Aky je vas pohlad?

Poprosil by som o zhodnotenie stranky. Ide o moj osobny blog a rad by som poznal nazor zasvetenych aj kritiku.
Hlavní problém vidím v tom, že ta stránka je o ničem. Proč dělat stránky, kde napíšu odkud jsem a že mě baví programování. Kolik lidí to zajímá a kolik se jich na takovou stránku vráti?
To je jasne je to moj osobny blog nic viac chcel som len vediet nazor na design teda celkovy vzhlad ale mozno napisem aj zopar riadkov ak bude chut inak dakujem :-)
Môj pohl'ad je tupo upretý cez 9 1/2 dioptrické okuliare na stránku, ktorú som už (vzhl'adovo) niekde videl... Žeby plagiát? Pozrem sa do zdrojáku a zatlo ma u srdca! Slová ako "wrapper", "white" a "page" má ohúrili. Prečo brat Slovák takú svoloč vo zdrojáku dovolí a pestuje?!
<HTML>Náhodou, mně se to zdá takové pěkně decentní.

Akorát to "© Ján Kasanický; Spišské Tomášovce 2009." co je nahoře, bych dala někam dolů, to je snad poprvní co to vidím hned pod menu. A taky bych si asi pohrála s tím hlavním nápisem kasanicky.czweb.org - je to obrázek, tak nějaké hezčí písmo apod.

Ve fotogalerii - máš definovanou barvu rámečků okolo miniatur? Pokud jo, tak já bych asi volila nějakou jinou.

Lama: co se ti na tom nelíbí? I kdyby se inspiroval jinde, tak pokud tomu rozumí, jak to funguje, tak promězamě ať si to nazývá wrapper. I když je pravda, že když pak na konci má <div id="koniec"></div>, tak to celé vypadá trošku divoce :-)</HTML>
Ano okolo rameckov mam definovanu farbu :-) mozno som sa niekde inspiroval je pravda a ten kod mi je doslova ako moj mladsi brat znamy :-) teda su to take moje slovne hracky ale este sa s tim pobavim ked bude cas :-) dakujem vsetkym za hodnotenie aj povzbudenie.
Som rozmyslal aku farbu zvolim okolo tich obrazkov ale neviem aku dat som rozmyslal ze ju dam podla tej listy ruzovu aby to ladilo ale neviem nie som dizajner az taky :-)
Jestli hledáš vhodné barvičky, tak zkus http://colorschemedesigner.com
dik tak kuknem :-)
<HTML>Colorscheme jistě dobře poradí. Já jak na to koukám, možná bych volila černou či fialovou. Ale je to potřeba vidět. Takže uvidí se, jakou barvu zvolíš ty a jak to bude vypadat :-)</HTML>
Tak som zmenil tu farbu okolo tich obrazkov treba len zhodnotit :-) obrazky este pribudnu. Cez vykend budem mimo PC :-(
<HTML>Mno je to lepší než ta modrá, ale asi bych ještě udělala mezeru mezi jednotlivými řádky. A taky mě trochu mrzí, že ty fotky nejsou dostupné v lepší kvalitě.</HTML>
Neda sa su to stare fotky :-( a v tomto formate som ich upravil do tejto podoby v ramci lightboxu vytazil som z nich maximum co sa dalo ale vek sa im asi nezaprie.
Tak jsem se na tvou stránku podíval a zjistil jsem, že ses předtím naučil dost věcí. Ještě by to chtělo pár drobností, ale to snad zvládneš:

<div id="entry1"><p>Moj osobný...</p></div>

je ve své podstatě chybně, protože id by mělo být na každé stránce použito pouze jednou. Navíc svou podstatou je to spíše nadpis, proto si zkus stejným způsobem nastylovat

<h2>Moj osobný...</h2>

Bude se ti lépe psát.

- každá stránka by měla mít právě jeden <h1>nadpis nejvyšší úrovně</h1>
- odkaz na stránku janci73.webzdarma.cz by mohl být klikací
- vidím, že před a za odkazem dáváš 2x &nbsp; - zkus nastylovat značku <a>
- vymysli vhodnější text do <title> Bude v Googlu jako nadpis
- používej <meta name="description" content="..."> - Google ten text umístí pod nadpisem

Osobní deníčky jsou nejméně zajímavou skupinou webů. Vyber si některý ze svých koníčků a udělej stránku jen o něm. Třeba o lezení.
- každá stránka by měla mít právě jeden <h1>nadpis nejvyšší úrovně</h1>
moc som sa nezameral na nadpisi h1 to je pravda pouzivam radsej tag <p> spolu s obrazkovim divom ako pozadim celeho nadpisu.
Osobní deníčky jsou zajímavou skupinou webů, teda pridal som do menu sekciu z názvom články snad sa to hodi a bude to pestrofarebnejsie pokladam to za povzbudenie a dakujem za nazor.
janci: Jasně, s css můžeš cokoli nastylovat jakkoli (skoro). Ale zkus si potom stránku zobrazit bez css, tedy bez stylu. Tak (tedy bez stylu) ji vidí vyhledávače a důležitost obsahu berou podle zmíněných tagů. Text v nadpise <h1> nebo nižších (h2,h3,...h6) je potom významější, stejně tak <strong> oproti zbytku odstavce. ;)

A pokud chceš mít nějaké nové návštěvníky, pomůžou ti v tom právě a jen vyhledávače :)
Freeze, s css můžeš cokoli nastylovat jakkoli (skoro) preto mam css rad :-) php sa mi hodi to ano napr. spravit si guestbook bez toho ze by som musel pouzivat napr. blueobard a ine tim nepodcenujem tuto sluzbu ale najradsej mam vlastne veci vlastnu tvorbu...
Blueboard je vhodný tak leda pro ty, kteří chtějí rychle udělat nějaké počitadlo nebo návštěvní knihu. Pro realizaci dlouhodobého projektu se však nehodí. Zbývá už jen výběr mezi jednodušší cestou ve formě nějakého redakčního systému a obtížnější cestou vlastní tvorby.
Kit , Zbývá už jen výběr mezi jednodušší cestou , presne o tom to je, dlho som premyslal o designe kim som to dal na web, nie je to jednoduche ak ma web vyzerat jednoducho a zaroven pekne nie je to pre tich co hladaju tu jednoduchsiu cestu myslim tim ak to chcu propagovat viac na tej profesionalnejsej urovni.