Jak udělat na stránky načítání stránek?

Dobrý den, chci se zeptat, jak mám udělat načítání stránek, aby se mi ještě před otevřením indexu začaly načítat a pak už to jen skočilo do indexu a byly obrázky atd načtený? Díky

// EDIT: Aby někdo nespamoval kvůli nadpisu, tak jsem jej opravil. Nípal.
Tak tohle dobře půjde jen u flashových animací - ty můžou mít svoje "preloadery". U html stránek toto nepotřebuješ..a pokud má někdo pomalé připojení (a za předpokladu že tvůrce stránek není sadista), tak je na delší dobu stahování obrázků zvyklý :)

Pokud i přesto po něčem takovém toužíš, můžeš si udělat "vstupní stránku", kde na pozadí (css styl visibility:hidden) vložíš všechny obrázky potřebné na další stránce, a po načtení (javascript onload) přesměruješ na stránku další.

Když jsem se podíval na stránku sonyericsson-k550i.unas.cz, tak jsem nepřiešel na to, proč bys preloader potřeboval - pokud jenom kvůli menu, tak věz, že menu máš udělané hloupě, proto se načítá "dlouho" :) Nejjednodušším řešením pro přednačtení menu bude opět do, že do první stránky, kterou uživatel navštíví vložíš potřebné "menu hover obrázky" někam do patička s visibility:hidden).
Preloadery mají smysl pouze u flashe, kde je potřeba načíst celý flash najednou a kde lze vysledovat kompletnost načtení.

U klasických stránek je preloader spíše na škodu. Proč bych měl čekat až se to všechno zobrazí najednou? Jen se tím zdržuje. Navíc detekovat kompletní načtení (včetně obrázků) je složité. HTML stránka neví, zda už se celá načetla. Ví jen, zda se načetla celá ona sama (html soubor), ale už neví, zda se načetly i externí soubory přidružené ke stránce (obrázky, styly, javascripty, pluginy). Takže preloader má spíše informační charakter.

Jistá situace, kdy se používá preloader, je asynchronní načítání - AJAX. Ten ale funguje jen od okamžiku zadání požadavku až po prvním kontaktu odpovědi. Stejné, jako když odešlete adresu v prohlížeči až do prvního náznaku zobrazení. Takže stejná situace jako předtím.
A jak byste mi doporučil udělat menu? Zatím je to je v rozjezdu..vůbec není čas dělat :-(
http://www.wellstyled.com/css-nopreload-rollovers.html
Preloadery, jak to tady lidi nazývají, se dají dělat (jak píší u flashe), ale i u std stránek přes javascript. Tzn, ukáže se nějaká zaváděcí stránka, kde bude napsáno "počky chvilu" a na pozadí se načtou obrázky (typicky js: img.src="obr"; - teď možná kecám, doporučuju google)

a akci onload... opět odkážu na google...
jde to udelat i u normalni stranky, kdyz das na zacatek JS, ktery ti bude odpocitavat cas. Stranku nechas v bloku visibility:hidden a na konec das JS, ktery odpocet ukonci a zmeni hidden na visible.
Druha moznost funguje jen v IE, nejake JS ActiveX si dokaze sledovat stav nacitani objektu.

Ale je to nesmysl neco takoveho delat, kdyz tu samou funkci plni www prohlizec a jeho listicka ve statusbaru.
Neni mi jasne, proc FF nema pristupny status k nacitani stranky a objektu.

Autor: Tomík (tom.czweb.org) Datum: 04. 04. 2009 09:59
"Preloadery mají smysl pouze u flashe"
A ja tvrdim, ze maji smysl tam, kde maji smysl, treba u vetsiho obsahu. Znam stranky, ktere maji 2MB textu (stranky typu cenik, seznam her a pod). Myslim, ze by mohli tvurci aspon upozornit v odkazu, ze ma stranka 2MB :)
upozornění na délku stránky? To se mi dneska zdá zbytečné, stejně se to načte dřív než řekneš "herdekšvectojedlouhý..."