Nefunguje propojení mezi Windows 200 a XP

doma mám miniaturní síť. Jako malý server mi funguje router, který přiděluje DHCP. Mám dva PC, s XP. Ty mezi sebou komunikují bez potíží.
Chtěl bych však k nim připojit PC, na kterém mám Windows 2000 prof.
Když pinknu na router, pink funguje, na PC s XP ne. Ani obráceně, když pinku s XP, tak ten s 2000 také nevidi.
Zkoušel jsem různé nastavení, restatry a nic.
Nevíte prosím, co nastavit, aby se z 2000 šlo dostat i na ostatní PC?

Děkuji za pomoc
Podobný problém (s Windowsovým sdílením) se tu kdysi (rok zpátky?) už myslim řešil (viz. hledání v rohu stránky).

Ale jestli chápu problém správně, tak všechny 3 pc jsou zapojeny do jednoho routeru, ping mezi pc s Win XP funguje bez problému a k Win 2k se nedostanou?

Zkontroluj zapojení kabelů v routeru. Většinou je jedna zástrčka označena "wan", ta by měla zůstat prázdná (pokud není router připojen k jiné síti/internetu). U starších síťových karet a levnějších routerů zkontroluj taky druh kabelu (předpokládám kroucenou dvojlinku) - přimý/křížený -- i když to by problém dělat nemělo, pokud je z každého pc router "na dosah".

Dalším krokem je zkontrolování firewallu v routeru (pokud má), někdy je nastaven docela zběsile :)
Mno, XP a 2000 s tim snad problemy nebyvaji. Spis Visty a cokoliv jineho.
Resil jsem Visty a asi tez 2000. Tusim, ze problem byl prave ve firewall. Kdyz jsem ho shodil, tak jsem ve vistach videl 2000. Do te doby to nejake nastaveni ve firewall blokovalo.
Dalsi takove reseni je spravne si nastavit vytvorenou sit. To jsem zase delal v praci, kdyz jsem propojoval asi 20 XP. Jsem dostal pokyny, co presne mam vyklikat, aby se vzajemne videli :) Ale to uz si nevzpomenu. Jen vim, ze se cachrovalo s vytverenim site nebo nejakym povoleni. Mozna se to tez povolovalo na firewall. Ale myslim, ze ne. Ze se jen nastavilo neco v nastaveni site.