budoucnost lidstva

[peta]
R.U.R. (jsrosa.wz.cz) Presne tak, znamena to, ze to mas na tolik dobre, ze to muze pouzit vic lidi. Jenze umelci maji na kopirovani sveho dilka jiny nazor.

OT
Z toho plyne, ze jim nejde o prospech skupiny, ale jen svuj vlastni.
Tuhle jsem o tom premyslel a vyplynulo mi, ze spolecnost nakonec stejne skonci podle povidky o stroji casu, chudi v podzemi budou pojidat bohate na povrchu. Plyne to z toho, ze kdo ma penize, tak devastuje, co muze. A az zemre posledni zvire, co se bude jist? Lidi. Pak bohati muzou mit penize, ale to je prilis nezachrani.
Dalsim nasledovnikem, v pripade, ze by nedoslo ke katastrofe vyhynuti zvirat je krysa. Po ni mravenec. Zacinaji mit dobre vyvinute spolecenstvi. Mravenec se vsak nema duvod vyvijet v neco vetsiho. Jeho velikost je plne dostacujici pro jeho potreby.

Reagovat

[ Re: Dotaz ohledně kódu.
Autor: R.U.R. (jsrosa.wz.cz)
Datum: 21. 09. 2009 21:34]

ad OT
Záleží na úhlu pohledu, ale z většina úhlů je to tak jak píšeš.
Nechápu, proč budou chudí v podzemí, bohatí na povrchu, a proč budou chudí jíst bohaté. To podzemí nechápu vůbec. A nevím, proč by vyhynutím zvířat měly peníze ztratit cenu. Když už, tak budou bohatí jíst chudé; beztak je a bude chudých víc než bohatých, takže opáčně by to moc nešlo.
A nevím, proč by měly vyhynout zvířata. Dejme tomu, že větší zvířata ano, ale třeba hmyz? Říká se, že hmyz je potrava budoucnosti, a já myslím, že ano (a zároveň doufám, že se toho nedožiju).
Jakým následovníkem? Jako že vymřou lidi a Zemi ovládnou krysy a/nebo mravenci? Já bych spíš tipoval členovce, a to členovce obecně. Třeba takoví švábi, ti prý přežijou i atomový výbuch...

Reagovat

[ Re: Dotaz ohledně kódu.
Autor: Nípal (moderátor)
Datum: 22. 09. 2009 00:13]

http://physics.muni.cz/~gszasz/komiks/3-06.jpg

Ale jsme hooodně OT.

[peta]
OT
Nípal (moderátor) :)))
R.U.R. (jsrosa.wz.cz) Lidi v podzemi je v povidce o stroji casu. To je dost znama povidka, kdy mas bohate oblekane jako athenany a lidi v podzemi. / Svab by to mohl byt. / Vsechno smeruje k tomu, ze bohati devastuji prirodu. Predpokladam, ze to dojde do takoveho stadia, ze bezna zvirata zacnou hynout. Ten hmyz jako potrava, zajimave, snadno se mnozi.
<HTML>Svět se řítí do záhuby, co je svět světem. Jen se to dnes dělá efektivněji než před tisíciletími.</HTML>
JJ - svatá slova, pane Nípal. Všichni skončíme v pekle!
peto, že ty sis ráno zapomněl vzít prášek?
No ano, leckde jsou chudí lidé v podzemí. Ale pořád nevím, proč?! Co z toho?
A chudí budou jíst bohaté, protože se oblékají jako atéňané?! :-)
A běžná zvířata hynou, to se ví, ale třeba ten hmyz, ten vydrží skoro všechno…
R.U.R. (jsrosa.wz.cz)
Nechapu, precti si tu povidku :) Stroj casu se to jmenuje. Autorem si ted nejsem jist A.G.Wells?
Princip je ten, ze chudi si budou chovat bohate a starat se o ne, aby byli zdravi. Bohati vlastne nebudou vubec bohati, jen se budou mit lip, aby byli dobrym papanim :) Proste, jak ted chovas prasatko, tak si budes chovat clovicka. :)
A proc jako prave bohate? Protoze oni budou moct za devastaci. Normalni clovek nema potrebu si sve okoli zdevastovat.
Přijde mi to jako konina, možná s určitou velkou mírou nadsázky to může mít nějakou myšlenku... Na druhou stranu mám Wellse rád, takže si to zkusím najít...
Mhm, dokonce to má i několik freeware audio verzí :-)
myslim, ze bys nasel i nekolik filmu :)
Hm, ale ty nebudou freeware (a krást se přece nemá) a také už se tam může leccos z toho původního románu ztratit... Zatím mi to funguje jako dokonalé uspávadlo, ale třeba se časem prokoušu i za prvních 5 minut... :-D
Nn, je to nuda, znam lepsi, treba Stoparuv pruvodce SP. Zajimavych je jen par myslenek, asi 10 vet by se z toho dalo vycucnout. Nevim, proc autor popsal tolik stran :)
u SP je zajimavy kontrast mezi prvnimi a poslednim dilem, kdy nejdriv vse dobre skonci a v posledni zas vsechno zahyne, vcetne snad samotneho pruvodce, ale to jsem asi moc nepochopil. Mozna posledni verze zustala na vogonske lodi.
V roce, kdy lidé přistáli na Měsíci, obnášela lidská populace kolem 3,5 miliardy jedinců. V roce 2009 je jich už 6,7 miliardy. Už by měli něco vymyslet, abychom se vyhubili... Možná už vymysleli.
Nekvalitní kondomy a mobily. To by mohla být jedna z cest (kdyby ta druhá selhala).
Evropa už to vymyslela dávno. 1,3 dítěte na jednu rodinu je dostatečně likvidující číslo pro civilizaci. Jen muslimové se toho moc nedrží a jdou opačným směrem.
Kit::: Opačným směrem - to jako 3,1 děcka na rodinu? Tu normální nebo tu s pěti manželkami? To by pak byl problém.
PS: Nemám tušení jestli zrovna muslimové jsou ti "s pěti".
Pokud clovek dnes umira kolem 60-80, pocitejme 50.
Pocet deti je 1,3 na rodinu vuci cemu? poctu lidi? Pokud ano, pak 1,3/2 lide kolem roku 25 rekneme. Cili kazdych 25 let pribyde 1,3 cloveka.
Pak behem 200 let.

0: 2+1.3 = 3.3
25: 3.3+1.3 = 4.6 (pokud se bude mit s kym zparovat)
50: 4.6+1.3-2 = 3.9 //porovname s nulou (3.9-3.3) a stale jsme v plusu
...
Tady je to celkem známé video o vymírání Evropy. Nedokážu přesně ověřit ta čísla, ale v principu to tak je. Video je přisuzováno krajní pravici.
http://www.youtube.com/watch?v=T2ij_qtGy6Y

Ale nebojte jiné kultury už se třesou na náš životní prostor. Hezký příklad je Kosovo. Jak se z menšiny stala většina a ještě s militantními sklony. Dokument Ukradené Kosovo (opravdu zajímavé):
http://www.youtube.com/watch?v=Ucns_FNyJBo

Lidstvo zatím nevypadá na vyhynutí. Třetí svět stíhá rozmnožování v obrovském tempu. Vymře jen ta bohatá část, tedy hlavně Evropa, USA a Kanada. Rusové jsou na tom taky dost špatně.
Takže ono je vlastně všechno v pořádku. Akorát abychom se jednou neprobuduli a nebylo náhoudou po nás... Atomovka ve spánku je sviňstvo!
Lama: Evidentně jsi to nepochopil. Muslimové na dobytí světa nepotřebují atomovku. Stačí jim postel.
<HTML>2peta: řekni mi, kdy ti umřou ti dva, co mají 1,3 dítěte na prvním řádku? ti by ti měli umřít už na druhým řádku přece:

0: 2+1.3 = 3.3
25: 3.3+1.3-2 = 2.6
50: 2.6+1.3-2 = 1.9 //porovnáme s nulou (1.9-3.3) a jsme v p*</HTML>
Kit::: Ty mi podsouváš muslimy! Já jsem psal v tom posledním příspěvku o Číňanech. Jinak - 1,3 dítěte na rodinu (budu předpokládat m+ž) - vychází dva šťouchy za život (z toho jeden ne moc povedený). :-)
Číňané nás zase zlikvidují ekonomicky. Odkud myslíš, že si státy půjčují na vyrovnání rozpočtového deficitu?
Thalia ♀ (moderátor)
Je to petova matematika. :) Ve tvem uhlu matiky mas pravdu.
Ja pocitam s tim, ze
do/ve 25: 2 lide splodi 1.3 (1-2) deti
do/v 50: splodi titez lide + jejich 25 lete dite/deti 1.3 ditete
ve 100 prvni 2 budou mrtvi a cele potomstvo splodi 1.3 ditete
Mozna to pocitam chybne, zajimalo by mne, vuci cemu se hodnota 1.3 vztahuje, k jakemu rozmezi let nebo k jakemu poctu deti/dospelych a jejich vek.

Kit (ekobrikety.vyrobce.cz)
Bankovni problem.
Predpokladejme, ze zadny stat nema vyrovnany rozpocet. (coz ma, ale to jsou ty lepsi)
Je instituce e-banka, kde se tyhle dluhy pisi. A vuci te se zadluzujes. Do te e-banky vsechny staty prispivaji. Za nas to tedy dorovnavaji bohatsi staty, pripadne tam vznika trvaly minus.
Tento dluh se cas od casu splaci statnim pokladem.
Jinymi slovy, zridili si fiktivni polozku, od ktere odecitaji a odecitaji a elektronicke penize pribyvaji :) Klasicke degradovani meny vuci mene v cele oblasti, takze se vlastne nic nedeje :) Jediny, kdo na tom prodelava jsou staty bez dluhu, dokud nekdo nebude chtit splacet. Az nebude moct, nevim, co se stane. Zrejme dojde nekdo z evropy a predela nam zakony a ekonomiku.

Lama (lama.webzdarma.cz) = "z toho jeden ne moc povedený"
Nechápeš, že průměrný pár prostě splodí za život průměrně 1,3 (jedno celé a 3/10) děcka? Pak bonzuješ v jiném tématu, že píšu kraviny do toho tvého! :-D