Jaký máte názor na použití

Zajímá mě názor, jak se stavíte k různým lightboxům ?

Jste pro jejich použivání a nebo vám vadí ?
Já proti ním nemám žádné výhrady, ale nesmí se přehánět.
Prostě klasické pořekadlo "Dobrý sluha, ale špatný pán". Pokud to tvůrce přežene, tak může být i na škodu.
Osobně mi nevadí, pokud..
1) obrázky nejsou velké - lightbox nesmí být větši než velikost prohlížeče (nesmím rolovat)
2) obrázků není moc - maximum tak 7 nebo 8 - nechci (většinou) procházet všechny, z větších seznamů si vyberu třeba 10 z 50, otevírám si je v nových panelech (samostatně), větší obrázky se postupně načtou a pak je postupně projdu. Které vidět nechci, takto přeskakuji. Pokud stránka ve velké galerii nutí lightbox, jdu jinam nebo vypínám javascript.
3) nejsou použity pro specifické využití (např. mapa dojezdu, areálu)...

Je toho více.. v zásadě plati, co psal Tomík. Je to pěkné, dá se to použít, ale musí se u toho myslet. Před zvěřejněním takové stránky je lepší někoho "nezávislého" to nechat vyzkoušet - pokud mu budou připadat některé zmatečné, vyhodit.
<HTML>Já mám tu věc docela rád. Jen nevím, proč tomu musíme říkat zrovna tak. Lightbox. Brrr. Proč ne třeba fotkoskákokrabice?</HTML>
ja je teda rad nemam. prijde mi lepsi prostej odkaz na obrazek, kterej si otevru do novyho tabu. jasne, jsou lidi, kteri si to neotevrou do novyho tabu a pak se nedokazou vratit zpatky. v tom pripade jsem pro reseni, ze se otevre stranka, kde je menu, ten obrazek a nejakej popis. jako je napriklad prohlizeni screenshotu na mobygames.
Ja ho mam na svojej stranke a je to celkom fajn aplikacia.
Je to pekna vec, ale rad to nemam :)