot :D
no, tenhle mejl mě došel už 2x :-D

v prvním případě, když jsem na googlu na určitá hesla našel jen asi 2 výsledky, jsem odpověděl. slušně jsem ho poslal do jistých míst ;-)

asi za dva týdny mi došel druhý, na jinej web. tak jsem odpověděl, že mě nabídka zajímá, ať pošle podrobnější info... bez reakce :-(

nejvíce mě pobavila nabídka odkoupení čehosi na blog.cz - pan Mach zjevně zkupuje český internet.
No ja mam trochu odlisny pribeh. Ctenim toho emailu jsem si to vybavil.
Pro jednoho znameho jsem vytvarel web a tento web je ulozen zde na WZ. Znamy mne pak kontaktoval, ze se objevil jeden (osobne se setkal) a ze prej se mu moje stranky libi a ze by chtel tyto stranky umistit na lepsi adresu s tim, ze stranky na WZ muzou zustat a ze autorstvy zustane moje. Prej proto, aby moje stranky byly lepe videt ve vyhledavacich a adresa mela pekny nazev. Kdyz jsem tuto nabidku slysel, tak jsem si rikal, co je to za blbce. No nic, rekl jsem znamemu at mne kontaktuje, at si to nejak vyridime. Neozval se. A kdyz jsem zjistil kdo to je a jake jsou jeho stranky, tak jsem od toho dal ruce pryc, protoze z meho pohledu to byl amater. Adresa sice neni kratka, ale vystizna. A pokud jde o pozici ve vyhledavacich, tak jsou stranky na prednych pozicich. Proste ja SEO umim a to i s WZ domenami :)
I mě přišel stejný e-mail. Na můj nechápavý dotaz s jasným nesouhlasem se mi dostalo této odpovědi, jméno jsem smazal:

Zdravím Vás,

předem děkuji za odpověď, Vaše rozhodnutí toleruji, ale chtěl bych Vám ještě vysvětlit pár věcí, sice to Vaše rozhodnutí neovlivní, ale aby bylo jasné o co jde. Zastupuji společnost http://linhart.name, která se zabývá webdesignem, webhostingem, tvorbou webových stránek, apod. Samozřejmě vím, že Vaše doména není placená, proto jsem Vám za ní nabídl určitou částku, protože Vím, že nad vytvořením stránek stráví člověk dost času, protože je na nich pořád co vylepšovat a co zlepšovat. Jinak kdybych od Vás Vaše stránky odkoupil, tak jak jsem již psal, autorem by jste zůstal Vy, to znamená, že na obsahu stránek by se vůbec nic nezměnilo, vše by zůstalo jak je, ale bohužel by jste přišel o možnost do nich zasahovat. Samozřejmě že je tu možnost, že by jste si zaregistroval podobnou novou doménu zdarma, na tu původní jste si dal stránku s přesměrováním na novou doménu a mně by jste prodal pouze stránku s přesměrováním, která by zůstala nezměněna. Nemusel by jste se tak bát o to, že někdo Vaše stránky zneužije a ještě si vydělal 500Kč, ale Vše záleží na Vás. Pěkný den.

No nezrušte svůj "zavedený" web za pár kaček nebo lépe zadarmo...
Hm... jak jsem rikal, jsem rad, ze mi nic takoveho nechodi :)

Jedine co mi ale nejde do hlavy, je to, jestli to mysli vazne a jestli jo, tak co z toho neco muzou mit :D nebo proc to vlasne delaji ... :D
Nejak nechapu jaky smysl to ma. Za peti stovku si odkoupi web a nic s tim nebudou delat? To mi pripada blbost. Nema to zadny zisk.
Napada mne, ze jen klamou potencialni klienty. Odkoupi web a nechaji si tam nahrat svoji prezentaci. Puvodni obsah, ktery tam hodlaji pry nechat, pujde do srotu.
A co treba zvyseni Google pagerank na vlastni studio?
=Michal=
Tak to mi pripada jako docela sileny napad ... precejenom podobneho efektu lze dosahnou jednodussimi cestami (hlavne zadarmo ;)) ..
http://www.misantrop.info/619237-koupim-prevazne-neskodny.php
Nepřipomíná Vám to něco?!
:D trošku všechny vaše popisované případy ... :) jenom se mi zda hodně divné, že všem chodí maily ve skoro stejné formulaci ;)
Co je na tom divnýho? Ty bys snad psal každou z těch žádostí zvlášť a jinak? ;) Od toho je Ctrl+C :D
tohle už opravdu není možné... začínám mít takový pocit, že panu Stanislavu Machovi se přehřál procesor, protože tady už asi o člověka nepůjde :-)

jak jsem psal 24. 11. 2007 22:57, mail mi došel 2x. jednou šlo o djchemo.wz.cz, podruhé o mike.webzdarma.cz. no a teď koukám na mail, a co nevidím?

"Dobrý den,
velice mě zaujaly Vaše webové stránky http://djchemo.wz.cz/ na serveru webzdarma.cz"

znovu na ten samej web. může tohle dělat člověk? :-)
Mike: ty jsi ještě neupravil spamové filtry? ;)
=Mike=
Stejne nepredpokladam, ze by to delal clovek ;)

IMHO - beztak akorat nekdo udelal databazi, do ktere se postupne pridava stranky, kam posila tyto vesele 'e-maily' - a kdyz uz to treba jednou smazal z db , tak to tam treba jiny 'spravce' databaze hodil znova :D:D:D:D:D

Ale verim ze spamove filtry to vyresi jednou pro vzdy ;)
To DeedX: Ctrl+C - ukončení programu? Taky řešení... :-)

Já na kopírování používám Ctrl-Insert a na vkládání Shift-Insert, to funguje v mnohem větším počtu programů a operačních systémů.

Co se týče spamových filtrů, někdy bývá na účtu omezen jejich počet nebo vůbec spamový filtr není (používám pouze webové rozhraní, Outlook nebo podobný program nikdy). Pak je to horší, ale jednou mi pomohlo na jedné zvlášť neodbytné adrese (měli možnost "Unsuscribe from our maillist", což nefungovalo) odeslat jako odpověď failure notice o nedoručitelnosti zprávy. Od té doby již od nich nic dalšího nepřišlo.