phpMyAdmin a nepochopitelná chyba s příliš velkým souborem

Ahoj,

mám problém s phpMyAdminem na localhostu. Používám nejaktuálnější verzi, co je k dostání a už se mi potřetí stalo, že mi lidově řečeno kleknul a přestal fungovat. Pokaždé, když chci pustit vlastní příkaz z "nového SQL okna", tak skončím na hlášce "Pravděpodobně jste se pokusili nahrát příliš velký soubor. Přečtěte si prosím dokumentaci, jak toto omezení obejít." ( i když spouštím třeba jen select). A když chci zkusit udělat update z phpMyAdmina, tak se zase dozvím "Žádná změna".

Jediné, co pomáhá je nakopírovat a nakonfigurovat celý phpMyAdmin znova...

Ani vlastně nevím, po jaké akce se mi to stává, ale včera jsem hodně uploadoval nějaké *.sql soubory, tak mě napadá, že se třeba nějaký nepřenesl a teď tam blbne...

Tak jsem se chtěl zeptat, jestli jste se s tím někdo nesetkal - nebo ještě líp neznáte řešení...
Zkus přidat do .htaccess

php_value post_max_size 10M
php_value upload_max_filesize 10M
Jo, omlouvám se, na ot jsem zapomněl - tohle už jsem si upravil v php.ini na nějaký 1GB :-) a stále to dělá...
Napadá mě jen downgrade na nějakou starší verzi (jestli to třeba nebude fungovat správně..).

___
A tu dokumentaci jsi přečíst zkoušel? :D
Ta dokumentace neni k phpMyadminovi, ale k samotnýmu MySQL, kde mi raděj, jak nahrávat velký soubory do databáze - ale v tom evidentně chyba neni. =)
Zaklad je to, ze php ma omezenou pamet pro promenne. Vsechny SQL prikazy nahravas do promenne typu string a pak pres php spoustit. podivej se do phpinfo() kolik mas nastavenou pamet pro promenne. A nevim, zda to pujde nejak vyznamne menit.
Dalsi problem je samozrejme velikost upload souboru. Na local si muzes dovolit 1GB, ale normalne se nenastavuje vic nez 2MB. A bude to jak v php.ini, tak v configu php admina.

Pokud chces nahravat vetsi sql soubor, muzes vyuzit zipovani. A nebo ti phpadmin radi vygooglovat bigdump.php , programek, ktery uploaduje vetsi soubory. Treba jsem tak nahraval asi 70MB databazi plnou spamu. Trvalo to kolem 5 minut.
Proto je rychlejsi pouzit prikazovy radek a mysql prikaz, linuxovy, mysqldump nebo tak nejak se ten program jmenuje.

Mozna by bylo dobre, pokud mas zajem o reseni problemu, uvest konkretni priklad za konkretnich podminek, aby jsme to mohli take testovat.
Treba, mas doma wamp server verze ..., default instalace, zmenil jsi v konfigu to, a to. Databaze je tato: link , phpadmin je ve verzi .... mysql a php je ve verzi...
Z fiktivnich hodnot se da jen hadat. Doporucuji cikanku s kristalovou kouli. Za 50 korun ti rekne vic.
Za 50? No tak za 100 ti možná poděkuje... si asi pleteš cikánku s nějakou sockou! :-D
Díky, díky - ale možná jsem se špatně vyjádřil, nebo špatně čtete =)

ale problém není v tom, že bych neuměl nahrávat velké soubory, problém je v tom, že i když žádný soubor nenahrávám a ručně spouštím příkaz (např. SELECT * FROM kravina), tak mi to hlásí "Pravděpodobně jste se pokusili nahrát příliš velký soubor. Přečtěte si prosím dokumentaci, jak toto omezení obejít.". A tohle všechno nastalo až po tom, co jsem nějaké soubory nahrával. -- A pokud spustím select "grafického rozhraní" phpMyAdmina, tak se dozvím "Žádná změna".

Jinak používám Apache 2.2.11, PHP 5.2.8, MySQL 5.1.30, phpMyAdmin 3.1.4 - všechno spojeno ručně - zkoušel jsem už ze zoufalství i EasyPHP balíček, ale tam mi to nakonec padlo taky...

A v php.ini jsem upravoval jedině max_execution_time, max_input_time, post_max_size a upload_max_filesize...