Jak ukladate do DB a jak to z ni dostavate?
Nejak v tom tapu.
time(); -> to se mi pak nedari formatovat na vystupu , jelikoz kolikrat pouzivam vnorene selecty v 1 cyklu
pouzit primo v db sloupec typu TIMESTAMP -> ale ten sam meni automaticky cas pri pridani nebo UPDATE a to se mi zrovna moc nelibi ...
Poradte co je nejlepsi?
DIK.
Já vždy jednoznačně číslo ve formátu int(11), neboli UNIXovou časovou známku neboli počet sekund od 1.1.1970 neboli to co generuje mimojiné funkce time() ;-)
Má to výhodu v tom, že je možné podle toho řadit, dobře se s tím pracuje, formátování výstupu si můžu zvolit naprosto libovolné pomocí Date() atd.
I když potřebuju uložit jen datum, používám to taky, vytvořím si vždycky známku pro 12:00:00 hodin dotyčného dne.
Možná to jde i lépe, rád se nechám poučit, protože co se týká práce s časem/datem, zůstal jsem vždy u time, date a podobných funkcí protože mi to vyhovovalo.
V db je typ datetime. Co víc chtít... a skoro bych si typnul, že bude menší jak 11 byte. Krom toho, že se podle něj dá řadit, má tu výhodu, že jsou na něj nachystané fce jako den v týdnu, den v roce, rozdíly dvou dat, přestupné roky, atd atd...
http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/datetime.html
No vidíš, že je tam datetime jsem věděl, ale že má takové vychytávky ne. Dík za tip a rád se na něj podívám. Ale až pro budoucí projekty, teď už datum/čas mám vyřešen spolehlivě. A že int(11) zabírá více místa, tím bych si zaprvé nebyl tak jistý a za druhé je mi to upřímě jedno;-)
Ono to je tím, že já vlastně pořád ještě začínám, nestudoval jsem předem hromady literatury, takže jsem se vždycky naučil jen to co jsem právě potřeboval. No a takovouto práci s datem jsem viděl tuším v Koskovi ale hlavně v jedné výborné zahraniční knížce, takže jsem prostě začal použít ji a nepátral po alternativách.
Tom, hehe, proto jsme tu my, co jsme dva listy napřed! (-;