Správce úloh: cmd.exe & services.exe

Ahoj, mám takový problémek. Po startu winů se mi zapne asik 30x services.exe (jeden je SYSTEM) a cmd.exe. Ne jako okna, ale je to napsáno jenom ve správci úloh systému pod kartou "Procesy".

Čím to je?

Virusy ani nic jinyho by tam nemelo byt.

Předem díky za pomoc,
Gamesis
Nemělo znamená co?

NOD32 a projdi si log HiJackThis-u, jestli tam neuvidíš něco podezřelýho.

Jinak services.exe se stará o služby, co běží na pozadí.
services.exe je kontroler pro služby. A je uveden pouze jednou (jeden proces). Avšak má své potomky (služby), které se skrývají pod soubory svchost.exe, spoolsv.exe, alg.exe a další samostatné externí služby.

cmd.exe je příkazový interperet pro Windows. A není automaticky spuštěn po startu. cmd.exe může spustit nějaký program, který vyžaduje provedení příkazů. A nemusí být viděn.

Takže z toho vyplívá, že tvůj systém není zrovna v pořádku.

Zkusil bych lepší a přehlednější Process Explorer, kde přesně vidiš všechny procesy. A taky doporučuji OndraSterův nápad.

"by tam nemelo byt" >> Takže tam můžou být. Ale nemusejí to být nutně viry, ale existuji i červi, mallware a tak dále.
gamesis (carmageddon-kentaur.xf.cz)
30x services je podivne. Bezne by tam melo byt tak 5-15.
services se spousti na kazdy druhy program.

Co se deje po startu pocitace?
U mne nic :)
U bezneho uzivatele se spousti win kontrola na viry, kontrola antivirem treba AVG na viry, kontrola spybotem na viry, treba jeste scandisk do toho, defragmentace a ruzne dalsi otravne a brzdici veci. Diky antivirum je v podstate pocitac pul hodiny nepouzitelny.
Pak se spousti treba lista MS office a dalsi urychlovaci vecicky pro spousteni nekterych programu (v podstate dalsi havet, ktera brzdi a zabira pamet lidem, jako ja). Mozna se ti potom po kliknuti hnedka spusti Word, ale kolikrat jej pouzivas, abys nemohl o 10s dele pockat na jeho spusteni?

Take bych doporucil proskenovat na viry. Mam dobre zkusenosti s personalSE z lavasoft.com , idealne v nouzovem rezimu spustit.

Vir obvykle poznas tak, ze se projevuje podobne jako antivir, treba 5 minut ti silene blika disk a stav stale trva. Jenze take to muze nastat pri swapovani, treba v GIMPu, kdyz otevru 3 obrazky 4000x3000 rozliseni, tak to ma pamet 500MB proste nedava a swapuje to na disk.
Zkus se kouknout sem http://www.zive.cz/Clanky/Budte-panem-nad-systemovymi-sluzbami-Windows-XP/sc-3-a-131304/default.aspx
Oprava - nějak se tam vlomila mezera
http://www.zive.cz/Clanky/Budte-panem-nad-systemovymi-sluzbami-Windows-XP/sc-3-a-131304/default.aspx
Zajímavý úkaz - ale prostě default má být dohromady :-)) default.aspx