umazávání chatu (zas :)

Já vím že už se to tu jednou nebo 2x probíralo ale přes hledej to nemůžu najít, jak pls u chatu který funguje na mysql udělám aby to zobrazovalo 200 řádků a ostatnáí mazalo, tj, v databázi je 200 textů, napíšu další kliknu na poslat zařadí se do databáze a nejstarší se smaže
thx
Předpokládám, že trochu umíš PHP a SQL.

Já bych osobně do tabulky přidal ještě jeden sloupec a tam bych vkládal čas funkcí time(). 200 příspěvků bych tam teď nechal a ostatní vymazal. Při každým dalším vložení jednoho příspěvku do DB, bych zároveň jeden umazal podmínkou WHERE, kde čas v tom sloupečku má nejmenší hodnotu a tudíž je vlastně nejstarší.

Určitě by existovalo i daleko elegantnější řešení, ale v tuhle chvíli mě nic nenapadá.

Petr
oni v mysql rovnaj příspěvky automaticky za sebou že ? takže co jen otočit DESC výpis a umazat všechno nad 200 to by šlo ?
To bych neriskoval. Vypis tabulky vubec nemusí být podle toho jak se to tam zapisovalo. Podle ID bych to taky nedělal. To co navrhuje Petr je asi ideální.
ja bych pridal taky dalsi sloupecek do tabulky, ale byl by tonejakej int, kterej by se automaticky pricital (je k tomu dokonce sql funkce, autoincrement nebo tak nejak, ted nevim) a smazal bych ten s tim nejnizsim cislem.