join a spol

Rád bych věděl jak mám z tabulky A vybrat položky, které nejsou v tabulce B a následně je přidat do tabulky B a to jedním sql příkazem v rámci mysql_query.
Lze-li to zde? Je vůbec možný použít např. join pro update insert delete? Nevím jestli jsem se vyjádřil jasně a nevím jestli jasně pochopím i odpověď :-))
No nedivil bych se kdyby to šlo (v SQL jdou dělat opravdu kouzla), ale já osobně bych to raději rozdělil do dvou dotazů (SELECT a INSERT). Bude to hlavně přehlednější řekl bych.
Možná ale řešení pomocí jednoho dotazu existuje a ve výsledky je lepší. Já osobně bych ho ale nehledal (ani by mě nenapadlo myslet si že by to mohlo jít), hned bych přistoupil ke 2 dotazům.
Určitě souhlasím s Tomem, teď jde o to jak vypadají struktury těch tabulek.
Když je vyberu selectem tak je pak budu muset vkládat pomocí php cyklu a jednotlivě nebo by fakt stačily jen dva dotazy?
synergik:

IMHO to není těžký udělat. Máš v obou tabulkách stejný názvy sloupců? Ty položky chceš porovnávat pouze z jednoho sloupce nebo z více?
Vybrat je selectem za problém nepovažuju a není problém udělat stejný názvy sloupců. V tomhle případě chci porovnávat jen jednu položku, ale mám další podobný tabulky kde jich budu potřebovat porovnat víc a pak použít update nejen insert.
Jak je tedy budu vkládat, když je budu mít vybraný selectem a pak k nim musím přistupovat pomocí mysql_fetch_array.