žena, která navštívila/navštěvuje velkou či vzdálenou část světa -
- muž, který preferuje stravu lidského původu
muž, který preferuje stravu lidského původu -
- výživné
<HTML>To výživné beru jako množné číslo, ok?
výživné -
- zelenina původem z latinské Ameriky; proslavená zejména svým IQ</HTML>
zelenina původem z latinské Ameriky; proslavená zejména svým IQ -
- starý kontinent
starý kontinent -
- deštník
Nípal: OK, v češtině je to spíše pomnožné.
<HTML>deštník -
- merlíkovitá rostlina, plevel
Kit: jde o to, že <em>nt</em> nemůže být zakončení.</HTML>
Nípal::: Zdá se, že merlíkovitý plevel na -ol- nikomu moc nesedí.
<HTML>merlíkovitá rostlina, plevel -
[neuznává se, zakázaná koncovka] - platí se z příjmu, z přidané hodnoty, z nemovitosti, zkrátka ze všeho, co jen vládnu napadne</HTML>
<HTML>Thalia: Kolik slov začíná na <em>aň</em>?</HTML>
Nípal: Jedno.. "aňtilopa" :)
<HTML>Aňička :-)) sorry, ale pořád mám nějak zafixováno, že se kromě čárky dá zrušit i háček...</HTML>
<HTML>Tak znova:
merlíkovitá rostlina, plevel -
- hodně velká skupina lidí</HTML>
hodně velká skupina lidí -
- jedna lejdy, co obšlapuje domy a nabízí drogérku :-)
jedna lejdy, co obšlapuje domy a nabízí drogérku -
[zamítnuto, nepasuje] vývoj jedince
Uznávám, je to cizí slovo, ale Google s tím problémy nemá.
Já jsem s tím (přes Google) taky neměl problém - ale tohle už není hra, když se má něco dohledávat vyhledávačem. Nejsem na řadě... :-)
<HTML>Lama: tak to mi řekni, protože já problém mám. Tvoje slovo končí na <em>dy</em> a na to Kit šroubuje vývoj jedince. Od <em>dy</em> je kromě pár drobností (dynamo, dynamit, dynamika...) už jen hromada dysfunkcí.</HTML>
Nípal: Ty neznáš Avon Lady? Tedy slovo "Avon".
<HTML>Asi jsme všichni šlápli do tuhého metabolického produktu. Avon totiž nejde popsat jako lejdy. Sorry, ale to prostě nedává smysl. Mně hned naskočilo "avon lady" jako jedno slovo. Kdybys dal výrobce kosmetiky, prosím, chápal bych to. Takhle... no, rozhodnu o tom zítra.</HTML>
Koukám, že ani Avon v tom nemá jasno. Jednou píše "Avonlady", podruhé "Avon lady". Pokud by mohlo platit to první, jistě uznáš, že bych se nepatlal s "on". I když mě zrovna napadlo další slovo, ale to má zase nevhodnou koncovku.
Zavolej své "Avon lady" je tak profláklé rčení z TV, že jsem nečekal, že by na tom zkrachovala tahle hra.
<HTML>Mé rozhodnutí: Hraje se na to, co napsal Lama, tzn. vymýšlí se něco od <em>dy</em>.
jedna lejdy, co obšlapuje domy a nabízí drogérku :-) -
- přízvisko hokejového klubu v Moskvě</HTML>
Nípal::: Vymýšlet bys měl od slova - avON - protože lejdy je součást opisu. Dříve Kit to pochopil, ty se nejak stále bráníš! :-))
<HTML>Tak dost, už mě to nebaví. Ukončuji hru.</HTML>