Users ve vlastní instalaci MySQL

Doma nemam pripojeni k NETu, takze abych mohl delat v PHP a MySQL, tak jsem si musel nainstalovat vlasni server atd.. Ma to jediny problem a to, ze se nejsem schopen do MySQL prihlasit jako uzivatel s heslem a pomoci domeny. Proste jedine o co mi jde je to, abych doma mel stejny uzivatelky ucet, jako mam na NETu, abych mohl pouzivat stejne prihlasovaci udaje, takze jestli byste mi mohl nekdo poradit, jak toho docilit.
Jo, po instalaci je v MySQL jenom jeden user. A to jakýsi hlavní (viz manuál). Je třeba založit nového uživatele (asi "create user blabla" - opět odkážu na manuál). Je třeba mu taky nastavit nějaká práva. Mám pocit, že stvoření uživatele včetně přidání práv (tvořit tabulky, tvořit db a pod) jde přes nějaký MySQL nástroj. Nebere si to uživatele ze systému. Prostě se uživatel db musí extra založit.
Stahni si phpMyAdmin. S tim se to da udelat velice snadno.
Jo noveho uzivatele jsem udelal, pridelil jsem mu veskera prava, ale jakmile jsem mu dal heslo, tak jsem se na jeho ucet nedokazal prihlasit. A jeste je tu problem s domenou, protoze aby mi to jelo i na webu i doma, tak se musim prihlasovat na domenu mysql.webzdarma.cz a tu doma jaksik nemam.
No já to řeším tak, že má jeden malý tajný soubor php v tajném adresáři, který includuju tam kde potřebuju. mám v něm nastavní proměnné s přihlašovacíma věcma. A doma má jiný obsah jak na wz. Zbytek je stejný.