Smazání řádku

Omluvte můj dotaz, ale jsem línej se dívat do manuálu (nemám nic vhodného poruce).
Dělám diskusi, ale chci mít jen omezenej počet příspěvků a tak po překročení určitého počtu je chci postupně umazávat. Jak tedy smazat jeden určitý řádek? Myslel jsem, že se dá použít fce mysql_data_seek a pak to jen smazat, ale to se mi vždy smaže nejnovější položka a ne ta, na kterou ukazuji.
Napsal jsem to takto:

$vysledek = mysql_query("SELECT * FROM chat_text ORDER BY Datum") or die("Nepodařilo se vybrat položky databáze!");

if (mysql_num_rows($vysledek)>100) {
if (!mysql_data_seek($vysledek, 0)) continue;
$vysledek = mysql_query("DELETE FROM chat_text LIMIT 1") or die("Nepodařilo se vymazat položky databáze!");
}

Jaký tedy dát parametr za DELETE v mysql dotazu, aby se mi smazal ten jeden určitý řádek (a nelíbí se mi to dělat tak, že načtu obsah a pak ho dám za WHERE)?
Nevim, co jsi tim puvodnim DELETEm sledoval ... ale ja bych to prelozil jako vem 1. radek co najdes a ten smaz :) ... (nejsem ale MySQL) ...

IMHO jediny spravny reseni je s tim WHERE ... pak muzes specifikovat presne co a jak se ma stat ... jak identifikovat 1. nejstarsi ... projdi si to pole po selektu (zas tak moz zaznamu to asi nebude) a vyber jeho ID, datum nebo neco, cim ho identifikujes.

Radek
No mě šlo o to, jestli prostě nejde smazat řádek, na který ukazuju aniž bych musel specifikovat co obsahuje. Ale udělám to asi s tím WHERE.
myslim, ze ne, uz proto, ze ten ukazatel je vec phpcka a ne mysql serveru...
Já vím, však taky řešení mé otázky nemusí být pomocí SQL ale PHP. Buhužel jsem ale nějakou funkci na mazání nenašel.