Dik za pomoc

Cus.. Potrebuju poradit s mysql... Kdyz vytvarim tabulku tak je tam neco jako: Index, Primární, unikátní a já nevim co mám označit..

Prosím pomozte
Označit nemusíš nic a i tak to bude fungovat. Primární index a index se stanovují pro relační strukturu databáze, indexy jako takové se stanovují na sloupec, když chceš zrychlit odpověď MySQL na Tvůj dotaz pomocí SELECTU

Třeba : SELECT * FROM tabulky WHERE cislo_clanku='4'

Když sloupci cislo_clanku přiřadíš index (a v tomto případě klidně i primární index - není možné mít ve sloupci dvě stejné hodnoty), bude vyhledání údajů o tomto článku podstatně rychlejší než kdybys na tom sloupci index neměl.

Unique znamená jednoduše to, že se ve sloupci nesmí opakovat dvě stejné hodnoty. Pokud se pokusíš do toho sloupce vložit hodnotu, která tam už ukazuje, výsledkem bude chyba a příkaz se neprovede.

Pokud se chceš MySQL věnovat trošku více nebo chceš vytvářet profesionální aplikace, doporučuji si prostudovat nějakou literaturu a navrhovat, navrhovat a navrhovat. Já osobně doporučuji "Naučte se MySQL za 21 dní" od ComputerPressu. Sice 490,-Kč, ale informace ujdou a jsou šité přímo na MySQL. Nebo "PHP a MySQL, rozvoj webových aplikací" od SoftPressu za 690,-Kč, kde je o relacích taky pár slov.

Nebo hledat po webu, nějaké tutoriály, návody, lekce MySQL určitě budou.