nevim co stím

před chvíli jsem se regostroval na web a zhotovil stránky ale nemám tam pozadí a obrázky mám nějak rozmazané nevíte co stím www.cstown.wz.cz
Zdravím.

Nejspíše jsi obrázky dělal přes malování a na bílém pozadí. Buď ty nápisy dělej na černém pozadí, nebo v lepším případě nedělej obrázkové, nýbrž textové odkazy.
Zkus tam nahrát znovu ty obrázky. Zdá se, že se nahrávání nějak pokazilo.

Obrázek pozadí tam evidentně je, ale je poškozené. Když to porovnám s csservers.wz.cz, tak ten soubor na cstown.wz.cz má o jeden bajt méně.
tomáš (csservers.wz.cz) - U tebe na disku ty obrazky, stranku zobrazuje spravne? Ne? Pak to asi nesouvisi s registraci.
1. Kdyz delas obrazek, tak aby nemel zubate okraje, tak kolem nej dela takove rozmazani do pozadi, rika se tomu antialiasing. Veme barvu pozadi, veme barvu z objektu, udela neco jako prumer barev a udela kolem obrazku takovy okraj.
2. Kdyz obrazek ukladas, napr do jpg, tak jpg je frmat vetsinou ztratove komprese. Pri ukladani se mirne posunou barvy do jinych odstinu vuci formatu bmp. Dale kolem ostrych hran vytvari navic takove rozmazani i pri vysoke kvalite. A jeste pri kvalite 80 a mensi vytvari takove kostickove fragmenty (proste ctvereckuje). To vse je zpusobene pouzitou ztratovou kompresi. Cili, pokud delas text s ostrym okrajem, tak je treba dat vysokou kvalitu, casto az 100 a i tak se to mozna zmrsi. Nebo zkus pouzit jiny format, gif nebo png?
3. png, gif a mozna i nove jpg umi pruhlednost, transparenci. Nejlepe je k tomu vhodne png, umi nekolik vrstev polopruhlednosti, kdezto gif umi je pruhledny nebo ne.

http://www.cstown.wz.cz/tlacitko_vip.png
Na tomto obrazku je videt, ze jsi to kreslil na bilem pozadi a ze ti kolem dokola udelal prave antialiasing, ktery se ti castecne podarilo odstranit nejspis vyberem kouzelna hulka (vyber podle podobne barvy).

http://www.cstown.wz.cz/tlacitko_domu.png
To je podobne.

Co s tim?
Do vrstvy 1 natahnes nektery z obrazku, a nastavis ji pruhlednost podle bile barvy nebo prolinani s jinou vrstvou scitanim ci odcitanim barev. Pripadne tam bude neco jako pruhlednost.
Do vrstvy 2 das cerne pozadi a das ji pod vrstvu 1.
No, a das lozit jako png / gif a na otazku, zda ma vrstvy sloucit odpovis ano.

Co je vrstva?
Vrstva je samostatny obrazek, ktery je soucasti hlavniho obrazku.

K cemu je?
Pouziva se pro ruzna prolinani obrazku, treba prave to s tim pozadim.

Chces treba udelat ducha do obrazku. Obrazek ducha umistis do vrstvy1, do vrstvy2 umistis pozadi. Posunes vrstvu2 pod 1 a nastavis zpusob spojeni, v tomto pripade asi nejlepe zavoj (v gimpu, jak se to jmenuje ve photoshopu nevim)

Chces treba udelat planetu. Vrstva 1 das texturu povrchu. Pouzijes efekt mapovat texturu na kouli, vytvori to kouli pokrytou texturou. Do vrstvy 2 das prechod cernobily prechod cerna bila a opet das efekt mapovat na kouli. pak na vrstvu 2 nastavis zpusob slouceni pres rozdil nebo scitani nebo pouze ztmaveni.
http://www.abclinuxu.cz/clanky/navody/gimp-v-prikladech-8-planeta

http://www.abclinuxu.cz/clanky/navody/gimp-v-prikladech-4-meteor

Co se tyce posledniho problemu, obrazku, ktere nejsou:
http://www.cstown.wz.cz/background.jpg
Obrázek “http://www.cstown.wz.cz/background.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.
Takze ho zkus nahrat na stranku znovu. Asi doslo k nejake chybe pri kopirovani. Je to divne.
<table background=tableback.gif
http://www.cstown.wz.cz/tableback.gif
Takovy obrazek vubec neexistuje.

<table border="0" fr cellpadding="0"
Takovy html parametr, fr, neznam.