Zpoplatneni vs rychlost

Ahoj, plánujete zpoplatnění (a tím i zrychlení) některých služeb na WZ? To, že nabízíte doménu je super, ale platit 200 Kč za to, že ten web naběhne za půl minuty tak to teda nevím... Myslím si, že by to zpousta lidí ocenila, protože třeba užívání databáze SQL je poslední měsíc prakticky nemožné.... Servery na klasické soubory máte v pohodě, ale to SQL je děs a hrůza. Dneska má na tom web založený skoro každý...

Vím že jednu dobu se tady psalo o možnosti zpoplatnění a zvětšení rychlostí a zvětšení místa na serveru, ale nevím jak to dopadlo.

Akorád si hodně kazíte reputaci jak před majiteli webů, tak před lidmi, kteří vám poskytují reklamu...
Ten poplatek za doménu se vztahuje opravdu jenom na doménu (schválně se můžete podívat, za kolik nabízí .cz doménu jiné společnosti). Doména je ale potom Tvoje a můžeš si s ní dělat, co tě napadne. Pokud se například v půlce roku rozhodneš přejít na placený hosting, doménu si vezmeš s sebou (Webzdarma, stejně jako všichni konkurenti, prodej domény pouze zprostředkovávájí.. skutečnám správcem českých domén je cz.nic)

Větu "třeba užívání databáze SQL je poslední měsíc prakticky nemožné" si neumím vysvětlit jinak, než jako Tvou neznalost a bezduché zobecnění MySQL = jediné SQL. To však zdaleka není pravda.. Samozřejmě MySQL je na Webzdarma neuvěřitelně pomalé (=vytížené), zato sqlite, gdbm a další databáze jsou na tom výrazně lépe (jak Kit jistě rád potvrdí). A některé redakční systémy podporou pro sqlite disponují, ale málokdo ji používá. Aby ne, když je jednodušší si dokola stěžovat..

Co se týče reputace, každý má svůj názor. Pokud si někdo stěžuje na pomalou databázi na webzdarma, tak si v mých očích ničí jen a pouze vlastní reputaci (protože vím, že se jedná o problém s MySQL).
Tak pokud vím sqlite není databáze na straně SQL serveru, ale ukládá se do nějakého souboru na webu (možná že se pletu, moc nevyznám) Takže bych první asi musel vytvořit nějaký databázový soubor u mně na webu a nějak to do něj ukládat? Je to spolehlivé třeba i s velkým objemem dat?
SQLite skutečně běží na stejném serveru jako PHP, protože je jeho součástí. Vejde se do něj víc dat než do MySQL - jsi limitován pouze dostupnou kapacitou hostingu. Skutečný limit je tuším někde kolem 2 TB, ale dá se posunout. Pro většinu aplikací však bude vyhovovat základní nastavení. Spolehlivost SQLite je podle mne vynikající, jinak by vývojáři FF asi použili něco jiného pro ukládání všech svých interních dat.

Jak už jsem mnohokrát napsal:
- SQLite vítězí tam, kde se hodně často čte - drtivá většina webů
- MySQL tam, kde se často zapisuje - např. hromadný sběr dat a občas nějaký výstup.

Na WZ je SQLite lepší v obou kategoriích.
A znáte někdo nějaký kvalitní návod na SQLite bo toho na netu moc najít nemůžu...
http://www.sqlite.org
http://www.youtube.com/user/Jaynonymous1
http://php.net/manual/en/book.sqlite.php
http://www.php.net/manual/en/class.pdo.php

Chystám český tutoriál pro SQLite, ale kdovíkdy bude.
Jak si zřídím databázi SQLite? Mám data v MySQL a samozřejmě je potřebuju převést do nové SQLite.