Web galerie s validním xhtml?

Dělám web pro kamaráda a potřebovala bych úplně jednoduše vyřešit samoobslužnou aktualizaci galerie. Chtěla jsem použít Picassu (vkládání kódu s odkazem na album), ale nemají to v xhtml. Nevíte někdo o nějaké kvalitní webové galerii, která má xhtml strict kód pro vkládání? Díky.
XHTML 1.0 Strict dnes de facto nemá smysl, protože málokdo k tomu dává správné MIME. A když už k tomu je dáno to správné MIME, tak to vyhledávače nezaindexují, protože tomu nerozumí.
<HTML>Proč tak nutně trváte na Strict? Transitional nebo HTML 5 nestačí?</HTML>
Protože jsem se naučila rovnou Strict :)
XHTML Strict je striktní právě proto, že se jedná o tzv. čisté xhtml. Zato XHTML Transitional dovoluje i některé konstrukce z klasického HTML.

Jednoduše řešeno, co je XHTML Strict, je zároveň i XHTML Transitional, takže pro použití (když to tak řeknu) nevalidního kódu stačí změnit doctype ;) A takových výstupů už je mnohem více.

___
Alternativně je samozřejmě (téměř vždycky) možné získaný cizí kód dodatečně upravit (do xhtml :).
Ok, takže změním jen doctype, to není problém :)
Co se týče těch galerií, úplně ideálně bych si představovala flashovou galerii s možností vložit kód do stránky. Víte o něčem?
Já nevím nic, ale google mě zaplavil (stačilo zadat vyhledat javascript flash gallery).
Jo, tam už by se dalo vybrat :) Já hledala něco jako free flash online gallery creator a to mi toho moc nenabídlo. Holt neumim vyhledávat.
Každopádně nakonec jsem náhodou kápla přesně na to, co jsem potřebovala, tady: http://www.flash-aplikace.cz/
Zkus JAlbum - vytvoříš album, uložíš si to na disk a pak nakopíruješ na web. Jsou k tomu zapotřebí minimální znalosti html (pokud chceš něco upravovat).
Viz. http://jalbum.net/software/download/current
Já to nedělám pro sebe, takže už jenom něco kopírovat na web je problém. Ta osoba tyhle věci neovládá :(