Útoky na můj comp!!!

Můj firewall zaznamenal cca 50 pokusů o útok na můj comp z webu "zeus.webzdarma.cz", poslední pokus byl zaznamenán 11:27 a již nebyla uvedena adresa pouze DNS. Nikdy jsem předtím jsem na tomto webu nebyl, takže ani netuším, kde na mě ten idiot přišel. Jsem z toho docela nas*anej. Zajímalo by mě co to znamená? Prosím o vyjádření admina Míru a co je ten web zač? Díky moc předem.
A v čem ten útok zpočíval?
Podle firewallu a etherealu to chtělo stáhnout nějaký data z mýho počítače a nějaký mi poslat (asi trojana či co). Co já vim. Nikdy dřív mi to takový množství countů neukázalo a ještě k tomu z český stránky. Jedná se o ICMP. Jo a bylo to, když jsem byl připojenej přes volny. Teď jsem přes contactel a je to v pohodě. Asi se jedná o DDos útok na volny
zeus.webzdarma.cz je firewall nebo neco podobnyho ve vlastnictvi wz. Takze asi na tebe wz utoci. Mira mne treba opravi?
Jestli to je firewall ve vlastnictví WZ, tak se omlouvám (za to,že jsem nazval zeus.webzdarma.cz idiotem). A zároveň mě napadla myšlenka, že někdo zkouší útočit, nebo si mapuje prostor pro útok na celej WZ. Takže Míro zbystři ať zase nemáme výpadek. Trochu jsem hledal, protože jsem začátečník, co to je ICMP a dočetl jsem se, že tento protokol je hojně využíván útočníkama na zmapování cíle. Pokud se pletu prosím opravte mě. A je moje představa realistická?
ICMP neni nebezpecny. Bud klidny, muze to mit uplne jiny duvod.
<HTML>> pokusů o útok

to by me zajimalo jak jsi na to prisel, ze to je "utok"

> z webu "zeus.webzdarma.cz"

jako z portu 80 pocitace zeus.webzdarma.cz ? pravdepodobne jsi poslal pozadavek o nejakou stranku na freewebu; nemyslim, ze by na tebe apache "utocil" http odpovedi kdyby sis o to nerekl ;-)


> Podle firewallu a etherealu to chtělo stáhnout nějaký data z mýho
> počítače a nějaký mi poslat (asi trojana či co).

LOL

> Asi se jedná o DDos útok na volny

LOOOL</HTML>
Míro promiň. Já se v tom tolik nevyznám a prostě mi to přišlo divný, protože to dřív nic takovýho nedělalo. Pokud je to v pořadku, tak jsem jedině rád.
Díky za odpověď a ještě jednou se omlouvám.

PS:Teď jsem tady asi za blba
To Johnfast:

Nevím, ale útoky ze strany WZ jsou asi hodně nepravděpodobné, nejspíš jde o něco jiného.

Já jenom vím, že na Volny.cz poslední dobou dělají na nějakém systému (bráně), která by měla klienty chránit před viry a spamem. Mě se před pár dny stalo, že mi přišlo asi deset upozornění od Volny.cz, že byl odepřen přístup k emailu, protože v něm byl nejspíše virus. Dá se teda čekat, že ten jejich systém ještě dělá jiné věci :-)), ale do žádných spekulací se tady pouštět nebudu, protože o tom nic nevím.

Používej taky Contactel jako já, ten je v pohodě a nejlepší.
Nebo používej Tes network;-)-