<b>upgrade na mysql 4.1</b>

SQL-dotaz:
SHOW KEYS FROM `Papíry` ;

MySQL hlásí:
#1300 - Invalid utf8 character string: 'íry'
Solidně neschopný moderátor. Krom gramatických chyb ::Jiří Janák: nejsem si jisty z toho popisu jestli to souvisi !z! wz - pokud jo, posli mi konkretni udaje::, což u moderátora je docela vtipné, ale dá se přežít, tak ještě totálně neschopný empatie, což už se přežít nedá. Neprosil jsem vás o nápravu mých stránek nebo databáze, toho jsem dost schopen sám, ale pouze o sofistikovanou radu (o čemž by takováto fóra měla být). Je mi líto, že to nevyšlo. Omlouvám se za váš "ztracený čas" totální ignorace toho, co píši...
Jo ještě jedna technická věc. CELOU DOBU jsem psal, že máte IGNOROVAT data, co už v databázi mám, jelikož jsem si byl vědom toho, že jsem je mohl "zmršit"! Šlo mě pouze o způsob, jak pracovat a vkládat nová data pod novou databází.
mira: Prinstaloval jsem cely TXP, nastavil znova vsude utf8, smazal a znova naplnit tabulky. Funguju na 100%. Delal jsem na tom 4 hodky. Muzete se mrknou na http://mok.wz.cz a vyhodnotit z meho nastaveni jestli se tato situace pri dalsim upgradu muze opakovat? Snazil jsem se vse delat v utf8. .-) U sebe v homu mam zalohy databaze pred a po upgradu MySQL. Jen pro porovnani. ;o)
<HTML>> Není chyba, že nejde vybrat "Znaková sada v MySQL:" a je nastavena
> napevno na UTF-8 Unicode (utf8) ?

nee, tohle neznamená, v jaké zn. sadě se to tam uloží, ale jakým jazykem s vámi komunikuje phpmyadmin (mezi webserverem a prohlížečem)

data se to snaží ukládat tak, jak máte definované ve struktuře tabulky</HTML>
No, asi jsem při tvorbě tabulku byl nekonsistentní a mám to gulášovitě.
Velmi mě nepotěší, že musím tabulku Papíry zadat znovu, ale jinak s tím asi nehnu.
Jinak i nově vytvořené jiné tabulky mají pořád s diakritikou problém. S php komunikují dobře ale v adminovi je diakritika při jakémkolinastavení, ze všech běžných, které jsem zkoušel špatná.
Nedá se svítit, tady se něco nepovedlo.

PROKLÍNÁM MISTRA JANA HUSA, PROKLÍNÁM TO HOVADO BLBÉ, KTERÉ VYMYSLELO NABODENÍŠKO KRÁTKÉ A DLOUHÉ. KVŮLI TAKOVÝM NEPŘÁTELŮM TRHU S ODPUSTKY SE ZKURVILA DATABÁZE A UŽ TO NIKDO NIKDY NEDÁ DOHROMADY

Asi tak.
proklínám toho admina co vymyslel ten podělanej upgrade. až do teď běželo vše v pohodě! podívám se na web a najednou - čeština v ... tak si říkám ok, obětuju starší články a přeinstaluju Textpattern. ale teď mi ani nejde naistalovat! na to. du jinam...
Haló, pomůže mi někdo? je nějakej důvod, proč se mi nedaří naistalovat TXP? chtěli sme s bráchou na wordstudio.xf.cz spustit TXp a háže to samý errory, přiom nikdy s tím enbyl žádnej problém...
Jirka a Honza: Mě se povedl reinstal TXP v pohodě. Nejříve jsem přez phpAdmina vymazal tabulky z databáze (samotnou dat. jsem zachoval). Následně přez ftp vymazal (ale před tím zálohoval) kompleně vše (krom /images). Pak jsem nakopíroval cz-textpattern-4.0.1 a nainstaloval. Přpsal .htaccess a config.php....... a funguju. Jen mne namíchlo, že jsem tam rovnou nedal novější verzi cz-textpattern-4.0.2. No nic. Snad při příštím upgradu MySQL. :o))) Kdyby něco, tak kontak na mě je na: http://mok.wz.cz/......
Jirka a Honza:...pozor! Tabulky z databáze jsem vymazával protože v nich byla nakopnutá čeština.
děkuji, a mám něco předtím nastavit v phpAdmin - nějaký kódování nebo tak něco?
tak je nastavení charset při přihlášení, pak pro porovnávání a pak pro zobrazování. všechno mám dát na UTF-8?
Tak POZOR! Proč mi nešel naistalovat TXP - problém je v nové verzi - verze 4.0.2 mi po naistalování hlásila chybu php na milion řádcích, ale verze 4.0.1 proběhla v pořádku. Upgrade z 4.0.1 na 4.0.2 proběhl taky v pořádku, proto doporučuji naistalovat starší verzi a poté upgradovat na novou! Pokud by někdo nemohl sehnat starší verzi TXP, ať mi napíše na mail na adrese http://www.wordstudio.wz.cz/contact a jako předmět uvede TXP. Rád starou verzi zašlu na mail.
Tak prd. Upgrade nefunguje. Přitom to co už bylo upgradovaný na 4.0.2 před updatem mysql jede v pohodě. Teď když naistaluju 4.0.1, tak jede vše v pohodě, a po upgradu na 4.0.2 to akorát po přihlášení napíše na čistě bílé stránce "Database unavailable." Proč? Já se z toho zblázním....
Děkuju Mírovi za update mysql. Jinak každá změna, ať k lepšímu nebo horšímu, bude mít své odpůrce. Z toho bych si nic nedělal.
to Mira: Může se teda zeptat jak vše nastavit aby to správně fungovalo i se všemi českými znaky? Kódování nerozumim téměř vůbec a tak budu rád, když mi poradíte co nejvíc věcí! Díky!
PS: Proč nebylo mozno zachovat původní kódování tabulky cp1250_czech_cs?
Na webu jsem používal kodování 1250, všechno fungovalo, ale teď se mi phpMyAdminu zobrazují data smršená (na webu jsou dobře). Ovšem když chci vložit nová data, tak se v phpMyAdmin zobrazí dobře, ale na webu špatně. Co s tím? Zkoušel jsem měnit znakovou sadu v phpMtAdmin, ale nic nepomohlo...:-(.
www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=6&i=31416&t=31416
Taky se mi pos*ali znaky na mych strankych (www.scarabeusweb.wz.cz , www.podpera.wz.cz) do ted fungovalo vsechno v pohode a po upgradu se změnili ve všech databázích různý znaky(hl: "š,ž...")php ani sql neovládám, používám phpRS, prosím polopaticky, z předchozích "rad" v tomto tématu jsem moc nepochopil... :/
Na stránkách používáš charset=windows-1250. Pokud jsi původně měl i tabulky v MySQL cp1250_czech_cs, jsi stejný případ jako já. Moje řešení:

1. V phpMyAdminovi zazálohuj celou databázi.
2. V tomto skriptu http://www.webzdarma.cz/tmp/mysql-upgrade-src.php dodej $user a $pass (jméno a heslo k databázi)
3. Upravený skript nahrej ke svým stránkám a spusť.
4. Ve svých PHP skriptech, kde se připojuješ k db přidej:
mysql_query("SET NAMES cp1250");

Samozřejmě nezaručuji na 100% úspěch (je to na tvé riziko - proto ta záloha). Já jsem tím vyřešil všechny problémy s upgradem.
A kdy bude MySQL 5, dělám novou verzi stránek a docela by se mi hodily Trigery a Procedurky
Veškeré verze Textpatternu jsou i nadále dostupné na http://textpattern.ivorius.com/download

Verze 4.0.2 obsahuje řadu změn ve využívání textile, tudíž se snažím vychytávat postupně se objevující muchy při využití Texy. Nicméně v současné době by měla být uvedená verze plně funkční.
Dobrý den, jsem na tohle docela lama, takže na stránkách http://darmassusdefenders.wz.cz používám phpBB2. Chtěl bych se zeptat, háže mi při přihlašování chybky a při snaze supstit administraci fora se mi objevi error, ze stranka neexistuje (pres ftp ale adresar admin je plny). da se s tim neco delat nebo bude muset forum instalovat znova? Děkuji
Taky nejsem nadšenej z toho podivnýho kódování teďka. Zvláštní je, že na pipni.cz (sorry za reklamu) taky updatovali MySQL na 4.1 a jede mi tam vpodstatě tatáž databáze bez jakýchkoli problémů s kódováním i nyní... U sloupců i tabulek zůstalo nastavené původní CP1250 narozdíl od WZ. :-( Chápu na druhou stranu, že tady mám hosting zdarma, ale je vidět, že zřejmě update lze provést lépe. Tím nechci nijak prudit admina - třeba já sám jsem zatím nebyl schopen zprovoznit MySQL na svým počítači.
Jinak děkuji ZBImu za dobrej tip na upravení databáze, aby si rozuměla s PHPMyAdminem. Tímto patří můj dík i autorovi příslušného scriptu. Moc mi to pomohlo, už vše funguje tak, jak má. :-) Snad jen s obsahem obsahu tabulek mám trochu problémy (zatím)...
Poslední věta měla ovšem znít takto: Snad jen s exportem obsahu tabulek mám trochu problémy (zatím)...