Zdra lidi,
kdyz mam tabulku kde mam sloupce : jmeno , heslo a ja chci zjistit heslo kde jmeno se rovna treba ADAM tak jak to mam udelat aby mne to ulozilo do promene ?
Zkrata : Forum a pro zadavani jmena a hesla aby se to porovnalo zdali je heslo ok..dik
----> "select heslo from tabulka where jmeno = '$ADAM'"
možná jsem to nenapdal úplně peřsně, ale pes je zakopán v tom slůvku where, které označuje podmínky hlednání ... je to hodně silný nástroj a má mnoho dalších možností (viz manulál sql)
a pak to ještě samozřejmě musíš přečíst pomocí nějaké fce (napč. MySQL_Fetch_Array) do proměné, kterou bude php umět zobrazit
takze..
kdyz chces porovnat jestli nick odpovida heslu a nechces to mit case-sensitive tak to udelej takhle:
$data = mysql_fetch_row(mysql_query("SELECT nick,heslo FROM tabulka WHERE heslo='$heslo' AND nick LIKE '$nick'"));
$nick = $data[0];
$heslo = $data[1];
A nebo:
$nick = StrToLower($nick);
$data = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT nick,heslo FROM tabulka WHERE nick='$nick' AND heslo='$heslo'"));
$nick = $data['nick'];
$heslo = $data['heslo'];
Ale to už je to samé...
ne to neni....
v tvem prikladu musi nick do databaze insertovat jako lowercase a to je nehvodny pokud ma pak system ukazovat velky/maly znaky jak byli zadany
pouzij to LIKE
Pak samozřejmě ano... ;-)
Ale zásadní rozdíl v tom není. Já používám StrToLower().
nesouhlasim uzivatelsky je rozdil velky
kdyz se nekdo zaregistruje jako BigBuvol tak bude chtit byt BigBuvol a ne bigbuvol
u hesla bych pouzival strtolower kazdopadne
navic jeste trim() je jak u username tak u password nezbytny bay nevznikaly nejaky zmatky