Poradi mi nekdo s tim jak správně udělat generování stránek za použití DB?
Na každé generované stránce bych rád měl něco kuli čemu je potřeba pokaždé sáhnout do DB.
Jedná se v podstatě o diskusní forum.
struktura stránky je:
require (vršek) - tady otevřu db
zde se generuje obsah stránky částečně z DB
require (spodek) a zde DB zavírám
ale když jsem to spustil, tak to asi tak po hodině kleklo, že je moc otevřených konektů. Je tam dost velká návštěvnost a jsem si jist tím, že to ve spodku zavírám.
poraďte někdo jak to mám udělat správně aby to šlapalo.
Předem dikes za všechny odpovědi
Kde si to spouštěl?
Jestli doma, nepoužíváš pconnect?
ne, pouzivam klasicke
v hlavičce
$db = @mysql_connect("mysql.webzdarma.cz","xxx","xxx")
or die ("Nepodařilo se připojit na DB");
a v zápatí
mysql_close($db);
no ale bylo tam tak 1000 kliknutí za hodinu
Tak doma na localhostu nebo tady na WZ?
bylo to tady na WZ, spis mi jde ani ne tak o odstraneni chyby, jakospis o to zda jsem zvolil spravny postup, nebo zda sem to udelal uplne cele blbe.
Diky
tady je omezeni na pocet obraceni k db pomerne nizky takze se to na takovyhle aplikace pomalu nehodi skus redukovat pocet obraceni k db tiim ze nektere veci nemusis nutne nacitat z db
taky je omezen pocet selectu za hodinu. Na 1000 kliku za hodinu si dokazu prestavit, ze se to prekroci...
a napada nekoho jak treba udelat policko na strance nejlepe hodnocene cokoliv, tak abych nemusel z kazde stranky sahat do db a presto mel relativne pravdivou informaci...?
Rád bych ti pomohl, ale vůbec nerozumím, co chceš.
Načíst ho z DB jednou, uložit do session, a pak zobrazovat jen ze session. Tím se omezí počet dotazů, ale zobrazené informace budou zastarávat s tím, jak bude příslušný návštěvník na tvých stránkách dlouho brouzdat.
Bez kompromisu to nepůjde.
Aha takze kazdemu novemu zakaznikovi zridit session a zobrazovat mu vysledek a napriklad jednou za 10 kliku ho aktualizovat... a sa de do jedne session ulozit neco jako pole?
Jasne ze da $_SESSION['nazev']['podnazev']['a_jeste_jeden'] atd.
hmmm tag presne tohle mi nefunguje dobre, mam rekneme $_SESSION['bla']['ble']=2, no a treba pri $_SESSION['bla']['ble']++ to hodi chybu ze to ako neni pole ale objekt...a kdesi cosi
http://dantuin.wz.cz/shop/shop.php
HEEEELPPP MEE
este..to cerveny dole je vystup z print_r($_SESSION)
zkuste si pridat DVAKRAT do kosiku
pani spravci co mam spatne? proc mi to na localu vali bez problemu?
ahaaa..maji tu zaple register_globals a pak $_SESSION['aaa'] je to same jak $aaa.
V mem pripade byl $aaa objekt, takze proto ty chyby..