obrázky

mohl by mi prosím někdo poradit jak vložit obrázky tak aby fungovaly?
do zdrojového kódu se zapíše správný odkaz na soubor, kde je obrázek uložen.
V současnosti je v kódu např. odkaz:
http://muj-uran.unas.cz/Documents/www/uran2.jpg

to odpovidá tomu, že je v rootu webu adresář Documents, uvnitř Documents je adresář www a ten teprve obsahuje soubor uran2.jpg

A tak tomu na webu není, proto to nefunguje. Je vůbec někde soubor uran2.jpg nahraný na webu? K tomu HTML souboru, který na webu je, FrontPage vytvořil ještě pravděpodobně tu výše zmíněnou adresářovou strukturu a do ní soubor uran2.jpg uložil. Je potřeba ji také přestěhovat na web

PS: obrázky nefungují, v prohlížeči se nejčastěji zobrazují
Soubor ../Documents/www/uran2.jpg na webu není. Dokonce tam není ani adresář Documents, tak kam jsi ten uran2.jpg vlastně nahrál?
BTW: Co je to respam? Očekával bych spíše slovo respawn - oživení po smrti.
Mi se zase líbilo slovo - mrtvoliště - :-D
<HTML>Prošel jsem se v mrtvolišti
A díval se na zem dolů...
Tam, v krve tratolišti,
Narazil jsem na mrtvolu.</HTML>
Čtvrteční chvilka poesie:

Vedle hřiště, v mrtvolišti,
jedna z nich tam ještě piští,
šlápl jsem jí na hrdlo,
mrtvoliště uprdlo...

Pak následuje nechutná pasáž o respawnu... z etických důvodů jsem ji psal zmizíkem...
Ja jsem to delal pres microsoft frontpage takze bude chyba tam,jelikoz kdyz si to zapnu na pocitaci tak to funguje. ale diky za radu mrknu na to
Psáti verše zmizíkem,
to může jen trdlo.....
Všichni víme co se stalo,
když jí přišláp hrdlo.

Tak a teď veeeelká omluva,jiný verš mě nenapadl.

Ale chci se hlavně pochlubit,zvládla jsem obrázky :-)
Blahopřeji!

Zkus věnovat pozornost atributům alt u obrázků a třeba title u odkazů
http://www.jakpsatweb.cz/obrazky.html
měl by to být text pro lidi a všímají si vyhledávače: hostelkaktus, Priv.pokoj - to jsou taková pro lidi nesympatická vyjádření - tuším, že title a alt jsou doporučované do délky 150 znaků - takže sděl prostřednictvím alt a title nějaké informace do světa - "Hostel Kaktus Praha - privátní pokoje"
Uvažuj také o tom, co asi takový člověk, který bude na internetu hledat do vyhledávače zadá - to se netýká jen obrázků, ale i textů na stránkách.

A možná, než rovnou vysmahnout na návštěvníka ceník, by bylo dobré jej přivítat - popsat co je vlastně Hostel Kaktus, každému typu ubytování věnovat např. jeden odstavec s odkazem na vlastní stránku toho, kterého ubytování, kde bude detailnější popis a třeba i ten ceník.
Kaktusiště vedle hřiště,
změnilo se v mrtvoliště.
A tak trdla z plna hrdla,
chlubila se, že si prdla.

Nic ve zlém, ale nikdy nevíš, co bude potom... a krk máme všichni. :-)
Tyhle verše to je síla,
na oslavu mého díla....
Temnou nocí,krátkým dnem,
prala jsem se s obrázkem.

ds:Díky,někde jsem ale četla,že v alt u obrázku má být krátký text.
Na všechno se podívám a upravím to,myslím že máš pravdu,bude to vypadat lépe.
Ten ceník je tam zatím proto,protože se mě to celé nějak bortilo a tak jsem myslela,že když zatím jen něco,tak že ceny jsou důležitější než popis hostelu.To vůbec né,ten ceník na začátek normálně nepatří,to je jasné.
Jistě, krátký a výstižný, všeho moc škodí, představ si, že nevidíš a čte ti to nějaká čtečka.
Ta délka je definovaná v nějakých standardech přístupnosti, zatím bude stačit, že to bude výstižný text, který bude mít hlavu a patu a nebude dlouhý :-)

Šablony na WZ sice nejsou, jak už bylo řečeno, ale dají se použít. Tak že se nějaká někde najde a vyplní se vlastním obsahem. Pokud člověk zná základy HTML a dokáže číst (a nepoškodit) zdrojový kód, tak, jen tak velice volně:
http://ds.mysteria.cz/kaktus/
Tak to se ti teda povedlo,tak rychle......holt kdo umí ten umí.
To bych ještě nezvládla,ty stránky jsou na mě asi moc těžké.Zvládla bych to možná,ale určitě né sama.Vlastně pořád se snažím pochopit HTML a učím se za pochodu,co pochodu,za běhu :-)))
Jo a vlastně ještě jsem se chtěla zeptat,jak to že se mě hnula ta reklama do leva?
Řekl bych, že se reklama hnula doleva protože "se stala součástí tabulky". Tedy, že díky chybějícímu </table> není tabulka uzavřená a prohlížeči nebylo sdělěno, že už tabulka skončila.
viz: http://ds.mysteria.cz/kaktus.html
kde je dopsané to </table> a také jsou smazané dva neuzavřené pokusy o zápis stylů v buňce tabulky.
Ta tvorba za běhu vede velmi často k tomu, že vznikají, mírně řečeno, neuveřitelné slepence, ve kterých je problém se vyznat. Tím větší je to pak problém pro toho, kdo takový slepenec vytvoří.
Ta má ukázka s minimálně editovanou šablonou měla sloužit jako demonstrace pro to, že existují navržené struktury, které jsou "podle pravidel" a nejsou to těžko proniknutelné slepence.
Měla také ukázat na to, že jedna z nejdůležitějších věcí je uvědomit si, co vlastně chci a podle toho jednat. Je jasné, že může být celá škála jak upravit navrženou šablonu, od dopsání textů k vlastním úpravám použitých stylových předpisů.
Mělo to ukázat, že existuje něco, co je na docela vysoké úrovni zpracování.
Ovšem nevnucuji tento způsob tvorby.
Pokud byl zde zvolen způsob jak vytvořit rozvržení stránky pomocí systému vnořených tabulek (zdálky to tak vypadá) tak tím spíše by to chtělo detailní přípravu - i s tím, že v rámci tabulky bude buňka i pro reklamu.

Měl bych ještě připomínku k celkovému vyznění stránky. Proč je to psané černé na tmavočerveném. Dělá mi docela problém ten text číst. Rozdíl jasů mezi #990000 a #000000 není ani na polovině toho, co se označuje jako dostatečná hodnota. I rozdíl barev je hluboko pod hodnotou, která se považuje za dostatečnou - tolik tedy výpočty. Ale i bez počítání je na první pohled vidět, že jaksi není ono (to ten konkurenční web je čitelnější)
PS: tím odchodem do sekce "Mimo téma" jsem myslel, že si založíš vlastní téma. Takhle už zase boříme cizí problém, který je, cituji: "jak vložit obrázky tak aby fungovaly"
OK,ale já jsem sem vlezla v době kdy jsem měla stejný problém.
Tak já založím tedy moje vlastní téma.
Lidi díky, uže je po problému.